La împlinirea celor cinci ani de Cisco TelePresence, compania demonstrează modul în care tehnologia permite companiilor, de orice dimensiuni, să beneficieze de puterea colaborării personale directe

Bucureşti – 7 noiembrie 2011 – Cu doar cinci ani în urmă, Cisco a introdus tehnologia Cisco TelePresence® care a oferit o experienţă video atât de intuitivă, atât de reală şi de naturală, încât dădea impresia că persoanele respective se aflau în aceeaşi încăpere, chiar şi atunci când erau la mulţi kilometri distanţă. Dar, ceea ce începea ca o modalitate de economisire prin reducerea costurilor de deplasare şi de optimizare a timpului angajaţilor în marile companii, s-a transformat într-un mod de accelerare a momentului introducerii pe piaţă, facilitând accesul la specialişti şi schimbând modul în care companiile îşi derulează activitatea. Astăzi, Cisco prezintă oferte noi şi extinse – de la puncte finale cu un preţ stabilit în funcţie de valoare, la un client de software video HD, la o soluţie găzduită, toate proiectate special pentru a putea oferi experienţa TelePresence tuturor, oriunde, inclusiv companiilor mici şi mijlocii.


Anunţurile de astăzi scot în evidenţă modul în care Cisco asigură o colaborare orientată spre oameni unui număr mai mare de persoane şi companii din întreaga lume. Cisco îşi extinde şi comunitatea de utilizatori care pot împărtăşi experienţe personale directe cu colegi de muncă, clienţi şi furnizori, astfel:

  • Extinderea soluţiilor Cisco TelePresence la companiile de toate dimensiunile;
  • Transpunerea soluţiilor TelePresence din sălile de şedinţe către desktop şi mai departe;
  • Dezvoltarea tehnologiei TelePresence pentru a facilita mai mult decât nişte simple întâlniri;

Extinderea soluţiilor Cisco TelePresence la companii de toate dimensiunile
De regulă, companiile mai mici au nevoie de soluţii tehnologice care să nu necesite mari cheltuieli de capital şi care să poată fi instalate şi gestionate fără foarte multă supraveghere IT. Pentru a răspunde acestei nevoi, Cisco introduce Cisco TelePresence pentru companiile mici şi mijlocii. Această soluţie permite clienţilor să achiziţioneze sau să închirieze, să selecteze puncte finale multifuncţionale şi personale şi să conecteze aceste puncte finale la un serviciu găzduit denumit Cisco TelePresence Callway, inclus în Cisco Collaboration Cloud. Serviciul găzduit reduce complexitatea şi costurile aferente TelePresence care, în trecut, au reprezentat impedimente în calea adoptării sale de către companiile mai mici.

Serviciul Callway este gestionat de Cisco şi vândut prin parteneri autorizaţi Cisco. Abonamentele Callway încep de la 99 USD pe lună şi includ apeluri nelimitate la orice punct final TelePresence, precum şi la orice dispozitiv video conform standardelor de la terţi prin Internet. De asemenea, sunt disponibile şi capacităţi de conectare în grup între maxim 12 participanţi.
Această ofertă, alături de infrastructura performantă instalată şi de parteneriate de încredere cu 14 furnizori de servicii care asigură oferte TelePresence găzduite, permit companiei Cisco să livreze cu uşurinţă soluţii TelePresence companiilor de orice dimensiuni. Callway este disponibil spre comercializare în Statele Unite.

Din sala de şedinţe pe desktop şi mai departe
Cisco îşi extinde portofoliul de puncte finale de primă mărime în domeniu din sala de şedinţe pe desktop şi mai departe, continuând în acelaşi timp integrarea ofertelor TelePresence în arhitecturile Cisco de colaborare şi video.

  • Cisco JabberVideo pentru TelePresence este o aplicaţie software de apelare video HD conform standardelor, proiectată special pentru a putea invita rapid şi uşor participanţii să ia parte la apelurile TelePresence de pe propriul calculator PC sau laptop. Un client TelePresence trebuie doar să ajungă la o pagină web accesibilă global şi să trimită o invitaţie astfel încât colegii, clienţii şi furnizorii mobili să poată intra rapid şi uşor într-un apel TelePresence gratuit. Un program beta global pentru Cisco Jabber Video pentru TelePresence este planificat pentru primul trimestru al anului 2012.
  • Cisco TelePresence MX300 este un sistem TelePresence multifuncţional de cameră, proiectat să simplifice şi să optimizeze costurile astfel încât să asigure o mai bună integrare a TelePresence în activităţile clienţilor. MX300 poate fi configurat în doar 15 minute, transformând rapid şi uşor orice sală de şedinţe mică sau mijlocie într-o încăpere pentru o echipă TelePresence formată din nouă persoane. Sistemul oferă imagine video de înaltă calitate de 1080p şi 30 cadre pe secundă la un preţ competitiv. Disponibilitatea la nivel global este programată pentru primul trimestru al anului 2012.

Dezvoltarea TelePresencepentru a facilita mai mult decât nişte simple întâlniri
Organizaţiile nu adoptă TelePresence doar pentru întâlniri. Cisco a anunţat recent noi capacităţi video pentru companii, care măresc publicul ţintă pentru echipamentele video şi permit astfel clienţilor să capteze material video de la orice punct final TelePresence din reţeaua lor, apoi să împărtăşească acest conţinut cu orice utilizator pe orice dispozitiv. Aceste noi capacităţi integrează şi mai profund tehnologia TelePresence în modalitatea de interacţiune a organizaţiilor cu clienţii şi pacienţii lor, oferind expertiză la distanţă acolo unde este nevoie, într-o clipă.

  • Cisco TelePresence VX- Clinical Assistant este un cărucior mobil de telemedicină creat special pentru a putea fi folosit în unităţi medicale. TelePresence VX Clinical Assistant aduce puterea tehnologiei TelePresence direct pacienţilor şi specialiştilor medicali printr-un sistem de colaborare video de înaltă definiţie care îl recomandă pentru situaţii medicale începând de la consultaţii de pacienţi la distanţă la echipe de asistenţă medicală virtuală şi educaţie medicală. Disponibilitatea la nivel global este programată pentru primul trimestru al anului 2012.