A Cisco az Empowered Branch keretrendszer új generációját indította el innovatív termékeinek és szolgáltatásainak megjelenésével, amelyek a nagyvállalati fiókirodák eredményesebb, hatékonyabb működését segítik elő. Ezek az új termékek és szolgáltatások lehetővé teszik, hogy az ügyfelek fiókirodáik architektúráját egységes biztonsági, kommunikációs, alkalmazásgyorsító és vezeték nélküli szolgáltatások mentén szabványosítsák, illetve optimalizálják azok teljesítményét és költségeit.

A hatékonyabb együttműködést szolgáló újdonságok nemcsak színvonalasabb fiókirodai felhasználást tesznek lehetővé, hanem egyben csökkenthetők a szolgáltatások széles körű fiókirodai bevezetésének akadályai és az üzemeltetési költségek is. Ezekkel az újító megoldásokkal a Cisco tovább szélesíti eddig is sikeres fiókirodai termékkínálatát. A sikersorozat a Cisco ISR-útválasztókkal és a Cisco Catalyst 2960 sorozatú kapcsolókkal indult el, amelyeknek az eladási számai már elérték a hárommilliós, illetve egymilliós mérföldkövet világszerte.

A Cisco jelenlegi Empowered Branch megoldása a következőkből épül fel:

A Cisco 1861 ISR-útválasztó kompakt, mindent átfogó, egységes kommunikációs megoldást és fokozottan biztonságos routerplatformot biztosít. Ezáltal bármikor, bárhol hozzáférhetővé válnak az üzletvitel szempontjából kritikus adatok, ami pedig elősegíti a hatékonyabb kommunikációt és együttműködést.

A LAN Lite Cisco IOS szoftvert futtató Cisco Catalyst 2960 sorozatú kapcsolók csökkentik a hálózat teljes élettartamköltségét, hiszen jelentősen leegyszerűsítik a nem intelligens hubokról és a felügyelet nélküli kapcsolókról a tökéletesen méretezhető kapcsolókra történő adatmigrációt. Mindehhez alapvető biztonságot, garantált szolgáltatásminőséget (QoS) és rendelkezésre állást nyújtanak.

A Cisco IPS AIM behatolásmegelőző rendszerrel kombinált fejlett integrációs modulja kiválóan méretezhető biztonsági és veszélymegelőző megoldást kínál. Így a fiókirodák nem egyszerűen csak elháríthatják a kritikus üzleti folyamatokat érő támadásokat és zavarokat, hanem közben a személyes adatokat is megóvhatják, valamint támogatják a biztonsági szabályokat és a törvényi megfelelést.

A Cisco IOS PfR és a felsőkategóriás Cisco WAAS hálózati modul a különböző alkalmazásokhoz igazodó útválasztással gyorsítja fel az kritikus üzleti alkalmazások működését, és a WAN-forgalom optimalizálásával minimálisra csökkenti a WAN-sávszélességhez kapcsolódó költségeket.

A vezeték nélküli LAN-vezérlő IEEE 802.11n szabvány szerinti támogatása zökkenőmentes migrációs útvonalat biztosít a vezeték nélküli technológiákhoz és szolgáltatásokhoz a meglévő informatikai beruházások értékének megőrzése mellett.

A Cisco egységes üzenetkezelő átjárójával (Unified Messaging Gateway)a Cisco Unity Express, a Cisco Unity és a hagyományos hangpostarendszerek egyaránt hatékonyan méretezhetők még a legnagyobb szervezetek igényeihez is.

 

Bővített kommunikációs lehetőségek a nagyobb üzleti hatékonyság és együttműködés érdekében

A Cisco 1861 ISR-útválasztója egyszerű, könnyen felügyelhető platform, amelyet kimondottan a vállalatok fiókirodái, kisebb telephelyei számára fejlesztettek ki. Az egységes kommunikációs lehetőségeket, valamint egy fokozottan biztonságos router-megoldást egyesítő platform legfeljebb nyolc felhasználó kiszolgálására alkalmas. A Cisco Unified Communicatios Manager Express 4.2, a Cisco Unity Express 2.3, valamint a Survivable Remote Site Telephony (SRST) 4.2 mind a Cisco 1861 sorozatú ISR-routerhez rendelhető kiegészítők, amelyekkel zökkenőmentesebbé tehető az üzletmenet, ugyanakkor csökkenthető a teljes üzemeltetési költség.

