A Home Network Defender már a routeren képes kiszűrni a rosszindulatú weboldalakat és tartalmakat, mielőtt azok eljutnának a hálózathoz csatlakoztatott eszközökhöz

A Cisco és a Trend Micro összefogása révén a Linksys by Cisco vezeték nélküli útválasztókra a Cisco gyárilag telepíti a Trend Micro Home Network Defender nevű internetbiztonsági szoftverét. Ezzel az új megoldással a router észleli és semlegesíti az olyan interneten keresztül érkező veszélyforrásokat, mint az adathalászat, az online csalás, a betolakodó programok és a vírusok, így hatékony védelmet nyújt az asztali számítógépek valamint egyéb otthoni hálózati eszközök - például az online játékkonzolok, a Wi-Fi hálózatokon használható telefonok és médialejátszók - számára.

A most bemutatott szoftver biztonságos internetböngészést, a szülők által beállítható tartalomszűrést valamint biztonsági eseményjelentéseket kínál egyes Linksys by Cisco wireless-N rendszerű otthoni útválasztókon.

A Home Network Defender szolgáltatásai:

 • Biztonságos webböngészés - A weben keresztül érkező veszélyek biztonsági kockázatát valós időben méri fel, és blokkolja az olyan oldalakat illetve hivatkozásokat, amelyeket rosszindulatúnak ítél meg. A felhasználók a Home Network Defender három biztonsági szintje közül választva kivédhetik a hitelkártya- és bankszámlaszámok eltulajdonításáért felelős online adathalászatot. A folyamatos frissítéseknek köszönhetően a program felismeri a legújabb kockázatot jelentő webhelyeket is, sőt, még az ilyen veszélyeket tartalmazó legitim oldalakat is kiszűri. Ez különösen a webböngészővel felszerelt játékkonzolok esetében jelent hatékony megoldást, amelyek nem feltétlenül rendelkeznek saját, megfelelő szintű internetbiztonsággal.
 • Szülői tartalomszűrés - A családtagok csak a szülők által beállított egyedi szabályoknak megfelelő tartalmakat tekinthetik meg, továbbá lehetőség van arra is, hogy bizonyos tartalmak csak adott időpontokban legyenek elérhetők. A hasonló funkciókat kínáló többi termékkel ellentétben a Home Network Defender már az útválasztó szintjén akcióba lép, így még a programozásban jártas csemeték sem tudják módosítani számítógépükön a tartalomszűrési beállításokat. A szoftver használatával egyben az is megakadályozható, hogy az internetet használók véletlenül nem kívánatos oldalakra látogassanak vagy az interneten keresztül működő betolakodóknak személyes adatokat szolgáltassanak.
 • Hálózati eseményriportolás - A szülők vagy a rendszergazdák figyelemmel kísérhetik a hálózati eszközöket és a hálózaton folyó tevékenységeket, emellett a rendszer azonnal észleli és megakadályozza az otthoni vagy kisvállalati hálózatba behatolni próbáló eszközöket. Mindemellett a szoftver jelenti a szülői tartalomszűrési szabályokat megsértő felhasználói tevékenységeket is. A hálózati riportok saját jelszóval a világ bármely pontjáról megtekinthetők.
 • Vírusvédelem - A csomag négy licencet tartalmaz a Trend Micro Antivirus és AntiSpyware programjaihoz, és így az útválasztókon meglévő biztonsági védelmet kiegészítve valóban többrétegű védelmi megoldást kínál.
 • Egyszerűbb használat - Mivel az internetbiztonsági program közvetlenül az útválasztón található, ezért azt nem kell külön minden számítógépre telepíteni. A Linksys Easy Link Advisor (LELA) alkalmazás a szülői tartalomszűrés konfigurálását is nagyban megkönnyíti, hiszen elég csak a készüléket jelző ikonra kattintani és megadni a kívánt beállításokat.

