A harminc irodai alkalmazottat foglalkoztató cég szerint az IP telefóniát nem csak a nagyvállalatoknak éri meg bevezetni


A Bacardi-Martini Kft. 2007-ben döntött úgy, hogy az új irodájában kialakításra kerülő informatikai hálózatot egyben IP telefónia bevezetésére is felhasználja. A cég számításai szerint a harminc irodai munkát végző alkalmazottja számára kialakított kommunikációs rendszer kedvezően hat a működés hatékonyságára. Az új rendszert vezeték nélküli eléréssel is kiegészítették, hogy az alkalmazottak egyszerűen, kényelmesen és rugalmasan csatlakozhassanak a hálózathoz notebookjaikkal és más vezeték nélküli eszközeikkel.

Mivel az új rendszer kiválasztása során elsődleges szempont volt a biztonság illetve az eszközök megbízhatósága, az előző irodában használt Cisco hálózattal szerzett kedvező tapasztalatok alapján ismét a Ciscót választották. A Bacardi szerint a megbízhatóan és biztonságosan működő hálózat illetve a hatékony kommunikáció jó befektetés a cég hosszú távú eredményessége érdekében.

Analóg helyett IP telefonok
A cég régi telefonos rendszere már igen elavult volt mind funkcionálisan, mind esztétikailag, ezért felülvizsgálták, hogy lecserélésére milyen megoldások jöhetnek szóba. A Bacardi-Martini a lehetőségek feltérképezése során arra jutott, hogy egy 30 fős iroda számára a Cisco IP telefónia bevezetési költsége összemérhető a hagyományos telefonéval, a funkcionalitás és az üzemeltetés terén pedig jóval többet nyújt. Az IP telefonok ugyanazt a hálózatot használják, mint a számítógépek, így nincs szükség párhuzamosan két rendszer kiépítésre. Ez nem csak az üzemeltetést egyszerűsíti le, hanem ennek köszönhetően válik elérhetővé alacsony költségek mellett a legmodernebb technológia, kisvállalatok számára is.

„A funkcionalitást tekintve a kollégáink megismerték az IP telefonok nyújtotta lehetőségeket, és nagy elégedettséggel használják az olyan, korábban csak mobiltelefonokból ismert szolgáltatásokat, mint a könnyen kereshető telefonkönyv, a nem fogadott /fogadott /tárcsázott hívások listája vagy éppen a hangposta.” - Németh Szabolcs, a Bacardi-Martini Hungary Kft. IT/IS menedzsere.

Az alaphálózat kialakítása
A Bacardi-Martini munkatársai az informatikai rendszert a kkv-knál tipikus funkciókra - pl. hálózati megosztás, vállalatirányítási rendszer, nyomtatás, telefónia – használják, ezeknek minden időpillanatban rendelkezésre kell állniuk, mivel kiesésük azonnal kedvezőtlenül hat a cég napi munkamenetére, és ezen keresztül az eredményességére. Ennek megfelelően csak stabil és megbízható megoldás jöhetett szóba, amely természetesen megfelelő biztonsági szintet is nyújt mind a cég belső hálózatán, mind az anyavállalattal való kapcsolat számára. Ezek az elvárások valamint az ezekre adott válasz a Bacardi-Martini számára már nem volt újdonság, hiszen a korábbi irodában használt Cisco hálózattal mindezeket már a gyakorlatban is megtapasztalta.

A Bacardi-Martini Hungary Kft.-ről röviden
A Bacardi céget 1862-ben Santiago de Cuba-ban alapították. Bacardi-Martini néven 1991 óta működik Magyarországon, ezzel az elsők között volt azon alkoholt forgalmazó cégek között, amelyek a Berlini fal lerombolása után hazánkba telepedtek. A vállalat az egész országra kiterjedő üzletkötői hálózatával ugyanúgy részt vesz a hagyományos kereskedelemben, mint a gasztronómiában (HORECA). Termékei a prémium illetve super-prémium kategóriába tartoznak, úgymint a Grey Goose vodka, a Bombay Sapphire gin és a Dewar’s whisky.

További információ:
Mészáros Attila
Cisco Magyarország, Marketing Manager
Telefon: (36) 1 225 4766
e-mail: atmeszar@cisco.com