A LAN Lite Cisco IOS szoftverrel működő Cisco Catalyst 2960 sorozatú kapcsolók a jó méretezhetőséget és az egyszerűsített felügyeletet alapvető biztonsági, QoS és rendelkezésre állási funkciókkal egészítik ki. Mindez megbízható Fast Ethernet kapcsolatot biztosít a kis méretű kábelrendezők és fiókirodai hálózatok esetében. Az új Cisco Catalyst 2960 LAN Lite kapcsolók csökkentik a hálózat teljes élettartamköltségét, hiszen leegyszerűsítik a hálózat konfigurálását, felügyeletét és a hibakeresést. Mindehhez számos technológia és eszköz áll rendelkezésre, mint például az időalapú reflektometria, a Cisco Network Assistant alkalmazás, valamint a Cisco Works LAN-felügyeleti megoldása, az adatok pedig szükség szerint könnyen migrálhatók a Cisco IOS rendszerű szerverekre.
Fejlett biztonsági funkciók integrálása a Cisco ISR-útválasztókba
Az egyre összetettebb és kifinomultabb biztonsági fenyegetések miatt a hálózat bármelyik pontja kockázati tényező lehet. A Cisco moduláris ISR-útválasztókhoz tervezett IPS AIM (Intrusion Prevention System Advanced Integration Module) célja, hogy megtalálja, osztályozza, és akár le is állítsa a rosszindulatú hálózati adatforgalmat. Ezzel egyrészt védi a távoli fiókirodai hálózatokat az internetről származó fenyegetésekkel szemben, másrészt pedig csökkenti a WAN-kapcsolat leterheltségét a fiókirodán belül fertőzött hostgépek felől. A Cisco szintén a napokban mutatta be a Cisco 2800 és 3800 ISR-routerekhez készült hálózati hozzáférés-szabályozási modulját (Network Admission Control – NAC), amellyel a kisebb fiókirodák is betarthatják a biztonsági előírásokat. Ezen fejlett biztonsági modulok együttes alkalmazásával a növekedési fázisban lévő cégek a jövőben is mindig biztonságosan bővíthetik hálózatukat.
Alkalmazásintelligencia az alkalmazások gyorsítására és a WAN-sávszélességhez kötődő költségek minimalizálására
A több WAN-kapcsolatot használó cégeknél komoly kihívást jelent az ezeken a kapcsolatokon keresztül folyó adatforgalom optimalizálása úgy, hogy közben maximális szinten tartják a hálózat rendelkezésre állását és az alkalmazások teljesítményét. A Cisco új, útválasztásos teljesítménynövelő szoftvere (Performance Routing – PfR) révén a szervezetek intelligensen optimalizálhatják a hálózati adatforgalom útját. A szoftver egyrészt lehetővé teszi az internetforgalom, a teljesítményben jelentkező szűk keresztmetszetek és az általános körülmények követését, illetve mindezeknek és a különböző alkalmazások szükségleteinek az összehangolását. A Cisco 3800 sorozatú ISR-útválasztókhoz készült új Cisco, felsőkategóriás WAAS (Wide Area Application Services) hálózati modullal (NME-WAE 522) a drága fiókirodai szerverek és tárolóhálózatok adatközpontokba konszolidálhatók, és az új alkalmazások is központilag telepíthetők amellett, hogy a távoli felhasználók számára továbbra is LAN-hoz mérhető teljesítmény áll rendelkezésre. Ez a két megoldás együttesen magasabb szintű optimalizálást jelent az alkalmazások és a hálózatok terén egyaránt.

Egységes kommunikációs szolgáltatások bővítése a fiókirodák számára
A Cisco egységes üzenetkezelő átjárója (Unified Messaging Gateway) intelligens útválasztást kínál a hangposta-szolgáltatásokhoz, valamint akár tízezer hangpostarendszer között teszi lehetővé az előfizetői és címtáradatok cseréjét. A Cisco Unity Express 3.0 jelentősen leegyszerűsíti a vállalat egészére kiterjedő hangpostarendszerek felügyeletét, emellett új biztonsági mechanizmusokat és olyan fejlett üzenetkezelési szolgáltatásokat nyújt, mint a hívásrögzítés, és emellett IVR (Interactive Voice Response) önkiszolgáló funkciókkal segíti a fiókirodai ügyfélszolgálatok minőségének javítását. A Survivable Remote Site Telephony 4.2-vel telepített Cisco E-911 vészhelyzetekben gyorsabb reagálást tesz lehetővé, így fokozott személy- és vagyonbiztonságot jelent a fiókirodai alkalmazottak számára. A Cisco Unified Communications Manager Express 4.2 a fiókirodai szolgáltatásokat új hangátviteli biztonsági funkciókkal, a fiókirodán belüli mobil telefonmellékekkel, valamint a Cisco Unified Contact Center Express 5.0 bevonása révén hívásközponti funkciók hozzáadásával teszi még színvonalasabbá.

Új generációs, IEEE 802.11n szabványú vezeték nélküli hozzáférés a fiókirodákban
A még fejlesztési fázisban lévő IEEE 802.11n szabvány 2.0-ás verziója a jelenleg használatos vezeték nélküli hálózatoknál mintegy ötször nagyobb teljesítményt tud felmutatni. A Cisco az Empowered Branch program keretében az új generációs, nagy teljesítményű vezeték nélküli adatátvitelt a Cisco 3800 sorozatú ISR-útválasztókhoz készített Cisco WLCM-modul szoftverfrissítésével valósítja meg, amely támogatja a Cisco Aironet 1250 sorozatú hozzáférési pontokat.

A Cisco Empowered Branch programjához további információ: www.cisco.com/go/EmpoweredBranch.

 

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Cisco-val kapcsolatos hírek és információk a Weben a http://www.cisco.com címen olvashatók. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

 

További információ:
Vass Gábor
Cisco Magyarország, Marketing Manager
Telefon: (36) 1 225 4622
e-mail: gavass@cisco.com