Vasul "Oasis of the Seas" pornește pe mare cu tehnologiile Cisco Mobility și Digital Media pentru a oferi servicii inovatoare și facilități care transformă experiența pasagerilor


București, 29 ianuarie 2010 - Cisco și Royal Caribbean International au anunțat că "Oasis of the Seas", cel mai mare și mai revoluționar vas de croazieră construit până acum, a fost dotat cu o rețea Cisco® de generație următoare, ce face posibile servicii inovatoare și confortul care redefinesc experiența pasagerilor. Când Oasis of the Seas va părăsi portul său din Everglades din Fort Lauderdale, Florida, acesta va fi echipat cu o soluție de rețea Cisco ce integrează tehnologii de telefonie mobilă și de transmisii digitale, transformând cel mai mare vas de croazieră din lume în cel mai modern vas din punct de vedere tehnologic.

Colaborând îndeaproape cu Cisco Services în privința arhitecturii soluțiilor tehnice, Royal Caribbean a construit un vas revoluționar care va transforma modul în care compania interacționează cu oaspeții săi. Rețeaua Cisco este suficient de flexibilă și de adaptabilă pentru ca Royal Caribbean să poată adăuga facilități și servicii cu scopul satisfacerii cerințelor tot mai mari ale pasagerilor, acum și în viitor.

Structura soluțiilor inovatoare oferă pasagerilor o experiență îmbunătățită
Numeroase capacități wireless se numără printre serviciile oferite prin intermediul Cisco Unified Wireless Network, oferind pasagerilor de pe Oasis un nivel de servicii și un confort fără precedent în industria croazierelor:

 • Întregul personal de deservire de pe Oasis utilizează dispozitive POS wireless, permițând procesarea facilă a cumpărăturilor pasagerilor, în orice loc de pe vas. Aceste dispozitive sunt utilizate și pentru a verifica biletele electronice ale pasagerilor pentru activități desfășurate la bordul vasului, cum ar fi cățărarea pe stânci, patinaj pe gheață sau traversarea cu tiroliană.
 • Peste 1.000 dintre membrii echipajului vasului Oasis sunt echipați cu telefoanele Cisco Unified Wireless IP Phones (modelul 7925G) pentru a oferi mai rapid serviciile cheie clienților pe tot cuprinsul vasului.
 • Din anul 2010, pasagerii aflați la bordul vasului de croazieră Oasis of the Seas vor avea putea închiria un telefon wireless. Cu acest telefon pasagerii vor putea apela sau trimite mesaje text altor pasageri și să vizualizeze evenimentele zilnice de la bordul vasului.
 • Telefonul va funcționa și ca dispozitiv de urmărire a locației în timp real. Copiii înscriși în programul Royal Caribbean's Adventure Ocean vor purta o etichetă care trimite telefonului un semnal wireless cu locația lor exactă. Aceasta este o măsură de siguranță utilă în special părinților care doresc să știe, în orice moment, unde se află copiii lor la bordul vasului.
 • Peste 900 de puncte de acces wireless Cisco contribuie la acoperirea în totalitate a rețelei de la prora la pupa vasului, aceste servicii și facilități fiind astfel disponibile clienților pe toată perioada șederii.
 • Dispozitivul ASA de la Cisco (dispozitiv de securitate adaptiv) oferă rețelei securitate completă prin firewall de înaltă performanță și conectivitate la rețea virtuală privată.

Sistemele de media digitale oferite de rețeaua Cisco constituie o modalitate inovatoare de îmbunătățire a experienței pasagerilor, oferind divertisment și conținut informativ:

 • Pe vas există peste 300 de semne digitale interactive care rulează în rețeaua Cisco, permițând pasagerilor să vizualizeze meniurile și disponibilitatea restaurantelor, să vizioneze clipuri video despre tratamentele balneare și alte servicii și să vizualizeze programul diferitelor săli de spectacole. Aceste semne digitale oferă pasagerilor o valoare inestimabilă, o modalitate comodă și relaxantă de planificare a activităților zilnice.
 • Toate cele 2.706 de cabine de pe Oasis sunt dotate cu televiziune IPTV, ofera imagine și sunet la o calitate excepțională. Prin utilizarea sistemului IPTV se asigură furnizarea fără probleme a programelor pentru pasageri chiar și în cazul condițiilor atmosferice nefavorabile.

Accelerarea impactului afacerii prin Cisco Services și prin sprijinul partenerilor

 • Cisco Services este un partener strategic al companiei Royal Caribbean, oferind o combinație de servicii tehnice și profesionale concepute pentru a ajuta Royal Caribbean să satisfacă cerințele pasagerilor, să obțină avantaje competitive, să-și alinieze investițiile IT la strategia companiei și să sprijine dezvoltarea afacerii.
 • Cisco a colaborat strâns cu Insight, un partener Cisco cu certificare Gold cu sediul în Tempe, Arizona și cu Cygate Finland, un partener Cisco cu certificare Gold din Espoo, Finlanda, pentru a implementa cu succes soluția de rețea la bordul vasului Oasis.

Citate

 • Bill Martin, vice-președinte și chief information officer, Royal Caribbean Cruises Ltd.: "Oasis of the Seas oferă un nivel al inovațiilor tehnologice fără precedent în domeniul nostru. Soluția Cisco reprezintă componenta principală a experienței și divertismentului oferit pasagerilor noștri, ceea ce pentru noi este prioritatea numărul unu. Cisco a fost partenerul nostru strategic pe tot parcursul acestei întreprinderi, oferind nu numai tehnologia, dar și consultanță, asigurându-ne că soluția va fi structurată pentru a oferi beneficii maxime clienților noștri din toată lumea."
 • George O'Meara, senior vice president, Cisco Services, Statele Unite și Canada: „Cu Oasis of the Seas s-a stabilit un nou reper tehnologic în industria turismului. Sistemele de comunicații și tehnologiile avansate de la bordul vasului ne ajută să transformăm modul în care Royal Caribbean interacționează cu și își deservește pasagerii. Cu rețeaua Cisco drept platformă, Royal Caribbean stabilește azi standardul în domeniu pentru vasele de croazieră conectate ale viitorului."

Linkuri/adrese URL

Etichete/cuvinte cheie
Cisco, digital media, servicii, mobilitate, partener în domeniu

Despre Oasis of the Seas
Oasis of the Seas este cel mai mare și cel mai revoluționar vas de croazieră din lume. Constituind o minune arhitecturală pe mare, vasul are 16 punți, ajunge la o greutate totală de 225.282 tone, transportă 5.400 de pasageri la capacitate maximă și dispune de 2.700 de cabine. Oasis of the Seas este primul vas de croazieră care înglobează noul concept al liniei de croaziere cu șapte zone tematice distincte, care includ Parcul central, Esplanada, Promenada regală, Piscina și terenurile de sport, Vitalitate la centrul marin de tratament balnear și întreținere, Zona divertismentului și Zona tineretului. Vasul va naviga plecând din portul său din Everglades, din Fort Lauderdale, Florida. Informații suplimentare găsiți la adresa www.OasisoftheSeas.com.

Despre Royal Caribbean International
Royal Caribbean International este o companie care organizează croaziere la nivel global, având în prezent 21 de vase active și unul în construcție. Compania mai oferă pachete turistice cu excursii unice pe uscat în Alaska, Canada, Dubai, Europa, Australia și Noua Zeelandă. Pentru informații suplimentare sau pentru rezervări apelați agenția dvs. de turism sau accesați www.royalcaribbean.com. Profesioniștilor din domeniul turismului le recomandăm să acceseze www.cruisingpower.com.