A Cisco Unified Communications új generációja ugrásszerűen javítja a mobil alkalmazottak hatékonyságát

A Cisco Unified Communications 6.0 (UCS 6.0) rendszere átfogó kommunikációs megoldást nyújt, amely a hang-, video- és adatátviteli funkciókat is magában foglalja. Az új változat lehetőségei segítik a mobil alkalmazottak hatékonyságát, miközben elérhetővé teszi az egységes kommunikációt és a valós idejű, online csoportmunkát támogató alkalmazásokat a kis- és közepes vállalkozások számára is. Az új csoportmunka-funkciók mellett a külső alkalmazások is könnyen integrálhatók. Az UCS 6.0 egységes rendszerben kezeli a vezetékes, vezeték nélküli és mobil készülékeket, így a munkatársak valamennyi céges kommunikációs és konferencia alkalmazáshoz biztonságosan hozzáférhetnek, függetlenül pillanatnyi földrajzi helyzetüktől.

„Az egységes kommunikáció gazdaságossága abban rejlik, hogy miközben javítja az alkalmazottak hatékonyságát és együttműködési lehetőségeit, a különálló kommunikációs alkalmazások és infrastruktúra fenntartásával járó költségek jó része megtakarítható” - mondta Abner Germanow, az IDC nagyvállalati hálózati piackutatással foglalkozó igazgatója.

Az egységes kommunikáció valós idejű együttműködést tesz lehetővé. Az alkalmazások egységes, könnyen áttekinthető felhasználói felületről érhetők el, legyen szó akár videokonferenciáról, integrált hang- és webkonferenciáról, mobil IP alapú, szoftveres telefonról vagy hangpostáról.

A Cisco 1999-óta több mint 11 millió IP-telefont szállított le, és ez a szám negyedévente kb. 1 millió darabbal növekszik. A Cisco egységes kommunikációs megoldásait világszerte több mint 48 000 ügyfél használja, továbbá a „Fortune 500” vállalatok több mint 70 százaléka Cisco Unified Communications rendszert használ.

Az IP telefóniától az egységes kommunikációig

A cégek és intézmények napjainkban seregnyi kommunikációs eszközt - hagyományos telefont, mobiltelefont, hangpostát, emailt, faxot, mobil számítógépeket és konferencia megoldásokat - használnak. Egységes kommunikációs rendszer hiányában azonban ezek az eszközök nem a leghatékonyabbak. Miközben eláraszt minket az információ, a késedelmesen megkapott vagy az adott pillanatban rossz csatornán érkező üzenetek a döntések elhalasztásához, a folyamatok lelassulásához és a hatékonyság csökkenéséhez vezetnek.

„Az egységes kommunikációs rendszer előfutárának tekinthető IP-telefóniás megoldásokról már bebizonyosodott, hogy használatukkal a szervezetek racionalizálhatják kommunikációs folyamataikat. Idővel egyre több vállalat és intézmény ismerte fel a közös IP-infrastruktúrára épülő hang-, adat- és videokommunikáció előnyeit. Ezekből a kezdeményezésekből fejlődtek ki az egységes kommunikációs megoldások, amelyek már az alkalmazásokra is kiterjednek. Az IP-hálózattal integráltan együttműködő egységes kommunikációs alkalmazások segítségével a szervezetek szorosabban hozzá tudják kapcsolni kommunikációs megoldásaikat az üzleti folyamatokhoz, az információk pedig mindig a lehető leggyorsabban, a legmegfelelőbb csatornán keresztül jutnak el a címzettekhez” - jelentette ki Kaan Terzioglu, a Cisco közép-kelet-európai alelnöke.

Cisco Unified Communications System 6.0

A Cisco Unified Communications 6.0 (UCS 6.0) rendszer kis- és közepes vállalkozásoknak, illetve nagyvállalatoknak szánt kommunikációs termékeket egyaránt tartalmaz. A rendszer olyan integrált megoldásnak képezheti részét, amely a hálózati infrastruktúra mellett biztonsági, mobilitást biztosító, hálózatfelügyeleti és életciklus-szolgáltatásokat foglal magában. Az UCS 6.0 verzió újdonságai:

Mobilitás

 • A Cisco Unified Mobile Communicator nem más, mint egy mobil készülékekre fejlesztett, könnyen használható alkalmazás, amely a mobil alkalmazottak közötti kommunikáció hatékonyságát javítja. A céges szintű kommunikációs alkalmazások és szolgáltatások hatókörét a mobiltelefonokra és okostelefonokra is kiterjeszti. A Cisco Unified Mobile Communicator segítségével a munkatársak:
  • hozzáférhetnek az aktuális vállalati telefonkönyvhöz;
  • megtekinthetik kollégáik elérhetőségi állapotát;
  • biztonságosan küldhetnek szöveges üzeneteket, amelyekkel a foglalt munkatársak is elérhetők;
  • a mobiltelefon kijelzőjén megtekinthetik irodai hangpostaüzeneteik listáját és meg is hallgathatják azokat;
  • a Cisco Unified MeetingPlace komponenssel való integrációnak köszönhetően konferencián, illetve csoportmunkában is részt vehetnek;
  • a hívástörténet mobil készüléken történő megjelenítésével mindenkor tudhatják, ki mikor kereste őket, még akkor is, ha a hívás az irodai mellékállomásra irányult.

