Hotlinks

Amsterdam, 23 februari 2009

Full service HR-dienstverlener Manpower heeft voor de optimalisatie van zijn infrastructuur gekozen voor Cisco Wide Area Application Services (WAAS). De oplossing moet ervoor zorgen dat medewerkers meer flexibiliteit krijgen en eenvoudig op iedere Manpower-vestiging over hun data beschikken. Daarnaast zorgt Cisco WAAS voor een verbetering van de prestaties van de applicaties en geeft het Manpower de zekerheid dat alle data steeds veilig wordt opgeslagen, wat zorgt voor een verbetering van de continuïteit.

ICT Architect Bastiaan van der Vis van Manpower: "In de oude situatie kwam het helaas te vaak voor dat er storingen optraden. Ook hadden systeembeheerders veel werk aan het overzetten van data en regelen van toegang wanneer een medewerker op een andere vestiging wilde werken. Een groot voordeel van de Cisco WAAS-oplossing is dat het weinig complexiteit toevoegt in de server en client-omgeving. Hierdoor is het makkelijker in beheer dan bijvoorbeeld een terminal-oplossing.”

Pilot
Manpower staat op het punt een pilot af te ronden die Cisco-partner Axians uitvoerde op vier vestigingen, waarna de uitrol naar alle 150 vestigingen zal plaatsvinden. Tijdens de pilot is ook uitgebreid gekeken naar de voordelen van WAAS Mobile voor Manpower. Zo zorgt WAAS Mobile niet alleen voor een forse prestatieverbetering voor laptopgebruikers, maar wordt het ook ingezet op de inhouse-vestigingen. Hierbij zijn Manpower-consultants intern bij grote klanten met veel uitzendkrachten gevestigd. Met WAAS Mobile is het eenvoudig deze consultants toegang te bieden tot de Manpower-data en -applicaties.

Transparantie
Manpower koos uiteindelijk voor WAN-optimalisatie van Cisco vanwege de robuustheid en support. Daarnaast was voor Van der Vis ook de transparantie van het licentiemodel doorslaggevend: "Concurrerende oplossingen lijken soms scherp geprijsd, maar leiden tot forse kosten zodra er gebruikers bijkomen. Cisco vormt hierop een positieve uitzondering. Over de gehele looptijd ben ik verzekerd van weinig meerkosten."

Rob de Wildt, Regional Sales Manager Commercial Markets bij Cisco Nederland: "Cisco WAAS biedt Manpower meer flexibiliteit zonder extra druk te leggen op systeembeheer, gebruikers of de organisatie als geheel. Belangrijkste gegeven is dat de totale beheerinspanning drastisch wordt gereduceerd, een belangrijk speerpunt voor Manpower." Technische specificaties
Manpower heeft gekozen voor Cisco WAAS, Cisco’s Wide Area Application Engine en WAAS Mobile. Daarnaast zet Manpower de Cisco Catalyst 3560 series switches met Power-over-Ethernet (PoE) in op zijn vestigingen. Op het hoofdkantoor worden Cisco Catalyst 3750 series switches ingezet. Voor draadloos werken wordt gebruikgemaakt van Cisco’s wireless-oplossing, gebaseerd op de nieuwe 802.11n-standaard.