Compania își extinde portofoliul de servicii cu noul echipament terminal cu ecran unic pentru încăperi multifuncționale


București, 30 septembrie 2009 - Cisco a anunțat progrese majore ale strategiei companiei de a pune soluția Cisco TelePresenceTM la dispoziția tuturor, în orice locație, prin continuarea dezvoltării la nivel global a serviciilor Cisco TelePresence pentru comunicații între companii și prin introducerea unui sistem Cisco TelePresence cu ecran unic, care dispune de  o singură cameră video, ideal pentru săli de conferințe multifuncționale.

În mai puțin de doi ani, cu ajutorul Cisco, opt dintre cei mai importanți furnizori de servicii din lume de pe cinci continente au oferit servicii Cisco TelePresence pentru comunicații între companii, extinzând gradul de disponibilitate al tehnologiei în peste 150 de țări și mii de orașe. Serviciile Cisco TelePresence pentru comunicații între companii permit întreprinderilor să utilizeze arhitectura Cisco TelePresence pentru întâlniri cu furnizorii, clienții și partenerii cheie pentru a-și îmbunătăți avantajul concurențial, durata de intrare a produselor pe piață și pentru a stimula o mai bună colaborare între companii.

Furnizorii de servicii AT&T, BT, Orange, NTT, Tata Communications, Telefonica, Telstra și, , Telmex au anunțat introducerea serviciilor comerciale Cisco TelePresence pentru comunicații între companii, permițând celor peste 350 de organizații care au ales deja serviciile Cisco TelePresence să comunice cu încredere, la un nivel înalt de securitate și prin intermediul unor rețele diferite.

De asemenea, Cisco a extins portofoliul de produse Cisco TelePresence cu un echipament terminal cu ecran unic, cu o singură cameră video pentru săli de conferințe multifuncționale, cu până la doi utilizatori.  Indiferent dacă participați la întâlniri „unu la unu" sau „unul la mai mulți", sistemul Cisco TelePresence System 1100 utilizează afișajul standard pe  plasmă de 65 de inchi și poate fi integrat în săli de conferințe de dimensiuni reduse, de uz general. Când nu este utilizată pentru întâlniri virtuale, soluția Cisco TelePresence System 1100 funcționează și ca dispozitiv pentru conferințe audio de înaltă calitate, ca afișaj auxiliar pentru prezentări sau ca afișaj digital prin folosirea funcționalității Cisco Digital Media Player integrate.

Soluții implementate/caracteristici principale:

 • Împreună, cei opt furnizori mondiali care au anunțat introducerea serviciilor Cisco TelePresence pentru comunicații între companii oferă acoperire în peste 150 de țări de pe cinci continente.
 • Aproximativ 9 milioane de angajați din cadrul companiilor au acces profesional la serviciile de comunicații între companii pentru a se putea conecta în diferite rețele de companie.
 • Traficul soluției Cisco TelePresence pentru comunicații între companii crește cu peste 35 % pe lună.
 • În prezent, companii de talie mondială, printre care și peste un sfert din companiile listate în topul Fortune 100, utilizează serviciile Cisco TelePresence pentru comunicații între companii.
 • Soluția Cisco TelePresence System 1100 utilizează aceeași proiectare industrială ca seria Cisco TelePresence System 1300, oferind un spațiu atractiv, de dimensiuni reduse, care permite organizațiilor să implementeze avantajele experienței de interactivitate personală oferite de Cisco TelePresence în orice sală de conferințe.
 • Toate echipamentele terminale Cisco TelePresence, indiferent dacă este vorba despre unități cu ecran unic pentru utilizare individuală sau pentru săli de conferințe de dimensiuni mari, asigură interoperabilitate cu toate soluțiile de videoconferințe bazate pe standarde la rezoluții SD și HD și cu aplicațiile pentru conferințe bazate pe Web, cum ar fi Cisco WebExTM.
 • Cu Cisco TelePresence Extended Reach, organizațiile pot implementa la un preț avantajos echipamente terminale Cisco TelePresence cu ecran unic, cum ar fi Cisco TelePresence System 1100, în sucursale sau în alte zone în care implementarea printr-o conexiune la Internet T-1/E-1 sau de bandă largă se poate realiza.
 • Soluția Cisco TelePresence System 1100 acceptă toate soluțiile Cisco TelePresence și aplicații precum Recording Studio, Events și Expert on Demand.

