Soluții noi de securitate, video și administrare dezvoltă portofoliul rețelelor fără frontiere


București – 20 aprilie 2011 – Întărindu-și poziția de lider în echipamente de rețea, Cisco a anunțat astăzi noi soluții de securitate și administrare pentru portofoliul de rețele fără frontiere care ajută departamentele IT să administreze mai eficient dispozitivele mobile, obiceiurile în schimbare ale forței de muncă, și impactul tehnologiilor video asupra rețelei.

Studiul Cisco Connected Technology World Report (2010) a arătat că cererea de a lucra de oriunde, folosind orice dispozitiv, crește din ce în ce mai mult, la fel ca și cererea de a folosi tehnologii video pentru a îmbunătăți comunicarea. Răspunzând acestor nevoi, Cisco livrează tehnologii de rețea care permit departamentelor IT să administreze și să automatizeze la nivel central securitatea și controlul accesului pentru orice dispozitiv din cadrul organizației; În același timp, Cisco livrează suport pentru voce și video pentru a sprijini tendințele noi de afaceri.

Detalii
Arhitectura rețelelelor fără frontiere a Cisco încorporează rutare, switching, mobilitate, securitate și optimizare WAN. Astăzi se adaugă câteva produse cheie acestui portofoliu. Acestea includ:
Identity Services Engine (ISE), motorul de politici centralizat pentru soluția Cisco TrustSec®, permite organizațiilor să definească eficient și să administreze politici de securitate pentru întreaga organizație.

Puncte cheie ale ISE:

  • Rezolvă problema “orice dispozitiv” prin aplicarea politicii de securitate sensibilă la context;
  • Face distincția între dispozitivele organizației și cele personale ale utilizatorului;
  • Automatizează securitatea în întreaga organizație prin politici de acces și criptare aplicate la nivelul rețelei;
  • Simplifică operațiunile IT, permițând definirea politicilor care răspund regulilor de afaceri, în funcție de utilizator, dispozitiv, aplicație și locație;
  • Se integrează cu Cisco Prime™ for Enterprise pentru a oferi administrarea conectivității la punctele finale.

Cisco a adăugat suport pentru ISE pentru TrustSec Planning și Design Service. Acest serviciu ajută organizațiile să accelereze implementarea prin evaluarea politicilor, analiză, și prin experiență în design care pregătește rețelele pentru soluția TrustSec pentru rețele fără frontiere.

Cisco Prime™ for Enterprise permite departamentelor IT să administreze mai eficient rețelele și serviciile oferite pe acestea. Strategia Cisco Prime for Enterprise este construită pe o fundație centrată pe serviciu și pe un set de atribute operaționale comune. Livrează o experiență de utilizare orientată către fluxul de lucru pe arhitecturi, tehnologii și rețele determinând simplificarea administrării rețelei,  eficientizarea operațiunilor, micșorarea timpului de rezolvare a problemelor și creșterea predictibilității rețelei.

Punctele cheie includ:

  • Administrarea convergentă a accesului și utilizatorilor atât wireless cât și cablat - oferă vizibilitate punctelor finale și politicilor pentru rezolvarea mai rapidă a problemelor și pentru eficiență operațională crescută;
  • Diagnosticări media inteligente – sunt folosite pentru a monitoriza și a rezolva probleme și pentru a oferi rapoarte asupra sesiunilor de TelePrezență folosind informațiii la nivel de rețea;
  • Funcții avansate de optimizare și analiză - permit monitorizarea complexă și grăbesc rezolvarea problemelor de rețea și susținerea performanței;
  • Fluxuri de lucru integrate - administrează de la nivelul aplicației până la nivelul infrastrucurii, simplificând provizionarea și administrarea serviciilor precum Cisco EnergyWise, Cisco TrustSec®, și medianet, reducând erorile și grăbind implementările.

Cisco Medianet si conferințe video - –optimizează livrarea de conținut video prin mebed media și furnizarea de soluții de rețele inteligente către punctele finale. Folosind capabilitățile Cisco Medianet organizațiile reușesc să reducă costurile și să economisească timp prin identificarea și remedierea performanțelor aplicațiilor și pre-planificarea implementării aplicațiilor. Acestea se livrează prin:

O serie de ghiduri de proiectare validate și de oferte îmbunătățite permit partenerilor și clienților să se folosească de bunele practici Cisco și de testare de sistem pe măsură ce aceștia proiectează, implementează, optimizează și își administrează implementările de rețele fără frontiere.

De asemenea, Cisco oferă cel mai nou serviciu Collaborative Professional Services (CPS) care evidențiază exepertiza Cisco de a ajuta partenerii să își construiască serviciile pe baza arhitecturii rețelelor fără frontiere.

Citate relevante:

Cererea pentru oricând, oriunde, orice în ceea ce privește accesul la rețea de pe orice dispozitiv a devenit un mandat la locul de muncă, dar a introdus, de asemenea noi provocări complexe departamentelor de IT. Prin utilizarea arhitecturii Cisco, echipamentele de rutare, switching, securitate, wireless și management al rețelei simplifică și susțin munca departamentelor IT, păstrând, în același timp securitatea corporației. Cu inovațiile anunțate astăzi, profesioniștii IT au acum instrumentele disponibile pentru a aborda cererea de rețea care vine cu proliferarea diverselor dispozitive în cadrul organizațiilor și pot să gestioneze și creșterea cererii video”