Kommunikáció egy kézben a Linksys új készülékcsaládjával

A Cisco divíziójaként működő Linksys bemutatta új IP alapú hangátviteli megoldásait. Az iPhone kézi kommunikációs eszközök a telefonálás mellett korszerű információs szolgáltatásokat és multimédiás tartalomelérést biztosítanak.

Az iPhone termékcsaládban megtalálható a CIT200 típusú vezeték nélküli internetes telefonkészlet, a CIT300-as kettős üzemmódú telefonkészlet, a CIT310-es kettős üzemmódú vezeték nélküli telefon a Yahoo! Messenger with Voice eléréséhez, valamint a CIT400-as kettős üzemmódú telefonkészlet Skype-eléréssel.

Korlátlan kommunikáció

Bár az iPhone család alapvetően a hangátvitelt szolgálja, e készülékek azonban nem egyszerű telefonok, amelyekkel csak tárcsázni lehet. A telefonok beépítve tartalmazzák napjaink olyan népszerű kommunikációs alkalmazásait, mint a Skype vagy a Yahoo! Messenger with Voice, amelyek a névjegyzékben mindig mutatják, hogy barátaink és családtagjaink közül kik tudják fogadni hívásunkat az adott pillanatban. Az iPhone készülékeken egyetlen gombnyomással kiválaszthatjuk, hogy a Skype vagy Yahoo! ingyenes VoIP-szolgáltatásán keresztül, vagy pedig vezetékes telefonvonalunkon kívánunk-e hívást kezdeményezni.

„Az iPhone a kézi kommunikációs eszközök új generációját képviseli, amellyel kihasználhatók az internetes szolgáltatások vonzó lehetőségei. Azon túl, hogy a névjegyzékben mindig látható, hogy melyik ismerősünket hívhatjuk, saját tartalmakhoz - például zenéhez, filmekhez és webkamerás közvetítésekhez - is hozzáférhetünk” - nyilatkozta Mike Pocock, a Linksys első elnökhelyettese és vezérigazgatója.

Információs szolgáltatások

A Yahoo! szolgáltatásait elsőként támogató CIT310-es kettős üzemmódú vezeték nélküli telefon kényelmes és rendkívül gyors információelérést tesz lehetővé. A Yahoo! Messenger with Voice mellett a készülékről elérhető a Yahoo! helyi keresési (Local Search) és időjárás-jelentési szolgáltatása is. A helyi keresési funkció révén egy irányítószám megadásával közvetlenül a telefonról kereshetünk a közelben elérhető szolgáltatások között, a kiválasztott szám pedig egyetlen gombnyomással tárcsázható.

Skype számítógép nélkül

A most megjelent iPhone készülékekkel a felhasználók bekapcsolt számítógép nélkül telefonálhatnak az interneten, így újabb kötöttség alól szabadulnak fel. A Skype-eléréssel kiegészített CIT400-as kettős üzemmódú iPhone egy vezeték nélküli bázisállomást is tartalmaz, amely a népszerű Skype kommunikációs programot beágyazott alkalmazásként futtatja, és Etherneten keresztül közvetlenül kapcsolódik az otthoni hálózathoz. Így számítógépes kapcsolat nélkül is hívhatók más Skype-felhasználók, valamint a mobil és vezetékes számok.

Az új iPhone készülékek az ingyenes vagy kedvezményes árú beszélgetések mellett valós idejű partnerlistát és jelenlétkövetést nyújtanak, vagyis mindig látható, hogy a hívni kívánt fél elérhető-e az adott pillanatban. Az új intelligens telefonok a Skype többi elterjedt hívószolgáltatását is támogatják, mint a SkypeOut, SkypeIn és Skype Voicemail (hangposta).

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, PR Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com