A Cisco a 2002. novemberében alapított Navigátor vándordíjjal azon hazai vállalatok tevékenységét ismeri el, amelyek az innovációban rejlő lehetőségeket egyesítik a hatékonysági és gazdaságossági szempontokkal.

A CIB Bank Zrt. az egyik legdinamikusabban fejlődő bank Magyarországon. A 10. Cisco Expo alkalmából átadott díjat ezúttal a CIB Bank Zrt. nyerte el a Cisco platformon megvalósított komplex IP telefóniás, hálózatbiztonsági és adatközponti rendszerével. A bank kiemelt hangsúlyt fektet a szolgáltatásai infrastrukturális alapját képező informatikai rendszerek tervezésére, fejlesztésére. Az elmúlt években a bank élenjáró módon alkalmazta a Cisco azon technológiáit, amelyek a bank költséghatékony üzemeltetését, üzembiztonságát, valamint a fiókhálózat és ezzel együtt az ügyfélkör folyamatos növekedésével járó feladatok ellátását segítik elő. Ezen technológiák között megtalálható a bank hangkommunikációját biztosító Cisco IP telefónia, az adatközpontok nagyteljesítményű szervereit, adattárolóit összekapcsoló SAN kapcsoló eszközök, adatközpontok összeköttetését biztosító DWDM megoldások, illetve bizonyos szerverek terheléselosztását végző ún. Content Switch-ek. A bank informatikai biztonságát Cisco tűzfalak és VPN koncentrátorok is erősítik.

A bank az egyes technológiákat, mint platformot felhasználva innovatív módon fejlesztett és vezetett be olyan speciális, bank-specifikus szolgáltatásokat, mint pl. az IP telefóniára épülő, az üzletmenetet hatékonyságát elősegítő alkalmazások, többek között az IP alapon működő telefonbeszélgetés-rögzítés.

A bank támogatója az egyes megoldások tervezésében és implementálásában a Synergon Informatikai Nyrt. volt.
A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

 

További információ:
Vass Gábor
Cisco Systems Magyarország, Marketing Manager
Telefon: (36) 1 225 4622
e-mail: gavass@cisco.com