A Cisco Unified Mobile Communicator minden ismert mobil operációs rendszeren futtatható, így a legkülönfélébb GSM-készüléken is használható.

 • Vezeték nélküli helyi hálózaton keresztüli hangátvitelt tesz lehetővé a Cisco Unified Wireless IP Phone 7921G készülék, amely támogatja a 802.11 a/b/g vezeték nélküli szabványokat. A 802.11 „a” jelű szabványt támogató legelső IP-telefonok egyike. Külön nyomógombok szolgálnak a készülék némítására, a hangerőszabályzásra és egyes alkalmazások - pl. „push to talk” funkció - bekapcsolására. A dokkoló-töltő egység kihangosítót foglal magában. Cisco Compatible Extensions (CCX) V4 kompatibilitásának köszönhetően a telefon képes garantált minőségű (QoS) szolgáltatás megvalósítására.

Kis- és közepes vállalatok

 • A Cisco Unified Communications Manager Business Edition a közepes méretű (100-500 közötti létszámú) vállalkozások számára legfontosabb egységes kommunikációs alkalmazásokat egyetlen (1U magasságú) hardvereszközben valósítja meg. A megoldást egységes jogosultságkezelés és felügyelet teszi teljessé. A hang- és videoátviteli, mobilitási és üzenetküldő szolgáltatásokat magában foglaló rendszer egyebek mellett az alábbi jellemzőkkel rendelkezik:
  • hang- és videotelefon-funkciók Cisco Unified Communications Manager 6.0 (korábbi nevén Cisco Unified CallManager) szoftverrel,
  • integrált üzenetküldés Cisco Unity®Connection 2.0 szoftverrel,
  • gyhívószámos elérhetőség a Cisco Unified Mobility (korábban Cisco Unified MobilityManager) segítségével,
  • közös rendszerfelügyeleti és karbantartási eszközkészlet.

A Cisco Unified Communications Manager Business Edition gazdaságos megoldást jelent, hiszen feleslegessé teszi az egyes alkalmazásokat külön-külön megvalósító hardverkomponensek fenntartását. A telepítés, a támogatás és a folyamatos felügyelet feladatai egyszerűvé válnak, ami alacsonyabb élettartamköltséget (TCO) eredményez.

Csoportmunka

 • A Cisco Unified Personal Communicator 1.2 új verziója egységes megoldást nyújt PC és IP-telefon közötti azonnali üzenetküldésre. Az új verzió által kínált Microsoft Outlook eszköztár segítségével - akár a névjegyalbumból, akár a levelekből - kattintással fel lehet hívni a munkatársakat vagy azonnali üzenetet lehet küldeni a számukra. A Cisco Unified Personal Communicator 1.2 felhasználói ezen kívül immár az Outlook Exchange naptárból vett elérhetőségi adatokat is megjeleníthetik. A Cisco Unified MeetingPlace 6.0 támogatás webkonferencia-, a Cisco Unity támogatása pedig hangposta-szolgáltatások igénybevételét teszi lehetővé (a korábban is meglévő Cisco Unity Connection és Cisco Unified MeetingPlace Express támogatás mellett).
 • A Cisco Unified MeetingPlace 6.0 által biztosított, Flash alapú webkonferencia-funkciók az eddigieknél is lenyűgözőbb felhasználói élményt nyújtanak. Az egyszerű és hatékony hang-, video- és webkonferencia-szolgáltatásokat egyetlen felhasználói környezeten belül kínáló rendszer a korábbinál is többféle alkalmazást támogat. A Cisco Unified MeetingPlace 6.0 által kínált új funkciók között megtalálható a megosztott ablak automatikus méretezése, az animált prezentációk átvitele, a találkozósablonok (csoportmunka, prezentáció vagy webes szeminárium) és az interaktivitást fokozó más eszközök (chat, moderált kérdések-válaszok, szavazás).

A Cisco Unified Communications termékcsaláddal és alkalmazásokkal kapcsolatos további információkat ezen a címen olvashat: www.cisco.com/go/unified.

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:

Vass Gábor
Cisco Magyarország, Marketing Manager
Telefon: (36) 1 225 4622
e-mail: gavass@cisco.com