Cisco îmbunătățește colaborarea contextuală cu noile capacități video, de interoperabilitate și de mobilitate


București, 9 aprilie 2009 - Cisco anunță lărgirea sistemului Unified Communications al companiei, care permite accesul mobil, îmbunătățește colaborarea video și extinde interoperabilitatea în cadrul aplicațiilor și a dispozitivelor, cum ar fi Cisco WebEx® Connect, Cisco TelePresence™, Microsoft Office Communicator și Apple iPhone. Pentru companii, noile soluții CiscoR Unified Communications simplifică fluxurile de lucru, optimizează colaborarea și accelerează luarea deciziilor. Pentru toți clienții, soluțiile permit colaborarea pretutindeni, pe orice dispozitiv și în orice rețea.

Noutățile de azi au la bază anunțul despre portofoliul de colaborare Cisco din septembrie, când Cisco a pătruns pe piața de 34 miliarde USD a colaborării. Portofoliul de colaborare Cisco cuprinde comunicațiile unificate, TelePresence Cisco și aplicațiile Web 2.0 bazate pe o arhitectură deschisă și interoperabilă care permite persoanelor conectarea, comunicarea și colaborarea în orice spațiu de lucru.

Soluții implementate/caracteristici principale:

 • Integrarea desktop pentru Cisco Unified Communications: un cadru de lucru nou,extensibil, dedicat serviciilor unificate pentru client, cuprinde serviciile Cisco Unified Communications, inclusiv telefonul software (softphone) cu caracteristici de control în timpul convorbirii, conferință, control al telefonului de birou și prezența telefonului, permițând integrarea acestora în aplicațiile de desktop. Aceste servicii permit utilizatorilor accesarea capacităților de comunicare Cisco în cadrul unui proces al companiei.
  • Cisco Unified Communications Integration™ pentru Cisco WebEx Connect:integrând WebEx Connect, aplicația de colaborare Cisco Web 2.0, cu capacitățile Cisco Unified Communications, Cisco oferă clienților o experiență neîntreruptă.Această integrare combină flexibilitatea unui set de servicii cu capacitățile cuprinzătoare ale soluțiilor Cisco Unified Communications aflate la locul de muncă.
  • Cisco Unified Communications Integration™ pentru Microsoft Office Communicator: această integrare ilustrează deschiderea noului cadru de lucru dedicat serviciilor pentru client și permite clienților să acceseze caracteristici simplificate și foarte sigure și de control al apelului și alte servicii Cisco Unified Communications. În acest moment, Cisco oferă o integrare similară cu IBM Lotus Sametime.
 • Cisco WebEx Meeting Center cu Cisco Unified Video Conferencing: cu interoperabilitatea video „oricine cu oricine", întrunirile Cisco WebEx Meeting Center cu Cisco Unified Video Conferencing oferă capacități video avansate pentru WebEx, capacități care permit o experiență apropiată de interacțiunea reală cu o persoană de față. Orice dispozitiv care se poate conecta la o unitate de control multipunct Cisco Unified Video Conferencing poate fi acum implementat într-o întrunire Meeting Center pentru a trăi o experiență interactivă, cum ar fi cea prin Cisco TelePresence, dar și cele prin videoconferință și prin aplicații desktop. Soluția mărește numărul de participanți vizibili la 16, permite clienților vizualizare de înaltă definiție și adaugă comenzi video.
 • Cisco Mobile Supervisor pentru Apple iPhone: cu Mobile Supervisor pentru Cisco Unified Contact Center Express, supraveghetorii centrului de contact pot primi rapoarte în timp real, notificări și pot efectua analize pe un dispozitiv cu ecran tactil Apple iPhone sau iPod. Cisco Mobile Supervisor permite utilizatorilor să controleze operațiunile centrului de contact când sunt în deplasare, pentru a analiza și răspunde rapid problemelor și schimbărilor de situație. Noul client Cisco Unified Contact Center Express se poate descărca acum de la magazinul Apple iTunes.
 • Cisco WebEx Meeting Center la o simpla apăsare de buton cu Cisco Unified IP Phone: Utilizatorii telefonului Cisco Unified IP pot accesa imediat o întrunire WebEx Meeting Center sau un centru de instruire pe desktop, prin apăsarea unui singur buton de pe un telefon Cisco Unified IP. Integrarea este posibilă prin Cisco Unified Application Environment, o platformă de dezvoltare inovatoare pentru integrarea facilă a aplicațiilor Web 2.0 și a aplicațiilor de comunicație.
  Conform unor știri similare, Cisco și-a îmbunătățit portofoliul de colaborare cu anunțuri semnificative legate de Cisco TelePresence. Noutățile cuprind experiența Cisco TelePresence pentru aplicațiile și camerele de discuții multifuncționale concepute pentru o colaborare video interactivă accesibilă tuturor, din orice loc. Informații suplimentare despre anunțul portofoliului de colaborare se pot găsi aici.

Citate semnificative:

 • Phillip Rightler, responsabil cu informațiile la Thompson Coburn LLP

  „Integrarea Cisco Unified Communications pentru Microsoft Office Communicator se aliniază la obiectivul nostru strategic de implementare a tehnologiei pentru a îmbunătăți serviciile pentru clienți, simultan cu simplificarea operațiunilor noastre IT. Această simplă integrare pe desktop va îmbunătăți productivitatea juriștilor, permițându-le să utilizeze telefonul Cisco din mesageria instantanee și alte aplicații de pe desktop pe care le utilizează deja," a spus Phillip Rightler, responsabil cu informațiile la Thompson Coburn LLP. "Dintre diferitele variante analizate, această soluție furnizează cea mai fiabilă metodă pentru a oferi un control al apelurilor de pe desktop, simultan cu îmbunătățirea investiției și reducerea complexității sistemului."
 • Laurent Philonenko, vice-președinte și director general al departamentului Cisco Unified Communications

  „Cisco furnizează o abordare arhitecturală diferențiată pentru comunicațiile unificate și colaborare, lucru care permite clienților să integreze și utilizeze interactiv soluțiile Cisco,aplicațiile proprii companiilor și produsele de la terți," a spus Laurent Philonenko, vicepreședinte și director general al departamentului Cisco Unified Communications. „Livrând o platformă de tip "oricine către oricine", Cisco le oferă clienților flexibilitate a modului în care aceștia transformă comunicarea și colaborarea în orice spațiu de lucru,indiferent dacă spațiul de lucru este un dispozitiv mobil, un centru de contact, un client desktop sau telefonul Cisco Unified IP."

Etichete/cuvinte cheie:
Cisco, colaborare, comunicații unificate, TelePresence, centru de contact, Microsoft, conferință video, interoperabilitate, colaborare video, video, inovație, productivitate companie

Linkuri/Adrese URL:

 • Site-ul Cisco Collaboration
 • Cisco îmbunătățește experiența de colaborare mobilă cu iPhone
 • Cisco UC IntegrationT pentru Microsoft Office Communicator,
 • Video prin Cisco Mobile Supervisor
 • Noua comunitate de colaborare Cisco


News, also available as PDF:
pdf file icon Cisco introduce colaborarea în contextul noilor aplicații și al capacităților de integrare a dispozitivelor mobile (PDF - 426KB)