București, 22 decembrie 2009 -  Cisco a fost fondată la 10 decembrie 1984 de soții Len Bosack și Sandy Lerner, doi informaticieni care au absolvit Universitatea Stanford, ale căror eforturi de a permite comunicarea prin e-mail între computere în rețele diferite au dus la inventarea primului router cu protocol multiplu. Această inovație de bază a jucat un rol major în dezvoltarea Internetului. 

"Nu mă pot gândi la o altă modalitate mai bună de a marca cea de-a 25-a aniversare Cisco decât de a ne concentra și mai mult asupra talentului și energiei angajaților noștri puse în slujba comunității," a spus John Chambers, președinte și director executiv. "Ajutorul oferit oamenilor pentru a se conecta și colabora nu este doar principul de bază al companiei noastre - este și principiul de bază al valorilor noastre."

Cisco a jucat un rol crucial în privința schimbărilor profunde suferite de Internet, la nivel mondial, în ultimii 25 de ani.  Conceput pe o infrastructură de rețea solidă, Internetul a transformat mediul de afaceri, a dus la dezvoltare economică și productivitate și a unit oameni din toată lumea.

Chambers a continuat: "În următorul sfert de secol, rolul rețelei va deveni și mai important, ducând la dezvoltare, inovații și productivitate în domenii cum ar fi sănătatea, învățământul și industria energetică.  Privind spre viitor, Cisco se poziționează în fruntea evoluției rețelelor pentru a permite un "viitor conectat" care se bazează din ce în ce mai mult pe colaborare, comunicare video, personalizare și mobilitate."  

După 25 de ani, cu peste 7.000 de brevete și aproape 1 milion de ore de muncă voluntară din partea angajaților, Cisco este azi lider mondial în tehnologiile de rețea care schimbă modul în care omenirea lucrează, trăiește, se distrează și învață. Angajamentul companiei pentru inovații, clienți și răsplătirea comunităților a constituit cheia succesului companiei Cisco de-a lungul anilor-și va fi și în viitor forța motrice a misiunii companiei de a șlefui viitorului Internetului prin crearea unor valori și oportunități fără precedent pentru clienți, angajați, investitori și parteneri din ecosistem.

Alte informații:

  • Cu un sfert de secol în urmă existau numai 1.000 de "gazde" pe Internet, azi existând peste 1,7 miliarde de utilizatori de Internet în întreaga lume.
  • În 1984 existau 1.000 de dispozitive pentru Internet, azi existând peste 1 miliard.
  • Cisco s-a dezvoltat de la doi angajați și un singur produs în 1984 la peste 63.000 de angajați în 200 de sedii din toată lumea, cu 50 de linii de producție.
  • Cisco se află în fruntea tehnologiei informatice de 25 de ani și a raportat un profit pentru anul fiscal 2009 de 36,1 miliarde de dolari.
  • Inovațiilor aduse de Cisco sunt demonstrate prin peste 7.000 de brevete ale companiei eliberate la nivel mondial în numele inventatorilor de la Cisco și prin 9.000 de cereri de brevete în curs de soluționare.
  • Angajații Cisco au înregistrat aproape 1 milion de ore de muncă voluntară începând cu anul 2001.
  • În calitate de corporație globală dedicată cetățenilor, în ultimii 10 ani Cisco a contribuit cu peste 1 miliard de dolari la inițiativele globale privind educația, încadrarea socială și dezvoltarea economică.

Etichete/cuvinte cheie:
Cisco, inovație, router, muncă în folosul comunității, CSR, responsabilitate socială corporativă, filantropie, muncă voluntară

Resurse suplimentare:

Clipuri video:

Flux RSS Cisco: http://newsroom.cisco.com/dlls/rss.html