A Cisco Catalyst kapcsolók továbbfejlesztett Ethernet kábeles tápelosztási lehetőséggel (ePoE) támogatják a Cisco 802.11n hozzáférési pontokat, a Catalyst 3560-E sorozatú kapcsolók sikerére alapozva pedig újabb termékeket mutatott be a vállalat.

A Cisco az iparágban elsőként jelentette be, hogy továbbfejlesztett Ethernet-kábeles tápelosztási lehetőséggel (ePoE) bővítette Catalyst termékcsaládjának tagjait. Elsőként a Catalyst 3750-E, valamint a 3560-E sorozatú kapcsolókat, majd várhatóan 2008 második negyedévétől a Catalyst 6500 és a Catalyst 4500-E kapcsolókat is ellátják ilyen lehetőséggel. Az ePoE szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Cisco 802.11n szabványú vezeték nélküli hozzáférési pontokat a kapcsolóhoz csatlakoztatva egyben azok áramellátását is biztosítsák, ami szükségtelenné teszi külön tápkábel vagy második Ethernet-kábel használatát. A Cisco fejlesztésének köszönhetően az ePoE lehetőséggel bővített Catalyst 3750-E és 3560-E sorozatú kapcsolócsaládok mostantól portonként 18,5 W teljesítményt képesek szolgáltatni.
A Cisco emellett bemutatta új, fix 10 Gigabit Ethernet aggregáló kapcsolómegoldását is a Catalyst 3560-E sorozatú termékeiben. A cég szintén bejelentette a Catalyst 2960 sorozatú kapcsolócsalád Ethernet-kábeles tápelosztási lehetőséggel való bővítését, jelentősen megkönnyítve azok telepítését a kis-, közép- és nagyvállalatok számára egyaránt.
A Cisco PoE lehetőséggel vértezte fel a kisvállalkozásoknak és telephelyeknek ajánlott Catalyst 2960 sorozatú kapcsolókat is, amelyek támogatják a nagy adatforgalmú alkalmazásokat és szolgáltatásokat, köztük a konvergált hang-, adat- és videoalkalmazásokat is. A Cisco továbbá bejelentette új Catalyst 2960 Compact Powered Device (PD) intelligens tápellátási funkcióval rendelkező termékét, amely PoE képességgel rendelkező eszköztől kapja tápellátását, így nincs szüksége külön áramforrásra. Így a hálózat a kábelrendezőn kívül is bővíthetővé válik, amely így könnyen ki tudja elégíteni a felhasználóknak a hálózati csoportmunkára irányuló növekvő igényeit.

Alacsonyabb helyigény és energiafüggőség: A Catalyst 3560-E sorozat új tagjai

A Cisco Catalyst 3560-E termékcsalád új modellekkel bővült. A 12 portos, 10 gigabites Ethernet-kapcsoló és a két 10 gigabites Ethernet-porttal rendelkező 12 portos, 1 gigabites Ethernet-kapcsoló az olyan ügyfelek számára teszik könnyebbé a 10 gigabites Ethernet-portra való átállást, akiknek üzleti igényeik szükségessé teszik a váltást. Kompakt, egyrekeszes kivitelezésüknek köszönhetően hely- és energiatakarékos megoldást jelentenek. A gyors kapcsolókonvergencia, a kettős áramellátás és a redundáns ventillátorok magas elérhetőséget biztosítanak, így a rendszer ideális a létfontosságú vállalati alkalmazások számára.
A 2-3. rétegbeli funkciókészlettel rendelkező, illetve a 4-es és 6-os verziójú Internet protokollt (Ipv4 és Ipv6) támogató, kiemelkedően biztonságos, egységes hálózati szolgáltatásnak köszönhetően a Catalyst 3560E-12D és a 3560E-12SD termékek támogatják az olyan, valós idejű konvergens alkalmazásokat, mint például a Cisco TelePresence, a Cisco Unified Communications vagy más ügyfélkiszolgáló alapú alkalmazások.

 

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

 

További információ:
Vass Gábor
Cisco Systems Magyarország, Marketing Manager
Telefon: (36) 1 225 4622
e-mail: gavass@cisco.com