A Five Across technológiájával növelhető a weboldalak közösségépítő szerepe

A Cisco bejelentette, hogy megállapodást kötött a közösségi hálózati megoldások piacvezető szállítójaként számon tartott Five Across, Inc. cég megvásárlásáról.

A san franciscoi székhelyű Five Across saját fejlesztésű Connect Community Builder közösségépítő platformjával a cégek webhelyeiket nagyon egyszerűen teljes körű közösségi funkciókkal bővíthetik, és a felhasználók által létrehozott tartalmakkal - megosztott hang-, video- és képfájlokkal, blogokkal, webes közvetítésekkel (podcast) és profilokkal - tehetik színesebbé. Ezekkel a kapcsolattartó funkciókkal a cégek javíthatják az ügyfelekkel kialakított párbeszédet és fejleszthetik webhelyeik általános használhatóságát. A közösségi hálózati funkciók különösen a médiacégek, sportszövetségek, rajongói csoportok, illetve bármely olyan szervezet érdeklődésére tarthatnak számot, amely internetes közönségével kialakított kapcsolatát kívánja fejleszteni.

„A Cisco felfogása szerint a hálózat az a platform, amelyen keresztül a szervezetek tagjaikkal, illetve az emberek egymással kapcsolatot tarthatnak fenn” - nyilatkozta Dan Scheinman alelnök-helyettes, a Cisco médiamegoldásokért felelős csoportjának (CMSG) igazgatója. „A Five Across felvásárlásával a Cisco jelentős lépést tesz annak érdekében, hogy ügyfeleinek a végfelhasználók számára hasznosabb és jobban használható webhelyek elkészítéséhez nyújtson hathatós segítséget.”

A Five Across céget 2003-ban alapították, és 11 alkalmazottat foglalkoztat a kaliforniai San Francisco városában. A tranzakció eredményeként a Five Across csapata és termékportfoliója a Dan Scheinman vezetése alatt álló CMSG keretén belül fog működni.

Az ügylet lezárására várhatóan a Cisco 2007-es üzleti évének harmadik negyedévében, 2007. április 28-ig kerül sor.

További részletek a Cisco médiamegoldásokért felelős csoportjáról: http://www.cisco.com/go/media

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, PR Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com