A Cisco továbbra is piacvezető és innovatív integrált megoldásaival a vállalatok tökéletesen kiaknázhatják a mobil alkalmazásokban rejlő lehetőségeket. Erre kiváló példa a most bemutatott és a piac mindeddig egyedüli integrált 802.11n szabványú megoldása, amely nem csak nagyteljesítményű vezeték nélküli kapcsolatot és megbízhatóságot, hanem egyben könnyű rendszerbe állítást is biztosít.

A Cisco új generációs Unified Wireless Network egységes vezeték nélküli hálózati megoldásának része a Cisco Aironet 1250 sorozatú hozzáférési pont, a világ első vállalati szintű 11n szabványnak megfelelő készüléke, valamint a 48 Gbit sebességű, kiválóan méretezhető Cisco Catalyst 6500 alapú WLAN-vezérlőrendszer, illetve a Unified Wireless Network 4.2-es változatában debütáló vezetékes és vezeték nélküli szolgáltatások. A Catalyst kapcsolócsalád egyetlen Ethernet-portról is tökéletesen megoldja a két rádiósávos Aironet 1250 sorozatú hozzáférési pontok áramellátását.
A Cisco új Aironet 1250 sorozatú hozzáférési pontja a világ első Wi-Fi tanúsítvánnyal rendelkező 802.11n 2.0-s szabványtervezetét követő hozzáférési pontja, és az egyetlen olyan kereskedelmi forgalomban kapható termék, amely része volt a Wi-Fi Alliance 802.11n 2.0 tervezet tesztelési környezetének, amellyel a későbbiekben az összes egyéb terméket hitelesíteni fogják a Wi-Fi-együttműködés szempontjából. A Cisco a rádiófrekvenciás kommunikációban szerzett tapasztalatát felhasználva ötszörös teljesítménynövekedést ért el a többcsatornás bemenettel és kimenettel rendelkező, úgynevezett MIMO-technológia terén. Ezzel sokkal megbízhatóbbá tehető a vezeték nélküli lefedettség, ami különösen a rádiófrekvenciás felhasználás szempontjából problémás területeken jelent nagy előnyt, mint például az egészségügy, a felsőoktatás, a raktározás, a logisztika és a gyáripar.
A fejlett hálózati technológiák piacvezetőjeként a Cisco kellő garanciát jelent a nemzetközi cégek és a nagy felhasználók számára a tekintetben, hogy az újonnan telepítendő, teljes körű új generációs vezeték nélküli hálózatok révén a hálózat és a klienseszközök között nagy biztonságú kompatibilitás legyen elérhető. A Cisco partnereként közreműködő Intel saját, a tipikus vállalati környezetet szimuláló, Intel Oregon nevű tesztlaborjában sokrétű együttműködési próbát végeztek el a 802.11n 2.0 szabványtervezettel. Az Intellel közösen végzett próbákkal a Cisco célja az volt, hogy az új generációs vezeték nélküli megoldások megbízhatóbb teljesítményt és nagyobb fokú kompatibilitást biztosítsanak az Intel-alapú klienseszközök és a Cisco vezeték nélküli hálózatai között. A vállalati noteszgépek több mint 90 százaléka Cisco Compatible Extensions tanúsítással rendelkező Wi-Fi-lapkával van szerelve, ami az ágazaton belül a legjobb, ugyanakkor nagyon egyszerű és igen biztonságos kapcsolatot biztosít.
„Az új generációs vezeték nélküli technológiák elterjedésének fontos kritériuma a kompatibilitás és a megfelelő teljesítmény” – nyilatkozta Randy Nickel, az Intel mobilplatform üzletágának WLAN-marketingért felelős igazgatója. „A Cisco és az Intel szorosan együttműködtek annak érdekében, hogy a 802.11n technológiák átvétele minél inkább zökkenőmentes legyen vállalati ügyfeleink számára.”
A Cisco 802.11n technológiával felvértezett, új generációs vezeték nélküli termékei többek között a következőket nyújtják:

