Cisco lansează o alianță pentru dezvoltare urbană conectată, împreună cu The Climate Group, pentru stimularea colaborării și inovării


București -  2 octombrie 2009 - Bazându-se pe succesul inițiativei sale de dezvoltare urbană conectată (Connected Urban Development - CUD), Cisco anunță că va colabora și cu alte orașe din lume, precum și cu partenerii săi de afaceri, pentru a explora modul în care tehnologia informației și comunicațiilor (ICT) poate ajuta la abordarea problemei modificărilor climatice și a provocărilor privind energia.  Cisco și orașele partenere în CUD colaborează de asemenea cu The Climate Group pentru a lansa Alianța CUD, o organizație care își propune să creeze un program sustenabil pentru a oferi soluții  integrate, bazate pe ICT în domenii cum sunt: clădirile conectate, transportul public sau managementul energiei. Anunțul a fost făcut simultan cu întâlnirea anuală a Clinton Globan Initiative (CGI).

Informații cheie:

The Climate Group și Cisco au creat Alianța CUD pentru a lărgi sfera comunității CUD spre noi parteneri din sectorul public și privat din întreaga lume.

 • Alianța CUD va folosi succesul CUD, expertiza The Climate Group în comunitățile urbane și recomandările raportului SMART2020, pentru a crea un forum pentru dezvoltarea programelor demonstrative relevante la nivel global. Programele se vor focaliza pe livrarea unor soluții cu emisii reduse de carbon, prin integrarea de sisteme IT, politici publice și soluții de finanțare.
 • Aliața CUD se va concentra asupra a trei arii importante de activitate: dezvoltarea de parteneriate noi pentru implementarea de proiecte pilot la nivel de orașe; crearea unei platforme pentru încurajarea standardelor comune ICT pentru soluții urbane cu emisii reduse de carbon, și scalarea proiectelor și resurselor existente pentru un număr crescând de orașe ale lumii, pentru reducerea emisiilor de carbon.

Cisco își va extinde colborarea cu orașe din întreaga lume prin intermediul programului CUD

 • Cisco a contribuit cu 15 milioane USD la CUD în ultimii trei ani, ca parte a angajamentului său față de CGI. Cisco își va extinde programul prin continuarea dezvoltării proiectelor sale pilot bazate pe ICT, care pot fi replicate și extinse.
 • Cisco Internet Business Solutions Group a creat proiecte pilot cu șapte orașe CUD:  Amsterdam, Olanda; San Francisco, California; Seul, Coreea; Birmingham, Anglia; Hamburg, Germania; Lisabona, Portugalia și Madrid, Spania.
 • Cisco își va menține relațiile cu aceste orașe și își va extinde implicarea și asupra altora concentrându-se, în mod special, asupra țărilor în curs de dezvoltare și a orașelor din emisfera estică.
 • Aceste proiecte vor putea servi ca incubatoare pentru aspectele privind energia și mediul, aspecte ale inițiativei Cisco "Comunități inteligente și conectate", care adresează nevoia crescândă de energie sustenabilă prin dezvoltarea unor planuri bazate pe rețelele de comunicații, pentru orașele inteligente ale viitorului.

Programul de dezvoltare urbană conectată a lansat, în ultimii trei ani, șapte programe pilot unice și inovatoare:

