Az Airbus a Cisco egységes kommunikációs rendszerét alkalmazza

A repülőgépgyártónál javul az üzleti kommunikáció és az alkalmazottak közötti együttműködés. A projekt befejezésével egyidejűleg a világszerte eladott Cisco IP-telefonok száma elérte a 12 milliót.

A Cisco bejelentette, hogy az Airbusnál befejeződött a Cisco egységes kommunikációs rendszerének (Cisco Unified Communications) kiépítése, amely hozzájárul a szervezeten belüli együttműködés javításához, növeli a termelékenységet és leegyszerűsíti a 45 000 alkalmazott munkáját kiszolgáló hírközlési infrastruktúrát. A Cisco egységes kommunikációs rendszerének gyors bevezethetőségét bizonyítja, hogy a rendszer naponta átlagosan 600 telefonkészülékkel bővült.

Az Airbus a hagyományos alközpontjairól teljes mértékben IP alapú telefonrendszerre állt át, amelyhez Franciaországban 30 000, az Egyesült Királyságban 10 000 mellékállomás kapcsolódik. Az Airbus valamennyi telephelyét a Cisco Unified Communications Manager hívásfeldolgozó szoftvere szolgálja ki. A légiközlekedési vállalat IP-kommunikációs rendszerének megvalósítására és ötéves üzemeltetésére vonatkozó szerződést 2005-ben kötötték az Orange Business Services szolgáltató és rendszerintegrátor vállalattal, amely a France Telecom csoporton belül az üzleti kommunikációs megoldásokért és szolgáltatásokért felelős.

A Cisco egységes kommunikációs rendszere az Airbus franciaországi és angliai telephelyeken dolgozó valamennyi munkatársát egységes hírközlési szolgáltatásokhoz juttatja. A kezdeti lépéseket és a tervezést követően az Orange Business Services mindössze kilenc hónap alatt építette ki a központi architektúrát. A Cisco egységes kommunikációs rendszerének gyors bevezethetőségét bizonyítja, hogy a rendszer naponta átlagosan 600 telefonkészülékkel bővült.

A Cisco egységes kommunikációs megoldásáról

A Cisco egységes kommunikációs rendszere olyan integrált megoldás része, amely a hálózat infrastruktúra mellett biztonsági, mobilitást biztosító, hálózatfelügyeleti és életciklus-szolgáltatásokat foglal magában. A Cisco egységes kommunikációs megoldás rugalmas bevezetési módokat, kihelyezett felügyeleti lehetőségeket, a vevők és partnerek számára pedig finanszírozási csomagokat kínál, továbbá lehetővé teszi külső kommunikációs alkalmazások használatát. A Cisco Unified Communications termékcsaláddal és alkalmazásokkal kapcsolatos további információkat ezen a címen olvashat: www.cisco.com/go/unified.

Az Airbusról

Az Airbus vezető repülőgépgyártó cég, amelynek 100-500 férőhelyes típusai a legkorszerűbb és legsokoldalúbb kínálatot alkotják az utasszállító repülőgépek piacán. Az Airbus eddig nem kevesebb mint 4500 gépet szállított le több mint 250 vevője számára, miközben következő néhány évre is már több mint 2500 repülőgépre van megrendelése. Az Airbus forgalma 2006-ban elérte a 26 milliárd eurót. A nemzetközi nagyvállalat Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban és Spanyolországban működtet tervező- és gyártóegységeket, de vannak leányvállalatai az USA-ban, Kínában, Japánban, Oroszországban és a Közel-Keleten is. Az EADS konszernhez tartozó Airbus székhelye a franciaországi Toulouse-ban található.

A Ciscoról

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:
Vass Gábor
Cisco Magyarország, Marketing Manager
Telefon: (36) 1 225 4622
e-mail: gavass@cisco.com