  • Piacvezető WLAN-vezérlő funkció és integrált hálózati szolgáltatások. A Catalyst 6500-hoz tartozó, a 802.11n technológia fokozatos vagy azonnali, nagy volumenű bevezetését egyaránt támogató Cisco WiSM szolgáltatásmodul révén a felhasználók további vezérlők hozzáadásával bővíthetik a kapacitást igényeik szerint. Rugalmas méretezhetőségével a teljes szervezetre kiterjedő WLAN-bevezetések is gyorsan megoldhatók. A Catalyst 6500 termékcsaláddal a Cisco vezeték nélküli technológiát használó ügyfelei kihasználhatják az integrált vezetékes és vezeték nélküli biztonságban rejlő előnyöket, a magas rendelkezésre állást, valamint a vezetékes és vezeték nélküli felhasználók számára kínált alkalmazásintelligenciát.
  • Cisco Unified Wireless Network 4.2. A Cisco az új Unified Wireless Network Software nevű programjának 4.2-es verziója kibővített mobil szolgáltatásokat biztosít. Idetartozik a vállalati „mesh” alapú WLAN-hálózat, a hozzáférési pontok figyelése és a migrációs segédletek, valamint a vendégfelhasználók számára biztosított egységes vezetékes és vezeték nélküli hozzáférés. Emellett ezek a szolgáltatások fejlett vezeték nélküli hangátviteli funkciókkal, a távoli elérési pontok hibatűrő, átfedő elhelyezésével és integrált spektrumanalízissel rendelkeznek.
  • Továbbfejlesztett kliensprogramok, így például a Cisco Secure Services Client 5.0. A Cisco Secure Services Client által kínált új lehetőségek az egyszerűbb vállalati szintű, egyetlen kliensbiztonsági és felügyeleti keretrendszer kialakítását szolgálják. Az 5.0-s verzió jelentősen fejlettebb felhasználói felületet biztosít, amelyről két kattintással lehet kapcsolódni a hálózatra.

A Cisco üzleti mobilitást támogató innovatív technológiai megoldások iránti elkötelezettsége kiterjed arra is, hogy értékállóvá tegye a 802.11n megbízhatóságára és teljesítménynövekedésére épülő piaci lehetőségeket kihasználni kívánó ügyfelek beruházásait. A Cisco Unified Wireless Network már támogatja a 802.11n technológiát, és megfelelő kapacitásokkal rendelkezik ahhoz, hogy mérethatékonyan tudja kezelni a szabványtervezet előírta követelményeket, ugyanakkor anélkül maradhasson kompatibilis az olyan jelenleg használatos vezeték nélküli szabványokkal, mint a 802.11a/b/g, hogy ehhez gyökeresen át kellene dolgozni a hálózati infrastruktúrát.
A Cisco 2007 végére tervezi a Catalyst termékcsalád felsőkategóriás kapcsolóihoz csatlakozó Aironet 1250 kapcsolódási pontok automatikus egyeztetését és egyetlen porton keresztül történő tápellátását. Ezzel a különleges, integrált megoldással nincs szükség újabb hálózati kábel bekötésére vagy külön tápellátásra.
A Duke University már kihasználja a 802.11n technológia adta teljesítménynövekedésben és a Cisco Aironet 1250 sorozatú hozzáférési pontban rejlő előnyöket. Tracy Futhey, a Duke informatikai igazgatója szerint a Cisco és a Duke mérnökei közös munkával alakították ki a kollégiumok vezeték nélküli hálózatának együttműködését, teljesítményét és terveit.
„Az egyetemek sajátos szerepet játszanak: társadalmunk egyfajta mikrokozmoszaként valóságot, mégis ellenőrzött tesztelési környezetet biztosítanak” – nyilatkozta Futhey, majd hozzátette: „Itt emberek dolgoznak, élnek, játszanak és találkoznak. A Duke egyetem vezeték nélküli hálózatát sokféle célra használják, például videoletöltésre, közvetített médiás tartalmak letöltésére, illetve egyéb intenzív adathasználattal járó technológiákra. A Cisco 802.11n technológiájával szerzett kezdeti tapasztalataink azt mutatják, hogy megbízhatóan képes biztosítani azt a vezeték nélküli sávszélességet, amelyet az igazán mobil egyetemi közösségek igényelnek.”
Az új 802.11n szabvány számos előnyt kínál a Cisco vezeték nélküli technológiára specializált partnerközössége számára, ami a technológia újraértékesítési lehetőségein kívül szakmai szolgáltatásokat is jelent. A Cisco vezeték nélküli technológiára specializált partnerei a megfelelő technikai szolgáltatások mellett tervezési tapasztalatukkal is az ügyfelek rendelkezésére állnak, akik így megtervezhetik és kiépíthetik új, 802.11n technológiára épülő termékkínálatukat.

Elérhető Catalyst kapcsolók és WLAN-vezérlők
Az új Cisco Aironet 1250 sorozatú hozzáférési pontok a jövő hónaptól rendelhetők meg, a Cisco Catalyst kapcsolókon keresztül történő Ethernet-kábeles tápellátás támogatása pedig az év végén várható. A Cisco a Catalyst 3750, 4500 és 6500 sorozatú kapcsolók és WLAN-vezérlők számos csomagját kínálja, így az ügyfelek jelentős megtakarítást érhetnek el, ha a Cisco új generációs vezeték nélküli megoldásait választják. További részletekért keresse fel a Cisco helyi értékesítési képviselőjét vagy viszonteladóját, illetve látogasson el a www.cisco.com/go/nextgen-wireless webhelyre.

 

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Cisco-val kapcsolatos hírek és információk a Weben a http://www.cisco.com címen olvashatók. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

 

További információ:
Vass Gábor
Cisco Magyarország, Marketing Manager
Telefon: (36) 1 225 4622
e-mail: gavass@cisco.com