A múlt év őszén bejelentett virtuális tárgyaló továbbfejlesztett generációjával a szervezetek egyszerre akár 36 helyszínt köthetnek össze valós idejű tárgyalások lebonyolítására

A Cisco olyan új technológiai megoldást jelentett be, amely a Cisco TelePresence tárgyaló műszaki képességeit továbbfejlesztve egyszerre több helyszín közötti virtuális tárgyalást tesz lehetővé, illetve lehetőséget biztosít a vállalatoknak a céges tűzfalon kívüli ügyfelekkel és partnerekkel történő megbeszélések szervezésére. További újdonságot jelent, hogy az új Auto-Collaborate funkciónak köszönhetően a résztvevők a TelePresence tárgyalások során a közös munkát támogató eszközökkel- például nagyfelbontású dokumentumkamerával vagy laptop csatlakoztatásával- oszthatják meg fájljaikat, dokumentumaikat. A Cisco a Deutsche Telekom csoporthoz tartozó

T-Systemsszel együttműködve a CeBIT-en mutatta az első több telephelyet összekötő Multipoint TelePresence tárgyalást.

A Cisco az új változat bemutatásával egy időben azt is bejelentette, hogy a Regus csoport, a professzionális irodai szolgáltatások piacvezető szolgáltatója a Cisco technológiáját választotta az első nyilvános TelePresence szolgáltatáshoz.

Több helyszín

A Cisco TelePresence továbbfejlesztésének egyik legfontosabb eredménye, hogy az új változattal több- akár 36- helyszín egyetlen virtuális tárgyalássá alakítható, így egy gombnyomással tárgyalópartnerek és szakértők ültethetők a képzeletbeli tárgyalóasztal köré azok földrajzi elhelyezkedésétől függetlenül. A felhasználói beállítások függvényében az éppen beszélő résztvevők közeli, illetve az egész helyiséget mutató képpel is megjeleníthetők.

Több szervezet

A bejelentéssel a Cisco a vállalati tűzfalon túlra bővíti ki a TelePresence élményt, hogy a szervezetek az új technológia segítségével vállalatok közötti tárgyalások lebonyolítására is képesek legyenek. Az értékesítő csapat, a vezetőség vagy bármely más alkalmazott az ügyfelekkel és a partnerekkel is éppolyan egyszerűen tud virtuális megbeszéléseket tartani, mint a szervezeten belüli kollégákkal, lerövidítve ezzel a fontos üzleti döntések meghozatalához szükséges időt, és jelentősen csökkentve az érintett felek utazási költségeit.

Több dokumentum, alkalmazás és objektum

Virtuális tárgyalási környezetben az új termékek ismertetésének vagy prezentációk bemutatásának a lehetősége kulcsfontosságú az igazán hatékony tárgyaláshoz. A Cisco új Auto-Collaborate funkciójának köszönhetően a résztvevők a TelePresence tárgyalások során közös munkát támogató eszközökkel- pl. nagyfelbontású dokumentumkamerával vagy laptop csatlakoztatásával- oszthatják meg fájljaikat, dokumentumaikat vagy egyéb anyagaikat. Az egyedülálló Cisco fejlesztés automatikusan, felhasználói beavatkozás nélkül, teljesen plug-and-play módon vetíti a képeket az utolsóként aktivált készülékről a tárgyalásban résztvevő többi helyiségbe.

Ügyfélkezelés több helyszínről

A Cisco TelePresence Virtual Agent megoldás bevezetésével a Cisco ügyfélszolgálati környezetben is használhatóvá teszi a TelePresence szolgáltatást. Ez az új megoldás a Cisco Unified Contact Center Express alkalmazással egyesíti az egyképernyős Cisco TelePresence 1000 szolgáltatást. A hatékonyabb és eredményesebb ügyfélkapcsolattartás érdekében az új megoldás a magas szintű telefonközpont ütemezési lehetőségekkel elérhetővé teszi a képzett értékesítő vagy műszaki személyzet valós idejű, virtuális bevonását a folyamatba. Ezek a szakértők mostantól távoli telephelyekről léphetnek kapcsolatba az ügyféllel anélkül, hogy oda kellene utazniuk hozzá.

A Cisco bejelentette továbbá a H.323 szabványra épülő külső (third-party) videokonferencia megoldások támogatását, amely a Cisco TelePresence szolgáltatás előnyeinek biztosítása mellett teljes mértékben kihasználja a már létező beruházásokat.

Szolgáltatások és partnerek

„A Multipoint TelePresence megoldás első nyilvános bemutatásával igen újszerű, globális megoldással jelentkezünk a CeBIT 2007-en”- jegyezte meg Ulrich Kemp, a T-Systems, a Cisco ATP program partnerének üzleti szolgáltatásokért felelős operatív vezérigazgatója. „A globális IP hálózatok terén meglévő szakértelmünk és a minőségi szolgáltatásokhoz való hozzáállásunk lehetővé teszi, hogy a T-Systems szerte a világban stratégiai támogatást nyújtson mindazon szervezeteknek, amelyek több helyszínre kívánják kiterjeszteni a TelePresence megoldás használatát.”- tette hozzá a szakember.

A Cisco TelePresence tárgyaló megoldás Cisco TelePresence minősítésű hálózati kapcsolaton működik a legjobban, amely a Cisco új generációs Internet Protocol hálózati architektúra és az innovatív technológia, így például a Cisco Carrier Routing System és a Cisco XR 12000 sorozat termékeinek előnyeit kihasználva a leginkább bővíthető és legbiztonságosabb megoldást kínálja. A Cisco TelePresence minősítésű hálózati szolgáltatók biztosítják, hogy a vállalatok a globális együttműködéshez nélkülözhetetlen, életszerű kommunikációs élményt kapják. Számos vezető szolgáltató, köztük az AT&T, a BT, a Deutsche Telecom, az NTT és a Verizon Business már bejelentették, hogy tesztelik a Cisco TelePresence tárgyaló megoldást, és tervezik, hogy portfoliójukat kiegészítik a Cisco TelePresence szolgáltatással.

„Ezeknek az új fejlesztéseknek köszönhetően a TelePresence a 4-12 személyes tárgyaló megoldás szintjét meghaladva az alkalmazások olyan új kategóriájába lép, amelyek a vállalatok terjeszkedését segítik. Ez is azt jelzi, hogy a Cisco folyamatosan olyan egyedi, a meglévő vállalati és szolgáltatói hálózatokon működő fejlesztésekkel formálja a piacot, amelyekhez nem szükséges párhuzamos hálózatot létrehozni”- mondta Marthin De Beer, a Cisco új technológiákért felelős alelnöke. „Ezekkel az új funkciókkal a Cisco az egyetlen olyan gyártó, amely rendelkezik a cégek közötti egyszerű és biztonságos, teljes körű architekturális megközelítést kínáló TelePresence tárgyalások szolgáltatásához szükséges szakértelemmel és technológiával.”

A Cisco TelePresence az iparág egyetlen virtuális tárgyaló megoldása, amely 1080p nagyfelbontású, életnagyságú képeket, térbeli hangot, illetve plug-and-play csoportmunkaeszközöket kínál. A betanítási követelmények leszorításának köszönhetően a Cisco TelePresence megoldás használata olyan könnyű, mint egy telefonhívás, a tárgyalás megszervezése pedig olyan egyszerű, mint bármilyen más csoportmunka-megoldásban.

Az eszközről az alábbi linkeken találhatók nagyfelbontású képek:

 

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:

Vass Gábor
Cisco Magyarország, Marketing Manager
Telefon: (36) 1 225 4622
e-mail: gavass@cisco.com