Mondiale prijsvraag roept op tot wereldwijde samenwerking tussen ondernemers voor het realiseren van nieuwe business-ideeën
Amsterdam, 27 januari 2010Cisco kondigt de start aan van de tweede editie van de I-Prize Innovation prijsvraag. In deze mondiale wedstrijd werken ondernemers wereldwijd samen aan voorstellen voor Cisco’s volgende 'billion dollar' business-idee. Net als bij de vorige editie, die bijna 2.500 deelnemers telde, hebben innovatieve denkers ook dit jaar toegang tot Cisco's samenwerkingsoplossingen om hun ideeën te delen met andere deelnemers over de hele wereld. Het winnende team komt in aanmerking voor een prijs van 250.000 dollar. Daarnaast heeft Cisco de keuze om de winnende technologie op te nemen in toekomstige producten.

Cisco beoordeelt de inzendingen op technologische innovatie en ‘business value’. Inzendingen moeten het potentieel hebben minstens 1 miljard dollar aan inkomsten voor Cisco te genereren binnen vijf tot zeven jaar. Naast de mogelijkheid ideeën aan Cisco te verkopen kunnen de deelnemers ook onderling ideeën kopen of verkopen via een open markt. Deze ideeënmarkt geeft deelnemers een indruk van de waarde van hun ideeën. Aandelen van ideeën kunnen worden gekocht met virtuele valuta, toegekend door de deelnemers gebaseerd op de waarde van hun bijdragen.

Alle inzendingen moeten voldoen aan de voorwaarde dat zij gebruik maken van het IP-netwerk als platform. Om kans te maken op de hoofdprijs van 250.000 dollar moeten inzendingen binnen een van de vier volgende categorieën vallen:

  1. De toekomst van werken / Het nieuwe werken: gebruik de kracht van het netwerk om klanten, leveranciers en medewerkers samen te brengen om oplossingen te bedenken die de manier verandert waarop bedrijven en organisaties zaken doen.
  2. Connected Life: beschrijf de technologische vooruitgang die onze leefomgeving ingrijpend zal veranderen waarbij continue connectiviteit een sleutelrol speelt.
  3. Nieuwe leermethoden: ontwikkel innovatieve oplossingen die de manier van leren en onderwijzen gaan veranderen.
  4. De toekomst van entertainment: bedenk next-generation oplossingen die de manier veranderen waarop mensen zich vermaken.

Om de wereldwijde samenwerking te stimuleren, hebben deelnemers van de I-Prize wedstrijd toegang tot de volgende Cisco samenwerkingsoplossingen:

  • Cisco Show and Share: een sociale videogemeenschap waar deelnemers video kunnen opnemen, bewerken en delen; reageren, beoordelen en taggen van interessante inhoud en gebruik maken van spraak-naar-tekst-vertaling voor het zoeken en bekijken van video's.
  • Cisco Pulse: een zoekplatform dat dynamisch inhoud tagt zodra het over het netwerk wordt gestuurd. Hierdoor kunnen deelnemers snel in contact komen met de beste beschikbare deskundigen en nauwkeurig de juiste informatie over een bepaald onderwerp lokaliseren.
  • Cisco WebEx: een online ontmoetingsplatform voor audio- en webconferencing dat gebruikers in staat stelt documenten en desktops real-time te delen.
  • Cisco TelePresence: virtueel videovergaderen waarbij real-time, levensgroot, video wordt gecombineerd met audio en interactieve technologieën om mensen op verschillende locaties wereldwijd face-to-face te laten samenwerken.

Marthin De Beer, Senior Vice President van Cisco Emerging Technologies Business Group: "De eerste Cisco I-Prize prijsvraag is zeer succesvol geweest in het genereren van nieuwe business-ideeën voor een aantal bijzondere industrieën vanuit de hele wereld. Dit jaar zullen we de effectiviteit en de snelheid van innovatie vergroten door nieuwe vormen van video collaboration-oplossingen in te zetten. Hierdoor verdwijnen barrières als tijd en afstand; een cruciale stap in de ontwikkeling van wereldwijde innovatiemodellen."

Tijdens zijn keynote-presentatie op Cisco Live Europa in Barcelona kondigde Marthin De Beer de start van de tweede Cisco I-Prize aan. Om de aankondiging te bekijken, klik hier.