Veszprémben 2001 áprilisában indult el a Cisco Hálózati Akadémia Program, amely az Egyetem hallgatóinak a magas színvonalú tudásátadás mellett órarendi keretek között biztosít lehetőséget a nemzetközi szinten elismert CCNA (Cisco Certified Network Administrator, azaz hálózati szakértő) képzés elvégzésére és az ezzel járó tanúsítvány megszerzésére.

A Műszaki Informatikai Kar fejlesztési stratégiájával összhangban, tudatos építkezéssel sikerült elérni, hogy az intézmény - közel fél év előkészítő munka után és négy új partnerintézmény bekapcsolódását követően -, elnyerte a „Regionális Akadémia” státuszt. Az Akadémia így a korábbi feladatain túlmenően a csatlakozó partnerintézmények felé folyamatos szakmai támogatást és oktatói képzést is biztosít.

A Cisco Hálózati Akadémia keretében szerzett ismeretek széles körben alkalmazhatók, mivel a számítógép-hálózatok az élet minden területén egyre fontosabb szerepet töltenek be, így a megbízható szakemberek a legtöbb vállalatnál nélkülözhetetlenek. A képzés anyagát a számítógép-hálózatok tervezése, építése, menedzselése, valamint a hálózati szakértők által leggyakrabban használt eszközök használata képezi.

A hallgatók számára a megszerzett tudáson felül a képzés által nyújtott nemzetközi és OKJ-s tanúsítvány közvetlen versenyelőnyt jelent.

A Hálózati Akadémia kurzusai az elmúlt években magyar illetve angol nyelven egyaránt megjelentek a nappali és levelező tagozatos képzések választható tárgyai között, az érdeklődő hallgatók létszáma pedig évről évre folyamatosan nő. A fejlesztői munka eredményességét jól mutatja, hogy 2007-ben már a Műszaki Informatikai Kar bocsátotta ki a legtöbb CCNA tanúsítvánnyal rendelkező hallgatót Magyarországon. A 2007-ben oklevelet szerzett hallgatók száma 143 volt, az idei tanévben pedig újabb 138 hallgató iratkozott be a CCNA kurzusokra.

További információ:
Mészáros Attila
Cisco Magyarország, Marketing Manager
Telefon: (36) 1 225 4766
e-mail: atmeszar@cisco.com