A Cisco leányvállalataként működő Scientific Atlanta a 2007-es Fogyasztói Elektronikai Kiállításon (CES) bemutatta a legfrissebb újdonságait, amelyekkel a szolgáltatók valódi élményszolgáltatókká válhatnak a hálózatba kapcsolt otthonokban.

A elkülöníthető biztonsági technológiák kategóriában az új termékek egész sora áll a kábeltévés szolgáltatók rendelkezésére, többek között a Multi-Stream CableCARDTM kártya, számos dekóder, hagyományos felbontású digitális kamerák, és két tuneres, nagyfelbontású (HD) digitális DVR-felvevők.

Tavaly áprilisban a Scientific Atlanta volt az első olyan cég, amely megkapta a CableLabs® minősítését a Multi-Stream CableCARD (M-CardTM) kártyához, és ezen a téren továbbra is vezeti az iparági fejlesztéseket.

A cserélhető biztonsági kártyák kezelik a fizetős kábeltévés csatornák kódolását, illetve a tartalomhoz való feltételes hozzáférést.

Az M-Card jellemzői:

 • Támogatja a fizetős szolgáltatások dekódolását
 • Támogatja mind az egy, mind a több videojel-folyamot használó klienseket
 • Kompatibilis a Scientific Atlanta DNCS (Digital Network Control System) rendszerével
 • Egyidejűleg maximum hat videojel-folyamot képes dekódolni
 • Rendelkezik a CableLabs minősítésével

1 A méréshez jelenleg szállított, CableCARD fogadására alkalmas dekóderek: 8300CTM, 8300HDCTM, 8240CTM, 8240HDCTM, 4250CTM, 4250HDCTM, 4240CTM és 4240HDCTM

További újdonságok:

 • A Direct to Disc (közvetlenül lemezre) koncepció: ezzel a megoldással a fogyasztók egyénileg rendelhetnek videót, zenét és szoftvert szolgáltatóiktól, majd - a Scientific Atlanta beépített DVD-t tartalmazó digitális videorögzítőjével (DVR) - a tartalmat lemezre menthetik.
 • Új generációs IPTV - azaz internetprotokollon (IP) alapuló - dekóderek: a készülékekre telepített szoftver platformjai az AVC tömörítési technológiát alkalmazzák.
 • Új generációs kábeltévé-dekóderek: ezek a készülékek nagyobb teljesítményt, rugalmasságot és biztonsági megoldásokat kínálnak a szélessávú szolgáltatók számára, amelyek egyre több új generációs hálózati architektúrát (NGNA) helyeznek üzembe.
 • MPEG-4 HDTV és SDTV: a 2007-es CES Innovációs Díj nyertese, a D9054 HD AVC kódolója kiváló minőségű videojelet biztosít, és maximális sávszélesség kihasználást tesz lehetővé. A D9054 a Scientific Atlanta egyedülálló, a teljes képkockát egészben kezelő megközelítése javít a feldolgozási sebesség korlátozottságán, ami határt szab a hagyományos, képdaraboláson alapuló kódolóknak..
 • DVR az európai kábeltévés piacra: a Scientific Atlanta Explorer® 8455DVBTM készüléke az európai piacra szánt legújabb DVR-technológia. MPEG-4/H.264 HD dekódolást, három tunert, EuroDOCSIS 2.0-t, Ethernet portokat tartalmaz. Külön kívánságra lehetséges egy lakáson belül több helyről használni az IP hálózaton keresztül a videorögzítőt.
 • OCAP-platform: az OCAP a szolgáltatók újabb alkalmazásai és szolgáltatásai számára biztosít platformot. A Scientific Atlanta rendelkezik az integrált OCAP-csomagok előállításához és támogatásához szükséges ismeretekkel és tapasztalattal, ezek közül néhányat működés közben is bemutat a cég dekóderein.
 • Nagysebességű adat-, beszédhang- és vezeték nélküli átjárók: a Scientific Atlanta átfogó kábeltévés modemcsaládja műszaki hátteret biztosít a szélessávú szolgáltatóknak, hogy a mindent egy helyről beszerezni kívánó ügyfeleknek megfelelő szolgáltatáscsomagokat nyújthassanak.
 • Wideband Docsis technológia: a Cisco és a Scientific Atlanta berendezéseinek felhasználásával ez az új szélessávú megoldás biztosítja, hogy a kábel TV vagy szélessávú szolgáltatók rugalmas módon növelhessék az előfizetőknek nyújtott szolgáltatás sebességet, több száz Mbit/s-os - később Gbit/s-os - sebességtartományban.

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, PR Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com