Telepresence voor consumenten maakt haarscherpe en levensechte video-ontmoetingen in de huiskamer mogelijk op bestaande HDTV's

Amsterdam, 6 oktober 2010 – Cisco introduceert Cisco umi telepresence, het eerste consumentenproduct dat familie en vrienden samenbrengt in HD-video, of ze nu om de hoek wonen of aan de andere kant van het land. Cisco umi wordt aangesloten op een bestaande HD-televisie en een breedband internet-verbinding. Consumenten kunnen elkaar vervolgens zien en horen op een manier die zo helder, natuurlijk en levensecht is dat het lijkt alsof ze in dezelfde kamer zijn.

Cisco umi bestaat uit een HD-camera, een console en een afstandsbediening en maakt gebruik van Cisco’s telepresenceexpertise opgedaan in het bedrijfsleven. Het systeem creëert een levensechte video-ervaring die past in elk huis doordat het zich automatisch aanpast aan lichtomstandigheden en verschillende kamergroottes. Zo wordt consumenten een optimale video- en audio ervaring geboden.

Zodra Cisco umi is aangesloten op een HD-televisie en een bedrade of draadloze breedbandverbinding, geeft een afstandsbediening toegang tot een gebruikersinterface op het TV-scherm. Zo kunnen umi-gebruikers telefoneren, videoberichten bekijken, contacten beheren en hun profiel en instellingen aanpassen. Gebruikers kunnen ook hun eigen umi-video's opnemen, die ze kunnen delen op Facebook, YouTube, of via e-mail. Gebruikers kunnen zelfs in contact blijven met mensen die geen umi hebben doordat ze ook video-oproepen kunnen plaatsen en ontvangen vanaf elke computer met een webcam en Google video-chat.

John Chambers, voorzitter en CEO van Cisco
"Cisco brengt mensen bij elkaar en loopt voorop als het gaat om nieuwe video-ervaringen die de manier veranderen waarop we communiceren, met elkaar in contact komen, en genieten van entertainment - thuis, op het werk en onderweg. Cisco umi brengt de uit het bedrijfsleven afkomstige telepresence-ervaring naar de huiskamer en verandert de manier waarop we samen kunnen zijn met familie en vrienden. Wij zien een toekomst waarin technologie zoals deze een rol speelt in het - vanuit de huiskamer - verbinden van consumenten met diensten die het bedrijfsleven biedt, variërend van onderwijs en gezondheidszorg, tot financiële diensten."

Prijs en beschikbaarheid

Voor Amerikaanse consumenten is Cisco umi naar verwachting vanaf 14 november beschikbaar via onder andere bestbuy.com. De adviesprijs is 599 dollar en 24,99 dollar per maand voor onbeperkt umi-bellen, videoberichten versturen en video's opslaan. Cisco umi zal naar verwachting in de loop van 2011 in Europa op de markt komen.

-------------

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie:
Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel. 020 357 3894
Mob. 06 5252 9440
E-mail: lboschlo(at)cisco.com

Whizpr
Annerieke Kamphuis / Winnie Silvertand / Jarka Bloemberg
Tel: 0317-410483
E-mail: cisco(at)whizpr.nl