Az Orlandóban megrendezett VoiceCon konferencián a Cisco bejelentette, hogy a Cisco Intercompany Media Engine (IME) megoldás segítségével sikeresen lebonyolították az interneten az első, egységes kommunikációs vállalatközi hívást.

Az Internet Engineering Task Force nevű szövetséghez korábban benyújtott szabványokon alapuló Cisco IME elsőként teszi lehetővé a cégek számára, hogy az interneten keresztül fokozottan biztonságos, kiváló minőségű hang- és videohívásokat bonyolítsanak le meglévő telefonszámokra, anélkül, hogy az infrastruktúrát át kellene alakítani, vagy le kellene cserélni.

A besz áll ítói kapcsolatrendszerek miatt egyre nagyobb szükség van a vállalati hálózatok határain túlmutató, hatékonyabb együttműködésre. Azok a c égek, amelyek már alkalmazz ák a vállalaton belüli egységes kommunikációs megoldásokat, az IME r évén ezeket most kiterjeszthetik a hasonló technikával felszerelt ügyfelek, szállítók és stratégiai partnerek felé.

A legfontosabb tények:

  • A Cisco IME „önmagát tanító” technológia, azaz az új útvonalakat a hívási minták alapján sajátítja el, és automatikusan felismeri, amikor a felhasználók egy IME megoldással felszerelt hálózatban kommunikálnak. Az IME az IP-hálózatokon (beleértve az internetet) keresztül történő hívás-útvonalválasztás minden részletét felügyeli és kezeli, így a rendszer mind a felhasználók, mind a rendszergazdák számára könnyen használható.
  • A Cisco IME a Cisco vállalatközi együttműködést elősegítő, nagy múltú együttműködési termékportfóliójára épül, amelynek r észe t öbbek között a Cisco TelePresence és a Cisco WebEx .
  • A Cisco az Internet Engineering Task Force szövetséggel aktívan együttműködve jelenleg szabványosítja a Cisco IME technológia központi elemeit az ágazaton belüli kompatibilitás érdekében.
  • A Cisco IME az első olyan technológia, amely lehetőv é teszi, hogy egy besz áll ítói lánc tagjai automatikusan hozzanak létre biztonságos hang- és videotelefóniás kapcsolatokat anélkül, hogy a kommunikációban részt vevő felek ugyanazt a technológiai alapot használnák, vagy megváltoztatnának telefonszámaikat.
  • Az ügyfelek előtt számos költségcsökkentési lehetőség nyílik meg: csökken a telefon-alközponti (PBX) rendszerek integrációs igénye, valamint kevesebb különálló telefonhálózati fővonalra lesz szükség.
  • A Cisco IME hívásokat a világszerte biztonságos peer-to-peer hálózaton keresztül, Session Initiation Protocol (SIP) trunking technológiával kapcsolják össze. A szervezetek közötti videohívások bonyolult beállítások nélkül, automatikusan igénybe vehetők.
  • A Cisco IME az ügyfelek számára többszintű biztonságot kínál. Mind a média, mind a jel szintjén titkosított az IME-forgalom, és ehhez a rendszer tűzfalas védelmet is biztosít. A rendszergazdák célzott, szabályalapú ellenőrzést gyakorolhatnak, amelynek segítségével meghatározhatják, hogy mely számok publikusak a külső felek számára, és az egyes felhasználók milyen IME-specifikus funkciókat érhetnek el a szervezeten belül.
  • A teszthívások során a Cisco partnerei az Ausztráliában működő Queensland Rail vállalat valamint a University of Wisconsin-Whitewater egyetem voltak. A Cisco IME megoldásának köszönhetően minden résztvevő nagyfokú biztonság mellett élvezhette az videokonferencia szintű képet és a hifi-minőségű hangot a videokommunikációt támogató eszközeiről – és ehhez mindössze hagyományos telefonszámokat kellett tárcsázniuk.

Idézetek:

Barry O’Sullivan, a Cisco hangátviteli technológiai csoportjának első alelnöke így fogalmazott: „A Ciscónál már régóta dolgozunk azon, hogy ügyfeleink és saját munkatársaink számára is korlátlan együttműködést biztosíthassunk. Úgy véljük, hogy az elmúlt több mint egy évtized kommunikációs technológiáinak történetében az IME a legáttörőbb megoldás. Felgyorsítja és hatékonyabb á teszi az együttműködést, és méretgazdaságos megoldást valósít meg. A piaci innováció és az üzleti alkalmazások fejlődésével szeretnénk olyan költséghatékony megoldást kínálni ügyfeleinknek és partnereinknek, amely egy normál telefonhíváshoz hasonlóan egyszerű és eredményes.”

Hivatkozások/URL-címek:

Cisco RSS-hírfolyam: http://newsroom.cisco.com/dlls/rss.html