A Time Warner Cable és a Cisco bejelentette, hogy közös erővel – vásárlási és használati tanácsokkal – próbálnak tiszta képet nyújtani a fogyasztóknak a valódi nagyfelbontású (HD, azaz High-Definition) televíziózásról. A két vállalat összefogásának eredménye a Time Warner által beindított „HD Clear & Simple” (Egyszerűen a HD-ről) névre keresztelt webhely, amely a www.twcinhd.com címen érhető el. A webes felület átfogó ismeretekkel vértezi fel a fogyasztókat, hogy teljes mértékben kihasználhassák a HD-televíziózás előnyeit. Az új webhely létrehozásának célja, hogy megszüntesse azt a képzavart, amely eddig a HDTV-vel, illetve a nagyfelbontású televíziózáshoz szükséges eszközökkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban kialakult.
„Annak ellenére, hogy a fogyasztók nagy érdeklődést tanúsítanak a HDTV iránt, a felmérések szerint a többségük nincs tudatában annak, hogy a nagyfelbontású televíziózáshoz három dolog szükséges: nagyfelbontású televíziókészülék, előfizetés valamilyen HD-szolgáltatásra, amelynek része egy HD-vételre alkalmas digitális beltéri egység, és végül a megfelelő HD-csatornára való hangolás” – fejtette ki Sam Howe, a Time Warner Cable vezető alelnöke és egyben marketingigazgatója. „Az ismeretterjesztő webhely ötletével nemcsak a fogyasztók tájékoztatása a célunk, hanem egyben a HD-televíziózás és a kapcsolódó digitális szolgáltatások szélesebb körben való ismertetése is..”
„A Cisco hálózatba kapcsolt otthon („Connected Home” illetve „Connected Life”) koncepciójának lényege, hogy bemutassa mindazon szolgáltatásokat – köztük az on demand típusú, azaz igény szerinti nagyfelbontású televíziózást, amelyek a szélessávú hálózati kapcsolatokkal elérhetővé válnak.” – tette hozzá Paul Bosco, a Cisco új kábel- és videomegoldásainak marketingjéért felelős alelnöke. „Közös célunk, hogy bevonjuk a nézőket a digitális nagyfelbontású televíziózás forradalmába, ezért szoros együttműködést alakítottunk ki a Time Warnerrel a HD Clear & Simple webhely kampányában.”

 

A Time Warner Cable-ről

A Time Warner Cable 33 államban mintegy 26 millió otthont lát el kábelrendszerekkel. A New York-i székhelyű vállalat 14,7 millió ügyfélnek nyújtja legkülönfélébb szolgáltatásait, többek között nagysebességű adatátviteli és videoszolgáltatásokat, valamint vonalas telefonkapcsolatot. Ez 13,4 millió előfizetőt jelent alapszintű videoszolgáltatásokra, illetve 6,7 millió olyan ügyfelet, akik egynél több szolgáltatást vesznek igénybe. A Time Warner Cable az Egyesült Államokban elérhető legfejlettebb technológiákat és legfürtözöttebb kábelrendszereket alkalmazza, ügyfeleinek pedig közel 85 százaléka öt földrajzi régióból kerül ki: New Yorkból, Texasból, Ohióból, Észak- és Dél-Karolinából, valamint Dél-Kaliforniából. Emellett a Time Warner Cable a vezető kábelszolgáltató az USA két legnagyobb városában, Los Angelesben és New Yorkban. Tovább növelve vezető szerepét, a Time Warner Cable olyan fejlett termékeket és szolgáltatásokat is kínál, mint az igény szerinti videoszolgáltatás, a nagyfelbontású televíziózás, a digitális videofelvevők, a nagysebességű adatátviteli és digitális telefonszolgáltatások.

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:
Vass Gábor
Cisco Magyarország, Marketing Manager
Telefon: (36) 1 225 4622
e-mail: gavass@cisco.com