Magyar cégek fejlesztései a Cisco contact center megoldásához


A TC&C Kft. és a Nextent Informatika Zrt. stratégiai együttműködésének eredményeként, a cégek hívásrögzítő illetve adatbányászati szoftvereinek összekapcsolásával olyan integrált megoldás jött létre, amely automatizált módon teszi lehetővé a telefonos ügyfélszolgálatokon rögzített hívások hanganyagaiból az ügyfélmegtartási, értékesítési és minőségügyi folyamatok hatékony támogatását.

A közös fejlesztés keretében a TC&C világviszonylatban is egyedülálló, Carin nevű egységes hívásrögzítő megoldásának, illetve a Nextent innovatív Voice Miner névre keresztelt hangbányászati rendszerének szerves integrációja valósult meg a Cisco egységes kommunikációs környezetében. A TC&C jelenleg a Cisco egyetlen olyan magyarországi partnere, amely a cég globális technológiai fejlesztéseiben is részt vesz  a Cisco Developer Network, Solution Developer partnereként.

"A Cisco nemcsak a saját kutatás-fejlesztési programjaira fordít világszinten is kimagaslóan nagy figyelmet és erőforrásokat, hanem partnereivel is szorosan együttműködik e téren. Különösen büszke vagyok arra, hogy magyar cégek ilyen magas szinten működnek együtt a Ciscóval, és megoldásukkal értéknövelő módon egészítik ki termékportfoliónkat." - mondta György László, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója.

Adatbányászatból „hangbányászat”: Voice Miner
Az innováció-díjas Voice Miner rendszer érzelem és beszédfelismerést végez a legmodernebb beszédjel-feldolgozási és érzelemdetektálási technológiák felhasználásával. A Voice Miner különlegessége, hogy értékes üzleti információkat állít elő a telefonbeszélgetések digitálisan rögzített hanganyagaiból, amely terület eddig elemzési szempontból elérhetetlen volt.

A Nextent és a TC&C együttműködésével kifejlesztett integrált megoldásban a Carin hívásrögzítő rendszer által rögzített felvételek közvetlenül bekerülnek a Voice Miner adatfeldolgozó moduljába, ahol azonnal feldolgozásra kerülnek. Miközben a Voice Miner az adatokat elemzi, a hanganyagok eredetije továbbra is elérhető a hívásrögzítő rendszerben. Az integrált megoldás további előnye, hogy a Carin hangrögzítő megoldással rendelkező cégeknek nem szükséges a bevezetés során a Voice Miner interfészt kialakítani.

Az integrált megoldás elsősorban a vállalatok ügyfélmegtartási stratégiáit segíti. A modell a kommunikáció során feltárt, az ügyfélelvándorlásra utaló szavak és a beszélő felek érzelmi ingadozásai alapján előre jelzi az ügyfelek valószínűsíthető szerződésbontását vagy szolgáltató váltását. A Voice Miner a már meglévő elvándorlás-jelző modellek pontosságát is fokozza, növeli hatékonyságukat.

A rendszer másik fontos funkciója az értékesítés üzleti intelligenciával való támogatása. A szoftver képes jelezni, hogy milyen valószínűséggel várható értékesítés egy adott ügyféllel történt beszélgetés után. A Voice Miner elemzésen alapuló sikerességi előrejelzés szerint minden egyes rögzített beszélgetéshez sikerességi valószínűség rendelhető, amelyek felhasználásával eredményorientált marketing és értékesítési stratégia alakítható ki.

Hívásrögzítés - Cisco egységes kommunikációs környezetben
A többszörösen díjazott Carin hívásrögzítő megoldást contact centerekben, pénzügyi intézményeknél, kormányzati szerveknél és egyéb vállalatoknál, szervezeteknél használják. A beszélgetésrögzítési funkciót általában minőségbiztosítás, törvényi szabályozásnak történő megfelelés vagy belső vállalati előírások miatt alkalmazzák. A Carin rendszer több mint 5 éve rendelkezik a Cisco Compatible minősítéssel, amely hazai viszonylatban egyedülálló, de a nemzetközi piacon is csak néhány ilyen termék található.

A Cisco rendszereivel való kompatibilitás lehetőséget teremtett a TC&C számára, hogy világszerte számos nagyvállalatnál és intézménynél vezesse be megoldását Cisco kommunikációs környezetben.
A TC&C budapesti központja, valamint egyesült államokbeli, svédországi és romániai irodái segítségével olyan ügyfeleket tudhat magáénak, mint a legnagyobb hazai bankok, áramszolgáltatók, a svéd államadósság-kezelő központ, az USA egyik legnagyobb kormányzati beszállítója, a MasterCard vagy az Adecco.

A nemzetközi trendekkel összhangban Magyarországon is egyre nagyobb teret hódítanak az egységes kommunikációs platformra épülő ügyfélszolgálati és contact center megoldások. A Cisco, mint a világ egyik vezető contact center megoldás szállítója hazánkban is számos referenciával rendelkezik.

További információk:
http://www.voiceminer.hu
http://www.tcandc.com/carin

A TC&C-ről
A TC&C Kft., a Cisco Developer Network partnereként az egységes kommunikációs rendszerek hívásrögzítését végző Carin rendszer fejlesztője, amely a hang alapú hívások mellett a video és Telepresence hívásokat és konferenciákat is képes rögzíteni. Ezen túl az egyik legsikeresebb hazai Cisco Contact Center implementátor és Cisco Premier Certified partner.

A Nextentről
A Nextent Informatika Zrt. hazai informatikai rendszerintegrátor és tanácsadó cég. A vállalat szoftverfejlesztéssel, üzleti és mesterséges intelligencia rendszerekkel és technológiákkal megvalósított nagyvállalati megoldásokkal, termékekkel foglalkozik. Főbb tevékenységi területei az üzleti döntéstámogatás, adattárházak, hang és adatbányászat, innovatív technológiák, üzleti folyamatokat támogató tevékenység és integrációs megoldások, tanácsadás, alkalmazás támogatás, projektmenedzsment és az egyedi alkalmazások fejlesztése.

További információ:

Mészáros Attila
Cisco Magyarország, marketing manager
Telefon: (36) 1 225 4766
e-mail: atmeszar@cisco.com

Móczár Gábor
TC&C, értékesítési és projekt igazgató
Telefon: (36) 1 414 3069
e-mail: gabor.moczar@tcandc.com

Aszalós Kinga
Nextent, marketing manager
Telefon: (36) 1 246 2907
e-mail: aszalos.kinga@nextent.hu