Amsterdam, 16 maart 2007

Cisco introduceert een reeks nieuwe technologieën die de mogelijkheden van de TelePresence-vergaderoplossing verder uitbreiden. Zo kunnen vanaf nu virtuele bijeenkomsten worden gehouden tussen deelnemers verspreid over meer dan twee locaties en kunnen ook vergaderingen worden georganiseerd met klanten of partners die zich buiten de firewall van het bedrijf bevinden. Daarnaast introduceert Cisco een aantal oplossingen dat de samenwerking binnen de virtuele vergaderomgeving verbetert en waarmee deelnemers aan een TelePresence-bijeenkomst makkelijker documenten, objecten en afbeeldingen kunnen delen. Ook kan door de integratie met Cisco Unified Contact Center Express eenvoudig hulp van bijvoorbeeld technisch contact center-personeel worden ingeroepen als er wordt vergaderd met een klant.

Regus Group, 's werelds grootste leverancier van vernieuwende werkplekoplossingen, heeft Cisco TelePresence gekozen voor een nieuwe publieke dienst. Op vijftig locaties in de wereld kunnen Regus’ klanten binnenkort een virtuele TelePresence-meeting boeken.

Meerdere locaties

Een belangrijke stap in de evolutie van Cisco’s TelePresence-oplossing is de mogelijkheid om meerdere locaties met elkaar te verbinden in één enkele, virtuele meeting. Cisco’s nieuwe TelePresence Multipoint Switch, die maximaal 36 afzonderlijke fysieke locaties ondersteunt, biedt bedrijven de mogelijkheid om deelnemers met één druk op de knop uit te nodigen aan de virtuele vergadertafel, ongeacht de locatie. Afhankelijk van de ingestelde gebruikersvoorkeuren kunnen deelnemers die aan het woord zijn individueel worden afgebeeld of per complete locatie.

Meerdere organisaties

Het is nu ook mogelijk om TelePresence-vergaderingen op te zetten buiten de eigen firewall, waardoor meetings tussen verschillende bedrijven mogelijk zijn, via Cisco Secure Business to Business TelePresence-technologie. Nu kunnen bedrijven ook virtuele meetings organiseren met klanten of partners, net zo eenvoudig als het plannen van een interne meeting. Hiermee wordt de tijdspanne verkleind waarin belangrijke beslissingen genomen kunnen worden, en daarnaast wordt op reiskosten van alle betrokken partijen bespaard.

Meerdere documenten, applicaties en objecten

De mogelijkheid om nieuwe producten te tonen of presentaties te delen, is essentieel voor een effectieve vergaderervaring. Met de nieuwe Cisco Auto-Collaborate-functie kunnen deelnemers eenvoudig bestanden, fysieke documenten en objecten delen via TelePresence, dankzij collaboration tools als een high-definition documentcamera of door simpelweg een laptop aan te sluiten. Dankzij deze functie worden afbeeldingen van het meest recent geactiveerde apparaat automatisch geprojecteerd in alle TelePresence-locaties die deelnemen aan de meeting. Dit werkt volledig plug-and-play en zonder tussenkomst van een gebruiker.

Contact met meerdere klanten tegelijk

Cisco heeft de TelePresence-oplossing eveneens geschikt gemaakt voor contact centers, met de introductie van de Cisco TelePresence Virtual Agent, een nieuwe oplossing die de eenschermsoplossing Cisco TelePresence 1000 integreert met Cisco Unified Contact Center Express. Door deze nieuwe oplossing kan gespecialiseerd verkoop- of technisch personeel realtime virtueel worden ingezet voor een efficiënter en productiever klantcontact. Deze experts kunnen nu on-demand communiceren met klanten verspreid over meerdere locaties, zonder dat ze naar deze plekken hoeven te reizen.

Cisco kondigt eveneens de ondersteuning aan voor videoconferentiesystemen van derden, gebaseerd op de H.323-standaard, zodat bij de adoptie van TelePresence voortgebouwd kan worden op bestaande investeringen.

Diensten en partners

Tot slot introduceert Cisco Services de Cisco TelePresence Select Operate Service, een dienst die monitoring en -beheer op afstand biedt van netwerken, Unified Communications en TelePresence-oplossingen. Deze optionele dienst wordt samen aangeboden met Cisco TelePresence Remote Assistance Service voor realtime beheerondersteuning. Cisco TelePresence Authorized Technology Providers (ATP) worden getraind en geautoriseerd om de Cisco TelePresence Meeting Solution te ontwerpen, implementeren en ondersteunen.

"Tijdens CeBIT 2007 demonstreren we met de Cisco Multipoint TelePresence Solution een zeer innovatieve wereldwijde oplossing", zegt Ulrich Kemp, CEO van T-Systems, een Cisco ATP-partner. "Onze expertise in wereldwijde IP-netwerken en kennis van quality-of-service implementaties helpt ons de strategische ondersteuning te kunnen bieden die organisaties nodig hebben als ze over meerdere locaties in de wereld TelePresence willen uitrollen."

Cisco TelePresence is de enige virtuele vergaderoplossing die gebruik maakt van high definition 1080p video, de hoogste resolutie HDTV die momenteel beschikbaar is, in combinatie met spatial audio en geïntegreerde collaboration tools. Alles wordt gepresenteerd via een levensgroot (65 inch) beeldscherm.

Het volledige, Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom.