Cisco Quad, Cisco Prosumer Video en Cisco WebEx Connect IM bevorderen samenwerken en informatie delen

Amsterdam, 11 juni 2010Cisco introduceert drie nieuwe zakelijke collaboration-oplossingen, waarmee werknemers makkelijk verbinding kunnen maken met de juiste mensen en eenvoudig content kunnen delen met organisaties wereldwijd. De nieuwe oplossingen zijn Cisco Quad, een enterprise collaboration-platform, Cisco Prosumer Video, een online videoplatform dat Cisco FacialPoint integreert met de Flip MinoPRO, en Cisco WebEx Connect IM. Gecombineerd ontstaat een uiterst veilige en beheersbare omgeving voor samenwerking, waarin video, real-time instant messaging (IM) en de sociale netwerkmogelijkheden samenkomen in een zakelijk platform.

De nieuwe oplossingen bieden een open, interoperabele architectuur, professioneel gebruik van video en flexibele implementatiemodellen, die het samenwerken bevorderen. Ze sluiten aan bij het nieuwe werken, waarbij real-time, geïntegreerde communicatie en social software cruciaal zijn voor het bevorderen van de productiviteit.

Cisco Quad

Cisco Quad is een platform voor enterprise collaboration, dat spraak, video en social networking integreert. Werknemers hebben hiermee toegang tot alle content binnen hun organisatie en kunnen tevens sneller de juiste mensen en expertise vinden. Voor Apple iPad en iPhone heeft Cisco speciale mobiele Quad applicaties ontwikkeld, zodat flexwerkers overal met hun collega's in contact blijven.

Cisco Quad integreert eenvoudig content management systemen zoals Documentum en Microsoft SharePoint, met spraak- en video-oplossingen, waaronder Cisco Unified Communications, Cisco WebEx-conferencing, Cisco Unified Presence en Cisco Show and Share. Elke Cisco Quad-gebruiker ontvangt een licentie voor Cisco Show and Share voor het maken, publiceren en aanpassen van video.

Cisco Prosumer Video

Cisco Prosumer Video is een veilige end-to-end oplossing voor het opnemen en beheren van video. De oplossing maakt gebruik van een nieuw online videoplatform, FocalPoint, en de nieuwe Flip MinoPRO camcorder voor zakelijk gebruik. FocalPoint zorgt voor het beheren, delen en bewerken van video via de cloud en biedt verschillende teams de mogelijkheid hun videocontent simpel in te zetten bij hun communicatie. Met de vooraf geïnstalleerde FlipShare software kunnen gebruikers video-content eenvoudig bewerken, opslaan en lokaal beheren op hun werkstation voor het delen via FocalPoint. De software-client maakt gebruik van een versleuteld upload-protocol voor het veilig delen van content. FocalPoint maakt gebruik van SSL (Secure Socket Layer) voor beveiligde web-sessies en bescherming van gegevens.

Cisco Prosumer video-oplossingen zijn ook gemakkelijk te integreren met Cisco Show and Share, waardoor bedrijven video naadloos kunnen integreren met Cisco Quad. De Cisco Prosumer video-oplossing is onderdeel van Cisco's collaboration-portfolio en is vanaf augustus beschikbaar via Cisco partners.

Cisco WebEx Connect 6.5

De nieuwste versie van Cisco WebEx Connect IM geeft gebruikers toegang tot hun lijsten met contactpersonen en maakt het mogelijk instant messages te versturen via een browser-gebaseerde IM client. Hierdoor is de oplossing toegankelijk vanaf elke computer, met elk besturingssysteem, zonder eerst een client te moeten downloaden. Dankzij de server-side IM logging zijn organisaties in staat alle gegevens van het IM-verkeer vast te leggen voor een efficiëntere naleving van de regelgeving. Klanten, die hun e-mail al archiveren, kunnen hun bestaande infrastructuur hiervoor gebruiken.

Met Cisco's AJAX XMPP-bibliotheek, voortkomend uit de overname van Jabber, zijn ontwikkelaars in staat snel XMPP-webtoepassingen en portal integraties te creëren met de broncode, gedetailleerde documentatie en codevoorbeelden. Hierdoor kunnen klanten presence en chat-mogelijkheden toevoegen aan hun webapplicaties, waaronder Cisco Quad.

Fred Gerritse, interim Directeur Commercial & Small Business van Cisco Nederland: "Cisco's doel met dit nieuwe platform is organisaties faciliteren in wereldwijd samenwerken met een breed scala aan collaboration-ervaringen. Daarbij draait het niet alleen om naadloze en geïntegreerde communicatie, maar vooral ook om mensen en teams een keuze te bieden in welke combinatie van content, media en apparaten het beste voor hen werkt."