A Windows szolgáltatások és a WAN-optimalizálás közös platformon való integrálása hatékonyabb IT-infrastruktúrát és nagyobb teljesítményt nyújt

A Microsoft Corp. és a Cisco bejelentették együttműködési szándékukat olyan megoldás kidolgozására, amely a Windows Server 2008 operációs rendszert és a Cisco WAN-optimalizálást együttesen biztosítja. A két cég azt tervezi, hogy a Cisco új, az idei év során piacra kerülő virtualizált WAAS készülékein gyárilag telepített Windows Server 2008-at fog kínálni, így az ügyfelek a meglévő fiókirodai hálózati infrastruktúrájukon használhatnak Windows Server 2008 szolgáltatásokat.

„Azzal, hogy a Cisco WAAS integráció révén elérhetővé tesszük a Microsoft Server 2008 szolgáltatásokat a távoli irodák számára, jelentős mértékben növeljük a teljesítményt és a rendelkezésre állást.” – mondta Bob Muglia, a Microsoft Szerverek és Eszközök üzletágának első elnökhelyettese.

Az integrált megoldás optimalizált architektúrát biztosít a Cisco és a Microsoft ügyfelei számára. Lehetővé teszi, hogy konszolidálják a távoli IT-infrastruktúráikat, és felgyorsítja az alkalmazás-elérést az adatközpontból. A Cisco WAN-optimalizálás és a Windows Server 2008 integrációja biztosítja az ügyfeleknek a végfelhasználói teljesítményt az adatközpontok és alkalmazások elérésében, miközben lehetővé teszi a Windows Server 2008 szolgáltatások hatékony rendszerbe állítását – mindezt egyetlen közös, távoli IT-platformon keresztül.

A Windows Server 2008 szolgáltatásai és a Cisco WAAS készülékek kombinációja révén az ügyfelek csökkenthetik a fiókirodákban az eszközök számát és egyszerűsíthetik az informatikai infrastruktúrát. Első lépésként a Cisco WAAS platformján a következő Windows Server 2008 szolgáltatások lesznek elérhetőek: Domain Name System (DNS), Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP), Active Directory és Print Services.

A Cisco WAAS egy olyan alkalmazásgyorsító és WAN-optimalizálási megoldás, amely bármely WAN-környezetben működő TCP-alapú alkalmazás teljesítményét optimalizálja. A WAAS termékcsalád közeljövőben megjelenő Windows 2008 szolgáltatásai a Cisco Application Delivery Networks megoldásainak folyamatos fejlődését jelzik. Ezek célja, hogy a hálózatot az alkalmazás-elérés hatékony platformjává tegyék, felgyorsítsák az üzletileg kritikus alkalmazásokat és növeljék biztonságukat.

„Tavaly nyári bejelentésünknek megfelelően a Microsoft és a Cisco közös architektúra kifejlesztésén és olyan új technológiai megoldásokon dolgozik, amelyek javítják mind a helyi, mind a nagy kiterjedésű (WAN) hálózatokon keresztül elérhető alkalmazások teljesítményét és hatékonyságát” – mondta Jayshree Ullal, a Cisco adatközpontos kapcsolási és biztonsági technológiákért felelős csoportjának elnökhelyettese. „E közös erőfeszítés révén a Cisco Application Delivery Network stratégiája képes kielégíteni az ügyfelek rugalmasabb IT-erőforrások iránti igényét.”

 

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

 

További információ:
Mészáros Attila
Cisco Magyarország, Marketing Manager
Telefon: (36) 1 225 4766
e-mail: atmeszar@cisco.com