Az S&T Magyarország és a Cisco Magyarország 2008. január 24-25. között első alkalommal rendezi meg Visegrádon az S&T-Cisco Security Summit 2008 nemzetközi informatikai biztonsági konferenciáját. A rendezvényen a legújabb biztonsági megoldások mellett szó esik az ezek iránti növekvő piaci igényről is, amelyre válaszul az S&T a múlt év őszén Cisco Biztonsági Kompetencia Központot nyitott Magyarországon.

Az S&T Cisco Biztonsági Kompetencia Központjának szervezésében létrejött nemzetközi rendezvényére a közép- és kelet-európai térség 10 országából érkeztek résztvevők, akik a régió vezető szakembereitől hallhatnak előadásokat a hatékony informatikai biztonsági rendszerek kialakításának módszereiről. A konferencián napirendre kerültek a Cisco legújabb biztonsági technológiái, így szó esik az Önvédő Hálózatok harmadik generációjáról, a nagyméretű hálózatok valamint adattárházak biztonságáról illetve a MARS megoldásokról. A konferencia egyik előadójaként Ivica Ostojic a hackerek szemszögéből mutatja be, hogy ők miként látják egy cég IT rendszereit.

Az előadások rámutatnak, hogy az informatikai biztonság kérdése napjainkban egyre fokozottabban jelentkezik a vállalatoknál. A Berlecon Research tanulmánya szerint, amelyben több mint 100 IT vezetőt és németországi vállalatok 500 alkalmazottját kérdezték meg, a cégek 47% tervezi azt, hogy többet költ informatikai biztonságra 2008-ban, és szakértők szerint 2011-ig ez az összeg megduplázódik.

A konferencián Christian Rosner, a 22 országban tevékenykedő S&T AG vezérigazgatója, valamint Kovács Viktor, a Cisco regionális igazgatója tart nyitóelődást.

„Számos vállalatnál a biztonsági szabályozás csak átmeneti megoldás. A napjainkban a vállatoknál átfogó biztonsági koncepcióra van szükség, amely nem csak az IT technológiára terjed ki, hanem hatással van a szervezeti struktúrára és az alkalmazottakra is. Szakértői központunk munkatársai több éves tapasztalattal a hátuk mögött támogatják az ügyfeleket a tervezésben és a csúcstechnológiai megoldások megvalósításában. Ezt bizonyítja többek között az is, hogy az elmúlt évben az S&T Magyarország nyerte el a legjobb biztonsági technológiai partnernek járó nemzetközi elismerést.” – mondta Christian Rosner, az S&T vezérigazgatója.

„A két cég közötti szakmai kapcsolat fontos része a hálózatbiztonsági struktúrák és a kritikus IT rendszerek megvédése, amelyhez a Cisco teljes körű biztonsági megoldásokat kínál, az S&T pedig az ezek implementálásához szükséges know-how-val rendelkezik.” – mondta Kovács Viktor, a Cisco regionális igazgatója. „Az S&T-nél ősszel elindított kompetenciaközpont jelentős szerepet kap a közös munkában, hiszen így egy helyen érhető el és hasznosítható az évek óta közösen felhalmozott tapasztalat” – tette hozzá.

A S&T Cisco Biztonsági Kompetenciaközpontról

Az S&T Csoport 2007 szeptemberében nyitotta meg a Cisco Biztonsági Kompetencia Központot budaörsi telephelyén. Az új egység több mint 20 mérnök – ebből 4 CCIE, azaz a legmagasabb szintű Cisco szakmai minősítéssel rendelkező – szakember ismereteivel áll az ügyfelek rendelkezésére. A szakértői központ elsődleges feladata biztonsági megoldások fejlesztése valamint az S&T Csoport konzultánsainak és projekt menedzsereinek támogatása, tanácsadás, valamint személyre szabott megoldások tervezése és bevezetése.

A központ elsősorban tűzfal megoldások, VPN megoldások, behatolás-megelőző rendszerek (IPS - Intrusion Prevention Systems), naplóelemző rendszerek (MARS - Monitoring Analysis & Response Systems) illetve a hálózatba való belépést felügyelő (Network Admission Control) Cisco biztonsági megoldásokra fókuszál. E területeken a szakemberek értékesítési, bevezetési, támogatási és tájékoztatási feladatokat is ellátnak.

A szakértői központban egy minden igényt kielégítő demonstrációs eszközparkot is kialakítottak, ahol az ügyfelek és az S&T munkatársai is tesztelhetik a különböző biztonsági megoldásokat még az éles környezetbe helyezés előtt.