Yann Arthus-Bertrand, Luc Besson és François-Henri Pinault a Cisco TelePresence virtuális tárgyalóját alkalmazva tartották meg nemzetközi sajtótájékoztatójukat és mutatták be a világnak környezetvédelmi dokumentumfilmjüket


Luc Besson és Denis Carot producer, valamint François-Henri Pinault kizárólagos támogató partner június 4-én és 5-én a Cisco TelePresence-technológiáját alkalmazva tartotta meg Yann Arthus-Bertrand „Home” című új filmjének nemzetközi sajtóbemutatóját.

Az alkotógárda a Cisco franciaországi központjának egyik TelePresence-termében foglalt helyet: innen a lábukat sem kellett kitenniük ahhoz, hogy kapcsolatba léphessenek több mint 24 ország - többek között Kanada, az Egyesült Államok, Kína, Korea, Hongkong, Szingapúr, Malajzia, India, Törökország, Görögország, Magyarország, Dánia, Németország, Olaszország, Spanyolország, Anglia és Mexikó - újságíróival.

„A TelePresence-nek köszönhetően egyedülálló élményben lehetett részünk. Néhány óra alatt megkerültük a Földet: a világ bármely tájáról kommunikálhattunk a média képviselőivel, és ehhez nem volt szükség utazásra, így a környezet iránt felelős módon járhattunk el.” - mondta Luc Besson.

„Szilárd meggyőződésem, hogy az ilyen technológiák segítenek abban, hogy felelősségteljesebben viselkedjünk bolygónkkal szemben, hiszen azzal, hogy szükségtelenné teszik az utazást, nagy mennyiségű széndioxid-kibocsátás előzhető meg. Szerencsére ma már léteznek olyan technológiai megoldások, amelyek lehetővé teszik, hogy munkánkat a környezetvédelmi szempontok figyelembevételével végezzük. Most már nincs kibúvó!” - figyelmeztet Yann Arthus-Bertrand.

A lelkiismeret-ébresztő filmet - a bolygó megóvására felhívó valóságos védőbeszédet - június 5-én, a Környezetvédelmi Világnapon mutatták be világszerte. Yann Arthus-Bertrand légi felvételein keresztül az utazás során (újra) felfedezhetjük a Föld kincseit, és szembesülhetünk azokkal a sebekkel, amelyeket a civilizáció nap mint nap ejt rajta.

http://www.home-2009.com/

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:
Mészáros Attila
Cisco Magyarország, marketing manager
225 4766
30/460-5872
atmeszar@cisco.com