A Cisco bejelentette, hogy egy átfogó megállapodás részeként az SAP-val összefogva intelligens és rugalmas, együttműködésen alapuló csoportmunka megoldásokat fejleszt a vállalatok számára. A SAP 2007 júniusától a Cisco TelePresence rendszert vezeti be felsőkategóriás virtuális tárgyaló megoldásként saját globális hálózatában.

Az együttműködés keretében a Cisco és az SAP közös vállalati megoldásokat fejleszt, amelyekkel az ügyfelek bárhol, bármikor elérhetik az üzleti folyamatok szempontjából kulcsfontosságú adatokat és információkat. A TelePresence és a Cisco Digital Signage megoldásokat integrálják az SAP üzleti alkalmazásaival annak érdekében, hogy a cégen belüli és az üzleti partnerekkel folytatott kapcsolattartás és kommunikáció hatékonyabban valósulhasson meg. Az SAP a nemzetközi irodahálózatában megkezdi a Cisco TelePresence virtuális tárgyalók bevezetését, elsőként a németországi Walldorfban, a kaliforniai Palo Altóban, illetve a pennsylvaniai Newtown Square-ben található központjaiban. Az SAP tervei szerint ezek az első Cisco TelePresence termek 2007 júniusában lépnek működésbe.

„A Cisco TelePresence igénybevételével magasabb szintre emeljük a csoportmunkát, mivel legyőzzük a földrajzi korlátokat és lehetővé tesszük alkalmazottainknak, ügyfeleinknek és partnereinknek, hogy a korábbinál hatékonyabban dolgozzanak együtt.” - jelentette ki Uwe Herold, a SAP AG informatikai vezetője. „Arra számítunk, hogy a TelePresence jelentősen növelni fogja az SAP működési hatékonyságát, elsősorban a termékfejlesztés és az ügyfélkezelés területén.” - tette hozzá.

A Cisco TelePresence rendszer a „személyes” találkozó élményét teremti meg, életnagyságú képeket, ultra nagy felbontású videót (1080p), térhatású hangot és különleges kialakítási környezetet nyújt.

„Az SAP mindig élen járt az együttműködésre épülő, innovatív üzleti modellek megalkotásában” - mondta Guido Jouret, a Cisco Emerging Technology Group fejlesztőcsapatáért felelős alelnöke. „A Cisco TelePresence segítségével a SAP még hatékonyabb üzleti megoldásokat kínálhat ügyfeleinek.”

A Cisco és az SAP a SAPPHIRE '07 Atlanta szakmai rendezvényen bemutatja, hogyan alkalmazható a Cisco TelePresence kockázatcsökkentésre gyártási környezetben. Ez az együttműködés kiváló példa arra, hogyan képes az SAP Governance Risk Management üzleti alkalmazása a Cisco szolgáltatásoritentált hálózati architektúra és a TelePresence megoldás segítségével a vállalati kockázatot könnyebben azonosíthatóvá és kezelhetőbbé tenni.

A Cisco-ról

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:

Vass Gábor
Cisco Magyarország, Marketing Manager
Telefon: (36) 1 225 4622
e-mail: gavass@cisco.com