A Cisco és partnerei felgyorsítják az adatközpont-virtualizációt

A Cisco a Unified Computing System termékcsalád részeként bemutatta az új, C-Series elnevezésű adatközponti szervereket. A rackbe szerelhető szerverek elősegítik az egységes számítási és adatközpont-virtualizációs megoldások gyorsabb bevezetését. A Cisco továbbá új partnerprogramokat jelentett be annak érdekében, hogy partnereivel együttműködve segítse a felhasználók átállását a virtualizált adatközpontokra.

Főbb adatok/újdonságok:

A Unified Computing System termékcsalád kibővítése a C-Series rackbe szerelhető szerverekkel

 • A Cisco UCS C-Series szerverekkel a Unified Computing System szabványokra épülő újításai, továbbá az alacsonyabb élettartamköltség és a nagyobb üzleti rugalmasság azon ügyfelek számára is elérhetővé válnak, akiknek rackbe szerelt szerverekre van szükségük.
 • Az UCS C-Series rackbe szerelhető szerverek több újítást kínálnak, például:
  • Egységes hálózati hozzáférés alacsony késleltetésű, veszteségmentes átvitelt biztosító 10 Gbit/s sebességű Ethernet-alapú kapcsolaton keresztül, amely lehetővé teszi az egyszeres kábelezésű telepítési modellt.
  • Szabadalmazott Cisco memóriabővítési technológia, amely a jelenleg elérhető kétfoglalatos, rackbe szerelt platformokhoz képest több mint 2,5-szeres címezhető memóriát kínál; ez lényegesen több virtuális gép futtatását teszi lehetővé szerverenként és biztosítja a nagy memóriaigényű alkalmazások futtatásához szükséges méretezhetőséget.
  • Cisco virtualizált adapter, amely adapter-konszolidációs és virtualizációs optimalizálási lehetőséget kínál, mivel minden egyes virtualizált adapter 128 Ethernet vagy üvegszálas kapcsolatot határozhat meg.
 • Az Intel Xeon 5500-as sorozatú processzorokon alapuló Cisco UCS C-Series rackbe szerelt szerverek a processzorteljesítményt az alkalmazások igényeihez igazítják, így az energiafelhasználást is intelligensen méretezik a kihasználtság alapján.
 • A Cisco C-Series rackbe szerelt szerverek várhatóan 2009 negyedik negyedévétől lesznek kaphatók.

A Cisco tovább bővíti adatközpont-értékesítési partnerprogramját

 • A Cisco bejelentette az új adatközpont-üzletági megoldások partnerprogramot (Data Center Channel Solutions Program), amelynek célja az olyan kipróbált és igazolt információtechnológiai referenciamegoldások értékesítésének elősegítése és felgyorsítása, amelyek vezető iparági adatközpont-szállítók, például az EMC, a Microsoft, a NetApp, a Red Hat vagy a VMware termékein alapulnak.
 • A Cisco hivatalos partnerprogramot (APP) jelentett be az új Unified Computing C-Series rackbe szerelhető szerverek támogatására. A Cisco online tanfolyamának elvégzését és a sikeres vizsgát követően a Cisco valamennyi DCNI-szakosított partnere értékesítheti az új, rackbe szerelt szervereket.

Kommentár:

 • Prem Jain, a Cisco szerver- és hozzáférés-virtualizációs üzletágáért felelős vezető alelnöke: „A Cisco átfogó Unified Computing System architektúrája segítségével olyan új generációs adatközponti megoldásokat kínálunk, amelyek rugalmasan alkalmazkodnak ügyfeleink igényeihez. Az UCS C-Series rackbe szerelt szerverekkel megnyitjuk a Unified Computing lehetőségeit értékesítési partnereink szélesebb köre előtt is, miközben ügyfeleink számára migrációs útvonalat biztosítunk a jövő egységes számítási megközelítésmódja felé."

Kapcsolódó háttéranyagok:

Beágyazott videók/képek:

1. videó: Cisco Executive Soni Jiandani Discusses Expansion of Cisco UCS Product Family

További információ:
Mészáros Attila
Cisco Magyarország, marketing manager
225 4766
30/460-5872
atmeszar@cisco.com