Citate relevante:

 • Isidoro Ambe Attar, Commercial Director, Corporate Market, TELMEX
  „De curând TELMEX și Cisco au anunțat lansarea unui plan global de distribuție în America Latină și de furnizare a soluției Cisco TelePresence; acest plan include lansarea suitei publice TelePresence, prima soluție de acest tip din regiune, ceea ce reprezintă o dovadă clară a faptului că ne dedicăm întotdeauna și că lucrăm pentru clienții noștri, pentru a le permite să conștientizeze avantajele unei oferte de servicii de telecomunicații largi, convergente și diversificate. Înțelegem că serviciile convergente reprezintă o cerință reală la nivel național și internațional. Pentru a reuși, este necesar ca furnizorii de servicii de telecomunicații să colaboreze complet."
 • John Landau, Senior Vice President, Global Managed Services, Tata Communications
  „Rețeaua extinsă de săli TelePresence publice și private face posibile întâlnirile virtuale - experiențe aproape identice cu reuniunile fizice în jurul unui birou - cu participanți care se află pe continente diferite. Companiile și lanțurile lor de distribuție fac cunoștință cu globalizarea. TelePresence păstrează nuanța locală a relației."
 • Jeff Prestel, General Manager, Video Business Unit, BT Conferencing
  „Cisco continuă investițiile în viitorul soluției TelePresence pentru a oferi metode inovatoare de colaborare, care se adaugă viziunii BT de a oferi cele mai avantajoase, cele mai fiabile și cele mai ușor de utilizat servicii de conferințe, cum ar fi BT Global Video Exchange. Cu serviciul Global Video Exchange oferit de compania BT și tehnologia Cisco, clienții vor putea elimina obstacolele comunicaționale din trecut și vor putea utiliza sistemele TelePresence pentru a comunica în afara întreprinderii cu clienți, parteneri și alte persoane prin intermediul unor rețele diferite."
 • Mark Weidick, Vice President and General Manager, TelePresence Exchange Business Unit, Cisco
  „Colaborând cu furnizori mondiali de top, Cisco transformă ideea unei rețele Cisco TelePresence globale în realitate. Datorită combinației între serviciile Cisco TelePresence pentru comunicații între companii și accesul la suitele Cisco TelePresence publice, organizațiile își pot adapta operațiile astfel încât să beneficieze de avantajele de dezvoltare și productivitate din prezent, atât pe plan intern, cât și pe plan extern. Prin portofoliul Cisco TelePresence complet, prin aplicațiile și soluțiile robuste și prin capacitatea de interoperabilitate cu toate soluțiile de videoconferințe bazate pe standarde și cu aplicațiile pentru conferințe bazate pe Web, punem serviciile Cisco TelePresence la dispoziția tuturor, în orice locație."

Despre Cisco TelePresence

Cisco TelePresence combină tehnologiile inovatoare de comunicații video, audio și comunicații interactive în timp real pentru a acorda persoanelor din diverse locații din lume o gamă largă de experiențe de colaborare față în față. Această soluție permite noi tipuri de aplicații colaborative care transformă procesele comerciale, economisesc resursele, sporesc productivitatea și ajută organizațiile să se dezvolte la nivel mondial.

Cisco TelePresence este cea mai dinamică nouă categorie de produse de la Cisco, numărând peste 350 de clienți și peste 2.500 de sisteme implementate în întreaga lume. În plus, Cisco a instalat peste 600 de săli Cisco TelePresence în propria rețea internă pentru productivitate internă și externă sporită și pentru colaborare eficientă.

Linkuri:

Anunțuri recente:

Etichete Technorati:

Cisco, TelePresence, video, colaborare, comunicații unificate, videoconferințe, comunicații

Cisco, sigla Cisco, Cisco Systems, Cisco TelePresence, Cisco WebEx și WebEx sunt mărci comerciale înregistrate sau mărci comerciale ale Cisco Systems, Inc. și/sau ale societăților afiliate din SUA și din alte câteva țări. Toate celelalte mărci menționate în acest document sunt proprietatea firmelor respective. Utilizarea termenului de partener nu implică o relație de parteneriat între Cisco și oricare altă companie. Acest document face parte din Informațiile Publice Cisco.