A Cisco megállapodást kötött az IronPort felvásárlásáról

A Cisco Systems bejelentette, hogy végleges megállapodást kötött a kaliforniai San Brunóban működő és eddig magántulajdonban lévő IronPort Systems cég felvásárlásáról, amely az üzenetkezelési biztonsági alkalmazások, azon belül is a vállalati szintű spamszűrő és kémprogramok elleni megoldások vezető szállítója.

A cégek és más szervezetek számára egyaránt elsődleges fontosságú az e-mailek, üzenetek és egyéb tartalmak biztonsága. Az internetes alkalmazások között vezető helyet foglal el az e-mail és az üzenetküldés. Ezért az üzenetkezelési és webes biztonsági megoldások piacvezetőjeként ismert IronPort kínálata tökéletesen illeszkedik a Cisco biztonsági portfoliójába. Az IronPort biztonsági termékein és technológiáján alapuló üzenetkezelési termékek jól kiegészítik a Cisco piacvezető biztonsági és felügyeleti megoldásait.

„Véleményünk szerint óriási potenciál rejlik az elektronikus levelezést és üzenetküldést védő megoldásoknak a Cisco önvédő hálózati keretrendszerébe történő integrálásában” - nyilatkozta Richard Palmer, a Cisco biztonságtechnológiai csoportjának alelnöke, majd hozzátette: „Azzal, hogy a hálózatot rugalmas platformként használjuk az IronPort technológiáinak integrálásához, a Cisco lehetőséget teremt arra, hogy az ügyfelek igényeinek bővülésével új biztonsági alkalmazásokat fejlesszen ki.”

„Az interneten közlekedő üzenetekre leselkedő veszélyek egyre kifinomultabbak, és az IronPort már több esetben ágazatelső megoldásokkal bizonyított a piacon” - mondta Scott Weiss, az IronPort Systems vezérigazgatója. „A Cisco önvédő hálózatába integrált IronPort üzenetkezelési biztonsági technológiával új védelmi szintet alakíthatunk ki ügyfeleink számára.”

A megállapodás keretében a Cisco megközelítőleg 830 millió USD-t fizet készpénzben és részvények formájában. A szokásos szerződéskötési feltételek szerint létrejövő ügylet lezárására várhatóan a Cisco 2007-es üzleti évének harmadik negyedévében kerül sor.

Az IronPortot 2000-ben alapították, székhelye a kaliforniai San Bruno városában található, és 408 alkalmazottat foglalkoztat.

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, PR Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com