Achiziționând TANDBERG, Cisco își extinde oferta de colaborare și permite clienților să transforme modul în care își desfășoară afacerile la nivel global


București, 1 octombrie 2009 - Cisco® (NASDAQ: CSCO) a anunțat un acord definitiv prin care Cisco lansează o ofertă de preț recomandată pentru a achiziționa TANDBERG (OSLO: TAA.OL).  TANDBERG, cu sedii la Oslo, Norvegia și New York, SUA, este un lider global în comunicații video și cuprinde o gamă largă de terminale video și soluții pentru infrastructuri de rețea de nivel mondial cu interoperabilitate între companii și mai mulți furnizori. Cu această achiziție în perspectivă, Cisco își va extinde portofoliul colaborării pentru a oferi mai multe soluții unui număr mai mare de clienți, accelerând apoi adoptarea pe piață la nivel global.

Conform termenilor acestui acord, Cisco va prezenta o ofertă de preț pentru a achiziționa toate acțiunile valoroase de la TANDBERG pentru 153,5 coroane norvegiene per acțiune la un preț total de achiziție de aproximativ 3 miliarde de USD.  Această valoare reprezintă un plus de 11 % față de prețul la închiderea bursei din ziua anterioară a acțiunilor TANDBERG și un plus de 25,2 % față de prețul de la închiderea bursei calculat ca medie ponderată într-un interval de trei luni pentru acțiunile TANDBERG.  Propunerea a fost unanim recomandată de consiliul director de la TANDBERG.

Achiziția se va încheia în prima jumătate a anului 2010; totuși, data finalizării depinde de condiții de încheiere specifice, inclusiv o revizuire a reglementărilor din SUA și din alte părți.  Cisco consideră că achiziția se va cumula cu veniturile sale non-GAAP în anul fiscal 2011.

Soluții implementate/caracteristici principale:

 • Viziunea Cisco de colaborare permite un nou nivel susținut de productivitate, mobilitate și inovație a întreprinderilor prin transformarea modului în care indivizii interacționează, împărtășesc cunoștințele și obțin rezultate productive în cadrul organizațiilor.
 • TelePresence și comunicațiile video de calitate ridicată au redefinit modul în care utilizatorii comunică prin mijloace video ușor de utilizat, interactive și de înaltă calitate, devenind un segment tot mai mare pe piața extinsă a colaborării.
 • Terminalele video de vârf de la TANDBERG și soluțiile pentru infrastructura de rețea vor fi integrate în structura de colaborare de nivel mondial de la Cisco.
 • Acest lucru va permite interoperabilitatea între companii și mai mulți furnizori și utilizarea cu ușurință pentru întregul portofoliu de produse - de la desktop la soluția interactivă TelePresence cu mai multe ecrane.  De această interoperabilitate vor beneficia atât clienții Cisco cât și firmele concurente și partenerii prin accelerarea interesului clienților pentru colaborarea video la nivel global.
 • Cisco își continuă investițiile pe piața europeană ca punct central al inovațiilor pentru toate segmentele pieței și va continua să direcționeze dezvoltarea globală prin poziționarea operațiunilor TANDBERG din Norvegia ca centru european al excelenței în comunicații video alături de echipa de comunicații video a furnizorilor de servicii în Diegem, Belgia.
 • Cei 1.500 de angajați de la TANDBERG la nivel global și centrele de inovații din Norvegia și Marea Britanie vor fi extrem de importante, deoarece echipa de la Cisco continuă să susțină inovarea și dezvoltarea comunicațiilor video.
 • La încheierea tranzacției, Fredrik Halvorsen (CEO, TANDBERG) va conduce noul departament TelePresence Technology Group, fiind subordonat lui Marthin De Beer (Senior Vice President, Emerging Technologies Group, Cisco). 

