A hálózatfelügyeleti szoftver jóvoltából a fogyasztók egyszerűen használhatják a digitális technológiákat


A Cisco bejelentette felvásárlási szándékát a seattle-i központú Pure Networks vállalatra, amely piacvezető az otthoni felhasználóknak szánt hálózatfelügyeleti szoftverek és eszközök területén. A Pure Networks megoldásaival a felhasználók egyszerűen építhetnek ki otthoni hálózatokat, illetve csatlakoztathatnak azokhoz különböző készülékeket és alkalmazásokat.

A Cisco szerint az otthoni hálózatok 1.0-ás generációját - ami elsősorban a szélessávú kapcsolatok megosztását valamint különböző perifériák csatlakozását jelentette –, hamarosan felváltják a 2.0 generációs otthoni hálózatok. Ez utóbbiak középpontjában már a multimédiaképes otthon áll, amely számos egymással kapcsolatban álló hálózati berendezésből, alkalmazásból és szolgáltatásból tevődik össze. A Pure Networks felvásárlása révén a Cisco egy teljes körűen integrált otthoni hálózatfelügyeleti megoldást képes kínálni, amely a „hálózati életmódot” folytató fogyasztók igényeinek megfelelő új alkalmazások, eszközök és lehetőségek fejlesztésének az alapját képezi.

A Pure Networks jelenleg is a Cisco partnere, mivel ez a cég biztosítja a Linksys Early Link Advisor (LELA) szoftverinfrastruktúráját. A LELA segítségével a vásárlók egyszerűbben építhetik ki, felügyelhetik, biztosíthatják és használhatják otthoni hálózataikat.

A felvásárlás összhangban áll a Cisco 3 pilléren - fejlesztés, felvásárlás, partnerség -nyugvó innovációs stratégiájával, amelynek célja a meglévő termékkategóriák bővítése és az új piacokon való megjelenés. A megállapodás keretében a Cisco megközelítőleg 120 millió dollárt fizet a Pure Networks teljes részvénycsomagjáért. A szokásos szerződéskötési feltételek szerint létrejövő ügylet lezárására várhatóan a Cisco 2009-es üzleti évének első negyedévében kerül sor. A felvásárlást követően a Pure Networks alkalmazottai Seattle-ben maradnak, és a Linksys szervezetén belül folytatják a munkát.

További információ:
Mészáros Attila
Cisco Magyarország, Marketing Manager
Telefon: (36) 1 225 4766
e-mail: atmeszar@cisco.com