Amsterdam, 10 januari 2007

Fred Gerritse (43) is bij Cisco aangesteld als Directeur MKB. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de uitbouw en verdere ontwikkeling van het Cisco-partnerkanaal voor het MKB. Met de aanstelling van een directeur specifiek voor het MKB wil Cisco zijn MKB-partners helpen om hun klanten nog beter van dienst te zijn.

Fred Gerritse heeft hiervoor bij MRO Industries gewerkt, waar hij verantwoordelijk was voor het MKB in de Benelux. MRO Industries is een Europees technisch handelshuis voor industriële bedrijven dat technische Maintenance Repair & Operations (MRO)-producten en -diensten aanbiedt. Daarvoor had Gerritse diverse directiefuncties binnen de Nederlandse ICT-distributeur Copaco, waar hij 5,5 jaar werkzaam was. In zijn laatste functie bij Copaco was Gerritse medeverantwoordelijk voor de nationale en internationale groeistrategie van het bedrijf.

De stap naar Cisco is een logische. Fred Gerritse: "Na een uitstapje naar de MRO-wereld, verlangde ik terug naar de ICT-markt. In al mijn eerdere functies heb ik mij altijd gericht op het MKB, dus deze stap is voor mij een logische, omdat het beide werelden combineert. Uit mijn Copaco-tijd ken ik bovendien het partnerkanaal al goed."

Coks Stoffer, Algemeen Directeur Cisco Nederland: "Het MKB is een belangrijke groeimarkt voor Cisco. Daarom hebben wij sinds dit fiscale jaar aparte teams die zich respectievelijk richten op Midmarket en MKB. Uit de resultaten van Q1 is gebleken dat deze aanpak om de Commercial Market te laten groeien, succesvol is. Met Fred Gerritse kunnen wij deze strategie verder uitbouwen en vormgeven. Ik ben ervan overtuigd dat hij de kennis en de ervaring heeft die wij nodig hebben om onze MKB business unit naar het volgende niveau te brengen."