Hotlinks

Verbeterde communicatie tussen internationale studenten en leraren

Leeuwarden, 27 februari 2009

Stenden hogeschool heeft gekozen voor de videoconferencing-oplossing Cisco TelePresence voor zijn hotelschool Stenden University Hotel. De hogeschool heeft hiervoor gekozen om de communicatie en samenwerking tussen studenten en leraren op de verschillende internationale vestigingen te verbeteren en te besparen op vliegtickets en reistijd.

Cisco TelePresence geeft videovergaderen een nieuwe dimensie doordat de communicatie zo levensecht is dat deelnemers al snel vergeten dat hun gesprekspartners niet in dezelfde ruimte zitten. Stenden hogeschool is een internationale school met vestigingen in Leeuwarden, Emmen, Groningen, Meppel, Assen, Doha (Qatar), Bangkok (Thailand) en Port Alfred (Zuid-Afrika). Studenten van Stenden hogeschool hebben de unieke kans een deel van hun studie in Zuid-Afrika, Qatar, Thailand of op Bali te volgen. Het bespreken van studieprojecten en stageverslagen, en overleg tussen studenten en leraren wordt met Cisco TelePresence niet alleen vergemakkelijkt maar ook sterk verbeterd.

Edgar van Gorkum, directeur ICT van Stenden hogeschool: "Stenden hogeschool heeft een groeiend aantal studenten en medewerkers op onze sites in het buitenland. We zoeken altijd naar mogelijkheden om het contact met onze studenten en medewerkers in onze buitenlandse vestigingen verder te verbeteren. Cisco TelePresence beschikt over een open architectuur en kan beeldtelefoons integreren met de TelePresence-oplossing. We denken dat dit een prima oplossing is om onze communicatie te versterken.

De vestigingen in Leeuwarden en Emmen worden uitgerust met een Cisco TelePresence-systeem. Qatar en Zuid-Afrika zijn op het systeem aangesloten via beeldtelefoons (Cisco Unified IP Phone 7985) vanwege de ontoereikende bandbreedte in die landen.

Coks Stoffer, Algemeen Directeur Cisco Nederland: "Cisco TelePresence is voor Stenden hogeschool dé oplossing als het gaat om snellere en betere communicatie tussen leraren en studenten op de verschillende locaties. Ze besparen zo bovendien veel reiskosten en –tijd, en er wordt meer rekening gehouden met het milieu."

Jan Willem Dees, Managing Director van Dimension Data Nederland, implementatiepartner in dit project: "Stenden hogeschool breidt het komende half jaar de TelePresence-implementatie uit door op alle sites in het buitenland, Berlijn, Qatar, Zuid-Afrika, Thailand en Bali, deze voorziening intensief te gaan gebruiken voor werkoverleg en aanvulling van de GrandTour, een leerconcept dat reizen met studeren combineert. Onze uitgebreide expertise als Cisco Telepresence Advanced Technologies Partner en ervaringen met wereldwijde TelePresence implementaties zetten wij graag in voor Stenden hogeschool. Hiermee kunnen ze leren op afstand daadwerkelijk naar een hoger plan tillen."

Cisco-implementaties
Stenden hogeschool Leeuwarden wordt uitgerust met de zespersoons Cisco TelePresence System (CTS) 3000. De vestiging in Emmen krijgt de beschikking over een Cisco TelePresence System 500, een éénschermsoplossing. Ook de vestiging in Bali wordt hiermee uitgerust. Dit kleinere TelePresence-systeem biedt net als de CTS 3000 persoonlijke Cisco TelePresence-interactie, maar geeft bovendien de flexibiliteit meer vertrouwelijke één-op-één meetings te ondersteunen. De vestigingen in Qatar en Zuid-Afrika maken gebruik van de Cisco Unified IP Phone 7985.