 • Smart Transportation Pricing (STP) (Stabilirea prețurilor în transportul inteligent): Implementat actualmente ca program pilot la Seul, STP cuprinde un set de algoritmi pentru stabilirea prețurilor bazate pe tehnologie pentru a încuraja un comportament mai eficient al călătorilor și soluții de administrare a cererii.
 • Urban EcoMap (Harta ecologică urbană): Program pilot care se desfășoară în colaborare cu San Francisco, Urban EcoMap oferă comunităților urbane date relevante despre sursele principale ale gazelor cu efect de seră - transport, deșeuri și industria energetică - pentru a ajuta cetățenii să ia măsuri pentru reducerea gazelor cu efect de seră în orașe.
 • Personal Travel Assistant (PTA) (Asistent personal de călătorie): PTA este un serviciu Web care permite rezidenților din Seul și Amsterdam să ia decizii referitoare la călătorie pe parcurs în funcție de ora la care se efectuează călătoria, costuri și emisiile de carbon. PTA oferă caracteristici de tip "asistent virtual" care oferă indicații în trafic, în funcție de preferințele utilizatorului, prin intermediul oricărui dispozitiv conectat la Web, indiferent de loc.
 • Smart UrbanEnergy for Schools (Energie urbană inteligentă pentru școli): Prin parteneriatul Cisco cu orașul Lisabona și cu Ministerul Educației din Portugalia, acest proiect are ca scop prezentarea modului în care tehnologia poate îmbunătăți randamentul energetic global atât în mediul construit cât și în rețelele de energie. În primele luni ale programului pilot s-au obținut economii la energie de 33,4 la sută.
 • UrbanEnergy Management (Gestionarea energiei urbane):  Acest program pilot în colaborare cu  orașul Madrid studiază modul în care energia este generată, gestionată și consumată în locuințe, clădiri, zone deschide și companii. S-a creat o clădire cu 33 de apartamente cu concept bioclimatic și inovații de design care pot aduce o economie de energie estimată la 75 și 85 la sută.
 • Smart Work Centers  (Centre de lucru inteligente) (SWCs): Implementat ca program pilot în Almere și Amsterdam, SWCs cuprinde o rețea regională de centre de birouri și centre comunitare care susține virtualizarea călătoriilor și permite practici de lucru mobile. Integrând soluția Cisco TelePresence cu soluțiile de birouri virtuale, centrele de lucru inteligentă oferă un mediu de lucru profesional lângă zonele rezidențiale, pentru a reduce consumul de energie și emisiile de carbon. Până acum, utilizatorii au economisit, în medie, 66 de minute pe zi utilizând SWCs în locul navetei până la birourile companiilor.
 • Connected Bus (Autobuz conectat): Implementat în San Francisco, proiectul Connected Bus este o inovație în domeniul transportului public care permite populației, vehiculelor aflate în trafic și vehiculelor de transport în comun să circule mai eficient.

Citate:

 • John Chambers, Președinte și CEO, Cisco
  "Odată cu urbanizarea întregii lumi, și cu faptul că ariile urbane contribuie cu cel puțin 80% la emisiile globale de carbon, orașele au acum o oportunitate enormă de a adresa schimbările climatice și problemele de mediu. Comunitatea globală CUD a acționat cu succes pentru a demonstra cum soluțiile ICT pot contribui la gestionarea provocărilor climatice. Cisco se angajează în continuarea acestor progrese și încurajează partenerii atât din sectorul public cât și din cel privat să ni se alăture în acest efort. "
 • Steve Howard, CEO, The Climate Group
  "Implementarea tehnologiilor inteligente cu emisii reduse de carbon în orașele lumii este un aspect central al eficientizării consumului de energie și al transformării spre o societate și o economie mai curate, mai ecologice și mai prospere. Noua alianță CUD va alinia un grup global de inovatori, factori de decizie, finanțatori și companii de care este nevoie pentru a experimenta și apoi extinde sisteme, politici și practici ecologice pentru milioane de cetățeni."

Resurse suplimentare:

Etichete/Cuvinte cheie

Cisco, Internet Business Solutions Group, IBSG, Urban EcoMap, Personal Travel Assistant, PTA, Smart Work Center, SWC, CUD, Connected Urban Development, Connected Bus, CUD Alliance, Clinton Global Initiative, Sustainability, Environment, The Climate Group

Flux RSS Cisco: http://newsroom.cisco.com/dlls/rss.html

Cisco, sigla Cisco și Cisco Systems sunt mărci comerciale înregistrate sau mărci comerciale ale Cisco Systems, Inc. și/sau ale societăților afiliate din SUA și din alte câteva țări. Toate celelalte mărci menționate în acest document sunt proprietatea firmelor respective. Utilizarea termenului de partener nu implică o relație de parteneriat între Cisco și oricare altă companie. Acest document face parte din Informațiile Publice Cisco.