Citate:

 • John Chambers (Chairman și Chief Executive Officer, Cisco)
  "Cisco și TANDBERG au culturi similare remarcabile și împărtășesc aceeași viziune de schimbare a modului în care omenirea lucrează prin intermediul colaborării și a tehnologiilor de comunicare video," a declarat John Chambers (Chairman and Chief Executive Officer, Cisco). "Colaborarea reprezintă o piață de 34 de miliarde de USD și se dezvoltă rapid datorită tehnologiilor de rețea Web 2.0.  Această achiziție reprezintă puterea financiară a companiei Cisco și capacitatea sa de a surprinde rapid tranzițiile importante ale pieței către dezvoltare."
 • Fredrik Halvorsen, Chief Executive Officer, TANDBERG
  "Cisco și TANDBERG împărtășesc o viziune prin care schimbă modul în care oamenii comunică și colaborează," a declarat Fredrik Halvorsen (Chief Executive Officer, TANDBERG). "Această tranzacție reprezintă un vot de încredere, nu doar pentru TANDBERG, ci și pentru tehnologia și personalul nostru.  Combinația între tehnologiile de nivel mondial, extinderea globală a companiei Cisco și oamenii excepționali din ambele organizații ne vor permite să accelerăm inovarea și adoptarea pe piață."

Linkuri utile:

Etichete/cuvinte cheie:

Cisco, TANDBERG, colaborare, TelePresence, video

Despre TANDBERG

TANDBERG este principalul furnizor al produselor și serviciilor video mobile pentru TelePresence și videoconferințe de înaltă definiție. Compania are două sedii centrale, la New York și Oslo. TANDBERG realizează, dezvoltă și lansează pe piață sisteme și software pentru comunicații video, prin voce și de date. Compania furnizează servicii de vânzări, asistență și cu valoare adăugată în peste 90 de țări din întreaga lume. TANDBERG este tranzacționată public la bursa din Oslo cu simbolul bursier TAA.OL.  Accesați www.tandberg.com pentru informații suplimentare.

Cisco, sigla Cisco și Cisco Systems sunt mărci comerciale înregistrate sau mărci comerciale ale Cisco Systems, Inc. și/sau ale societăților afiliate din SUA și din alte câteva țări. Toate celelalte mărci menționate în acest document sunt proprietatea firmelor respective. Utilizarea termenului de partener nu implică o relație de parteneriat între Cisco și oricare altă companie.

Acest document face parte din Informațiile Publice Cisco.

TANDBERG este o marcă comercială înregistrată sau o marcă comercială în SUA. și anumite alte țări. Toate celelalte mărci comerciale sunt proprietatea deținătorilor respectivi.

Declarații previzionale

Se poate considera că această publicație conține declarații previzionale care se supun prevederilor de siguranță ale Legii de amendare a litigiilor privind măsurile de securitate confidențiale din 1995, incluzând presupusa încheiere a achiziției și intervalul de timp în care aceasta va avea loc, beneficiile presupuse pentru Cisco din încheierea achiziției, impactul companiilor unite pe piețele relevante și planurile privitoare la personalul de la TANDBERG.  Cititorii sunt atenționați asupra faptului că aceste declarații previzionale sunt numai anticipări și pot să difere din punct de vedere material de evenimentele sau rezultatele efective viitoare din cauza mai multor factori, incluzând, printre altele, obținerea unui număr suficient de acțiuni ofertate din acțiunile ordinare și aprobarea achiziției conform normelor, impactul potențial asupra companiei TANDBERG din cauza incertitudinii privind achiziția, păstrarea angajaților de la TANDBERG și capacitatea companiei Cisco de a integra cu succes TANDBERG și de a dobândi beneficiile, afacerile, condițiile economice anticipate și tendințele de dezvoltare din industria rețelelor, piețele de clienți și diferitele regiuni geografice, condițiile economice globale și incertitudinile din mediul geopolitic și a alți factori de risc stabiliți în cel mai recent raport Cisco, în formularul 10-K. Toate declarațiile previzionale din această publicație se bazează pe informațiile limitate disponibile momentan companiei Cisco. Aceste informații pot suferi modificări, iar Cisco nu are obligația de a le actualiza.