Kommentárok
„Piacvezető internetbiztonsági szoftverünk és a kiváló Linksys by Cisco útválasztók együttesen igazán ütős otthoni hálózatbiztonsági megoldást kínálnak" - nyilatkozta Carol Carpenter, a Trend Micro fogyasztói üzletágának nemzetközi marketingért felelős elnökhelyettese, majd így folytatta: „Örülünk, hogy intelligens és eredményes védelmet biztosíthatunk az otthoni felhasználóknak, akik valós idejű védelmet kapnak a legújabb internetes veszélyekkel szemben is, ugyanakkor semmilyen kompromisszumra nem kényszerülnek normál internethasználat közben."

„A Home Network Defender újfajta védelmet kínál az internetes veszélyekkel szemben, még mielőtt azok elérnék az otthoni hálózatot, ugyanakkor pontosabb információval szolgálhat a család egyes tagjainak online tevékenységéről. Ez a megoldás nem csupán a személyi számítógépek, hanem a hálózathoz csatlakoztatott egyéb eszközök védelméről is gondoskodik, ezért nélkülözhetetlen azok számára, akik valóban odafigyelnek otthonuk online biztonságára" - mondta Greg Memo alelnök, a Cisco lakossági üzletági termékeiért felelős ügyvezető igazgatója.

Piaci kitekintés

 • 2005 óta közel hússzorosára nőtt az interneten keresztül terjedő veszélyforrások száma, és ezeknek mintegy felét le is töltötték az ismeretlen vagy rosszindulatú weboldalakat látogató felhasználók. (Trend Micro Threat Research felmérés, 2009)
 • A megkérdezett tizenévesek 34 százaléka vallotta úgy, hogy internetezés közben akaratlanul is találkozott pornográf tartalommal. Ezen esetek 40 százaléka származott online keresésekből, 17 százaléka más weboldalakon elhelyezett hivatkozásokból, 12 százalék pedig a webcím elgépeléséből. (Wolak, Finkelhor, Mitchell 2006)
 • A tinédzserek 79 százaléka elmondása szerint szinte teljesen szülői felügyelet nélkül böngészi az internetet. (Childnet International, 2007)

Elérhetőség

A Home Network Defender szoftveres szolgáltatás egyes Linksys by Cisco wireless-N rendszerű útválasztókon található meg, és ezzel internetbiztonsági felügyeletet, illetve védelmet kínál az otthoni hálózathoz csatlakoztatott és IP-protokollt támogató eszközökhöz. A szolgáltatás kipróbálására a Cisco 30 napos ingyenes próbaidőszakot ad. Az eddig megvásárolt Linksys by Cisco útválasztók felhasználói a firmware frissítését az alábbi weboldalon érhetik el:
http://www.linksysbycisco.com/linksysbycisco/en/promo/Home-Network-Defender

A Home Network Defender egyes N-típusú útválasztókon lesz elérhető, illetve 30 napos próbaidő alatt már most is használható a WRT160N és WRT610N Linksys by Cisco modelleken.

Kapcsolódó háttéranyagok

 • Csatlakozzon Ön is a Cisco "Digital Cribs" és "LinksysbyCisco" Facebook táborához, és hívja meg barátait is a beszélgetésre.
 • A Trend Micro Global Citizenship nevű programjának Trend Micro Internet Safety for Kids and Families nevű kezdeményezése azzal a céllal indult útjára, hogy felhívja a figyelmet és megfelelő ismereteket szolgáltasson a szülőknek, a tanároknak, illetve a fiataloknak ahhoz, hogy a kiskorúak biztonságosan, de a lehetőségek maximális kiaknázása mellett használhassák az internetet. A program ezt partneri együttműködés, önkéntes munka, ösztöndíjak és adományok formájában kívánja megvalósítani. További tájékoztatás: www.trendmicro.com/go/safety.
 • Képek:

Linksys by Cisco Wireless-N útválasztó (WRT160N)

Linksys by Cisco kétsávos Wireless N útválasztó (WRT610N)

A Home Network Defender szoftver konfigurációs oldalának képernyőnézete

A Home Network Defender szoftver konfigurációs oldalának képernyőnézete

További információ:
Mészáros Attila
Cisco Magyarország, marketing manager
Telefon: (36) 1 225 4766
e-mail: atmeszar@cisco.com