A Cisco TelePresence megjelenésének első évfordulóján a Cisco bejelentette, hogy a személyes találkozás élményét nyújtó virtuális konferencia megoldást a vállalati hálózatok határait átlépő felhasználásra is képessé teszi – amit a British Telecom (BT) Global Services hálózatán a gyakorlatban is bemutatott. A cég egyben azt is bejelentette, hogy a TelePresence ügyfelek száma elérte a mérföldkőnek számító százat. A virtuális tárgyalót századikként a Procter&Gamble vezeti be 40 helyszínen.

A Procter & Gamble a Cisco TelePresence System 3000 típusú virtuális tárgyalóival több mint 40 országban működő irodáit kapcsolja össze. „A hálózat mintegy harmadát már beüzemeltük, és az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a technológia kínálta új együttműködési lehetőségek átalakítják a hagyományos munkavégzési és utazási szokásainkat” – nyilatkozta Laurie L. Heltsley, a Procter & Gamble stratégiai projektekért felelős igazgatója.

A Cisco TelePresence technológiáját a cégek általában a döntéshozatali folyamatok gyorsítása, az utazások csökkentése, a kommunikáció és az együttműködés javítása, vagy a szűkre szabott erőforrások – például szakértők, specialisták – könnyebb elérhetősége érdekében alkalmazzák. „Több tényező, köztük a hatékonyabb üzletvitel iránti igény, a globális felmelegedéssel kapcsolatos aggodalmak és a vizuális kommunikáció területén bekövetkezett technológiai előretörés miatt egyre nagyobb érdeklődés tapasztalható a TelePresence technológia iránt” – tette hozzá Ira Weinstein, a Wainhouse Research vezető elemzője és partnere.

TelePresence – már különböző cégek között is
A Cisco a vállalatok közötti Cisco TelePresence architektúra kifejlesztése során szorosan együttműködött több jelentős távközlési szolgáltatóval, köztük a BT-vel. A Cisco TelePresence a fejlett hangtovábbítási, nagyfelbontású video- és interaktív csoportmunka-eszközöket a hálózaton, mint platformon integrálja. A BT által jelenleg is alkalmazott Unified Communication Video Collaboration is a Cisco TelePresence megoldásán alapul.

A Cisco TelePresence biztonságos kapcsolatot és kiváló minőséget garantál a végpontok között. Ennek köszönhetően a szervezetek kihasználhatják az intenzívebb ügyfélkapcsolatok, a szorosabb beszállítói lánc, a személyes eszmecserék és tárgyalások, valamint a jobb ügyfélszolgálat nyújtotta előnyöket. A Cisco TelePresence a kifinomult technológiai megoldásoknak köszönhetően a személyes találkozás benyomását kelti.

A vállalatok közötti Cisco TelePresence architektúra átfogó biztonságot nyújt a végpontnál a azonosítás és titkosítás révén. A vállalati hálózaton a tűzfal és a NAT traversal, a szolgáltatói hálózaton pedig a topológia elrejtése és az MPLS VPN hálózatok teremtik meg a biztonságos kapcsolatot. A topológia elrejtése a Cisco XR 12000 Multi-Service Blade segítségével, a session border funkció révén történik. A NAT és a tűzfal traversal a Cisco Unified Border Element-en keresztül valósul meg. A végfelhasználónak csak ki kell választania címtárból, hogy mely helyszíneket kívánja összekapcsolni, majd egyetlen gombnyomással lefoglalhatja a termeket és meghívást küldhet a résztvevőknek.

A Cisco TelePresence vegyes rendszerkörnyezetben
A Cisco nem csak azt teszi lehetővé a szolgáltatók számára, hogy kereskedelmi célú, vállalatok közötti Cisco TelePresence szolgáltatásokat hozzanak létre egy már bizonyított referenciaarchitektúrán, hanem lehetőséget teremt a szabványos videokonferencia-eszközökkel való összekapcsolásra is.

A Cisco TelePresence képes együttműködni a szabványos videokonferencia-eszközökkel, így azok összekapcsolhatóak a Cisco TelePresence System 3000 és a Cisco TelePresence System 1000 rendszerekkel. A jelenlegi termékcsalád továbbfejlesztése gyakorlatilag az összes szabványos videokonferencia-rendszerrel biztosítja az együttműködést. Az együttműködést a Cisco TelePresence Multipoint Switch és a Cisco Unified Video Conferencing biztosítja, amelyek a szabványos videokonferencia adatfolyamának több pont közötti közvetítését is támogatják. Támogatott szabványok többek között a CIF, a H.323 és a G.711 A Cisco TelePresence együttműködési funkciói 2008 második negyedévétől lesznek elérhetők.

 

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

 

További információ:
Vass Gábor
Cisco Systems Magyarország, Marketing Manager
Telefon: (36) 1 225 4622
e-mail: gavass@cisco.com