A PostPath e-mail és naptáralkalmazása a Cisco WebEx webes együttműködési platformját egészíti ki


A Cisco bejelentette, hogy felvásárolja az innovatív e-mailes és naptáralkalmazásokat fejlesztő PostPath, Inc. céget. A Mountain View-i (Kalifornia) székhelyű, illetve a bulgáriai Szófiában további fejlesztési kapacitással rendelkező PostPath akvizíciójával a Cisco a WebEx Connect nevű, SaaS (Software-as-a-Service, azaz szolgáltatásként nyújtott) webes szoftverplatformjának meglévő e-mailes és naptári funkcióit kívánja továbbfejleszteni.

A WebEx együttműködési platformja jelenleg is támogatja az azonnali üzenetküldést, a hang- és videohívásokat, az adat- és dokumentumkezelést, valamint a Web 2.0 alkalmazásokat. A két alkalmazás képességeinek egyesítésével az ügyfelek a hatékonyabb együttműködésnek és kommunikációnak köszönhetően felgyorsíthatják üzleti folyamataikat a cégen belül és vállalatok között egyaránt.

„A PostPath felvásárlása beleillik a vállalat azon stratégiájába, amely egy integrált együttműködési platform kifejlesztését tűzte ki célul. E platformmal tényleges javulás érhető el a munkahelyi kommunikációban, és a felhasználói élmény is javul.” – nyilatkozta Doug Dennerline, a Cisco együttműködéses alkalmazások részlegének első elnökhelyettese. „A WebEx rugalmas felépítése és értékesítési konstrukciója gyors telepítést és igen kedvező árakat biztosít ügyfeleinknek.” – tette hozzá.

A PostPath Linux alapú e-mail, naptári és együttműködési megoldást kínál. Számos egyéb e-mail megoldással képes együttműködni, webes AJAX kliense pedig böngésző-független hozzáférést tesz lehetővé. Ezen felül a PostPath alkalmazása számos mobilklienssel is kompatibilis.

A PostPath különleges biztonságot és méretezhetőséget kínál, innovatív Web 2.0-ás megoldásainak köszönhetően pedig egyaránt kielégíti a kis- és nagyvállalatok minden igényét, így a Cisco ügyfelei következő generációs felhasználói élményben részesülhetnek.

A PostPath felvásárlása újabb példa a Cisco 3 pilléren - fejlesztés, felvásárlás, partnerség - nyugvó innovációs stratégiájára, amelynek célja a meglévő termékkategóriák bővítése és az új piacokon való megjelenés. Szoftverstratégiájának részeként a Cisco saját a saját szoftverfejlesztés mellett gyakrak él az akvizíciók lehetőségével is. A legutóbbi felvásárlások közé tartozik a WebEx, az IronPort, valamint a Securent vállalatok akvizíciója is.

A megállapodás keretében a Cisco megközelítőleg 215 millió dollárt fizet a PostPath teljes részvénycsomagjáért. A szokásos szerződéskötési feltételek szerint létrejövő ügylet lezárására várhatóan a Cisco 2009-es üzleti évének első negyedévében kerül sor.

További információ:
Mészáros Attila
Cisco Magyarország, Marketing Manager
Telefon: (36) 1 225 4766
e-mail: atmeszar@cisco.com