A Cisco piacvezető kiskereskedelmi cégekkel fog össze a biztonságtechnológiai videoelemzés szabványosításáért

A szabványosítás eredményeként egyszerűbben integrálható számos videoelemző termék egyetlen, személyre szabott megoldásban

A Cisco szabványosítási javaslata a kiskereskedelmi cégek veszteségének megelőzését és az üzleten belüli vásárlói élmények javítását tűzte ki célul. Az Egyesült Államokban működő Nemzeti Kiskereskedelmi Szövetség (NRF) Kiskereskedelmi Technológiai Szabványok Egyesületéhez (ARTS) benyújtott javaslat azt a módszert kívánja szabványban rögzíteni, amellyel a számítógépek a különböző elemzések céljára készített videofelvételeket úgynevezett metadatok formájában eltárolják.

Napjainkban rengeteg videoelemző szoftver létezik, amely a felvételen rögzített, meghatározott viselkedési mintákat és eseményeket azonosítja: így például a sorban álló vásárlók számát, hátrahagyott csomagokat és a különböző területekre belépő személyeket. Csakúgy, mint más új technológiák, e programok többsége is eltérő, és csak az adott gyártóra jellemző formátumokat használ, ami korlátozza az együttműködés lehetőségeit és a kompatibilitást. A javasolt szabvány – amely meghatározná, hogy az elemzőprogramok által miként és milyen formátumban írhatók le a metaadatok – lehetővé teszi a szélesebb körű együttműködést a különféle gyártók termékei között. Ennek eredményeként a kiskereskedő vagy egy harmadik fél egyszerűbben hozhat létre és integrálhat számos videoelemző terméket egyetlen, személyre szabott megoldásban. A számítógépes feldolgozás és a videofelvételek elemzése lehetővé teszi, hogy a kiskereskedők még hatékonyabbá tegyék kármegelőzési erőfeszítéseiket, és jobban megértsék a vásárlói viselkedést.

A konvergens hálózati alkalmazások piacvezető szereplőjeként a Ciscót kiskereskedelmi vállalatok egy csoportja kérte fel egy olyan módszer kidolgozására, amely biztosítja a metaadatok következetességét, kompatibilitását és bővíthetőségét.

„Az alkalmazások együttműködése és az IP-alapú hálózati infrastruktúra együtt képezik a konvergencia alapját – és ez egyben a kulcs a videotechnológia igazi értékének kiaknázásához. A videoelemzési metaadatok elérését szolgáló szabványos módszer gyorsuló innovációt ígér a kármegelőzés és a vevőanalitikai hálózati alkalmazások terén, mivel a kereskedők könnyebben és gyorsabban valósíthatnak meg új és továbbfejlesztett szakmai megoldásokat” – jelentette ki Pete Jankowski, a Cisco fizikai biztonsággal foglalkozó üzletágának technológiai igazgatója. A Cisco bízik benne, hogy a nyílt szabványra épülő megközelítés szélesebb körben elterjeszti a videoelemzők használatát, és alkalmazása még inkább megtérül a vásárlói oldalon.”

Részletesebb tudnivalók a Cisco kiskereskedelmi megoldásairól a www.cisco.com/go/localgov webhelyen találhatók.

A Ciscoról

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:
Vass Gábor
Cisco Magyarország, Marketing Manager
Telefon: (36) 1 225 4622
e-mail: gavass@cisco.com