A Cisco és a NEC együttműködik a digitális médiafelületi megoldások terén

A Cisco bejelentette a Cisco Digital Signage nevű termékét, amely megoldást nyújt a digitális tartalmak felügyeletére, közzétételére és lejátszására a hálózatba kötött digitális média megjelenítő eszközökön. Ezzel egy időben a NEC Display Solutions of America, Inc. és a Cisco bejelentette együttműködését, amely révén a két vállalat funkciókban gazdag digitális médiafelületű megoldásokat kínál e piac bővülő igényeinek kielégítésére.

A Cisco megjelenése a digitális médiafelületi rendszerek piacán azt jelzi, hogy olyan dinamikus és könnyen használható kommunikációs eszközről van szó, amellyel a cégek optimalizálhatják marketing-, reklám- és képzési tevékenységeiket, és hatékony, magasminőségű szolgáltatásokat kínálhatnak ügyfeleiknek. A Cisco Digital Signage rendszerrel a szervezetek maximálisan kihasználhatják az újszerű kapcsolatban rejlő marketing-, reklám- és kommunikációs lehetőségeket. A kiskereskedelmi hálózatok például a digitális médiafelületen új termékek bemutatásával növelhetik bevételeiket, a bankok pedig ilyen eszközökkel kelthetik fel a sorban álló ügyfelek figyelmét új szolgáltatásaikra. További lehetséges vertikális alkalmazási területet jelentenek a kormányhivatalok kommunikációja vagy képzései, a hotelekben, repülőtereken vagy egyéb nyilvános helyeken megjelenített információs tartalmak, sőt, akár a kórházi várótermekben sugárzott hírek és információk is.

A Cisco Digital Signage a Cisco Digital Media System nevű digitális médiarendszerre épül (http://www.cisco.com/en/US/netsol/ns620/networking_solutions_package.html), amely integrált megoldást kínál a digitális média létrehozására, kezelésére és elérésére, emellett pedig az asztali gépes felhasználó számára is egyszerűen és rugalmasan teszi lehetővé az élő videóközvetítések és az egyedileg rendelt fizetős videoműsorok (VOD) elérését.

A Cisco Digital Signage megoldása két termékből áll. A Cisco Digital Media Manager a digitális tartalmak létrehozását, felügyeletét és digitális médiafelületi megjelenítőkön történő közzétételét irányító webes alkalmazás. A szoftver távoli eléréssel feltérképezi és kezeli a Cisco Digital Media Players lejátszókhoz küldött egyedi és a csoportos digitális jeleket. Emellett kezeli a lejátszási listákat, a tartalomütemezéseket, a képernyőzónás, testre szabható sablonokat, a szerepkör alapú hozzáférés-szabályozást, a monitoringot és a kimutatáskészítést. A Cisco Digital Media Playeregy kisméretű eszköz, amely a digitális médiafelületi eszközökön megjelenő videoanyag, grafika és szöveg lejátszását vezérli. A megbízhatóság terén kiemelkedő Cisco Media Player támogatja a teljes képernyős megjelenítést és a grafikus zónákat, a magas rendelkezésre állásról és a tartalékra való automatikus átállásról pedig helyi tárolóegysége gondoskodik. A Cisco Media Player normál és magas felbontásban egyaránt támogatja az MPEG 1, 2 és 4 videoformátumot.

„A Cisco digitális médiafelületi megoldása teljesen átformálja majd a Mediamarkt és a Saturn elektronikai üzleteinkben a vásárlóinkkal történő valós idejű kommunikációt, mivel vonzó tartalmakkal hívjuk fel figyelmüket az aktuális helyszíni promóciókra és termékekre” - mondta Maurizio Besurga, az olaszországi MediaMarkt informatikai igazgatója. „A MediaMarkt számára a Cisco Digital Signage igazi nagy előnye egyrészt az, hogy egyszerűen integrálható a meglévő IP-hálózatunkba, másrészt pedig az egyes üzleteknek vagy üzletcsoportoknak kellő önállóságot biztosít arra, hogy releváns tartalommal, látványos video- és flash animációkkal szólítsuk meg vásárlóinkat. Ugyanakkor tökéletes üzleti platformot kínál, amelyre a jövőben a digitális információs pontok, tartalomban gazdag médiakioszkok és tovább értékesíthető hirdetési felületek építhetők.”

NEC - Cisco együttműködés

A NEC Display Solutions és a Cisco együttműködése keretében az e területen úttörőnek számító NEC a díjnyertes, nagyképernyős MultiSync LCD-kijelzőcsaláddal jelenik majd meg a piacon, a Cisco pedig a Cisco Digital Signage megoldásával nem csak egyszerű kezelhetőséget és nagy hatékonyságot, hanem marketing-, reklám- és képzési funkciókban gazdag megoldást nyújt a digitális médiafelületi rendszereket választók számára.

„Ez az új szegmens hihetetlen mértékben fejlődik, és várakozásaink szerint néhány éven belül több milliárd dolláros piacról beszélhetünk majd. Az ágazat vezetőinek számító Cisco és NEC együttműködése eredményeképpen piacvezető megoldást kínálhatunk a digitális médiafelületi hálózatokat rendszerbe állító vállalatoknak" - nyilatkozta Thomas Wyatt, a Cisco digitális médiáért felelős csoportjának vezérigazgatója.

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, PR Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com