A Cisco bejelentette a Cisco I-Prize innovációs verseny elindítását. A pályázat célja, hogy a világ különböző pontjain élő szakembereknek lehetőséget nyújtson arra, hogy ötleteikkel bekapcsolódhassanak a Cisco-nál folyó fejlesztési munkába, a jövő hálózati technológiáinak megalkotásába. A nemzetközi pályázat nyitva áll minden vállalkozó és feltaláló előtt, a győztes csapat tagjai pedig részt vehetnek egy, az új technológiára épülő részleg létrehozásában. Az ötlet értékétől függően a Cisco három év alatt kész akár 10 millió dollárt fordítani az új részleg finanszírozására.

Az internetnek köszönhetően egyre jobban elterjedő távegyüttműködési megoldások új lehetőségeket teremtenek az innovatív emberek számára, hogy megtalálják az őket támogató vállalatokat, vagy saját, életképes vállalkozást indítsanak.

„Az együttműködésen alapuló technológiák és az internet átalakítják a munka világát. A földrajzi távolságok eltűnésével új utak nyílnak meg, amelyeken az ötletek, az innováció szabadon áramolhat” – mondta Marthin deBeer, a Cisco alelnöke, és az Emerging Technologies csoport vezetője.

Részletek a Cisco I-Prize versenyről
A benevezett ötleteket ugyanazokkal a módszerekkel értékelik ki, amelyekkel a vállalat új technológiai csoportjában (Emerging Technologies Group) mérik fel a munkatársaktól érkező ötletekben rejlő lehetőségeket. Ez a csoport fejlesztette ki a Cisco olyan újdonságait, mint a Cisco TelePresence vagy a Cisco Digital Media System. A bírák mind a technológiai újításokat, mind pedig az ötlet mögött rejlő üzleti lehetőségeket figyelembe veszik. A pályázatokkal szemben támasztott követelmény, hogy az IP hálózatokra épüljenek, és a belőlük származó várható bevétel 5-7 éves távon elérje az egymilliárd dollárt.

A Cisco I-Prize versenyre nevezhet minden, a 18. életévét betöltött személy. A Cisco alkalmazottjai és azok családtagjai azonban nem jelentkezhetnek. Nevezni a http://www.cisco.com/iprize című webhelyen lehet, ahol a verseny szabályai is megtekinthetők.

 

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:
Vass Gábor
Cisco Magyarország, Marketing Manager
Telefon: (36) 1 225 4622
e-mail: gavass@cisco.com