Az ötszázadik Cisco CRS-1 útválasztó rendszert Európa egyik legnagyobb IP/MPLS-hálózatában fogják üzembe helyezni

A Cisco bejelentette, hogy a Deutsche Telekom A.G. szélessávú és vezetékes hálózati üzletága, a T-Com a Cisco CRS-1 szolgáltatói szintű útválasztó rendszerét alkalmazza saját heterogén IP/MPLS (Internet Protocol/Multiprotocol Label Switching) hálózatában. A termék 2004 májusi piacra kerülése óta ez az ötszázadik értékesített Cisco CRS-1 rendszer.

A T-Com nagysebességű, szélessávú szolgáltatásait egyre több németországi háztartás veszi igénybe. A CRS-1 rendszert a bővülő broadband szolgáltatásokhoz - például a „T-Home” IPTV és az on-demand videószolgáltatáshoz - jelenleg szükséges és jövőben szükségessé váló kapacitás biztosítására alkalmazza a vállalat. A T-Com üzemelő hálózatán végezte a rendszer minősítését, miután átfogóan vizsgálták a teljesítményt, az üzem közbeni bővíthetőséget és a méretezhetőséget.

A Cisco CRS-1 rendszert másodpercenként 40 gigabites (Gbit/s) IPo DWDM (IP sűrű hullámhossz-osztásos multiplexelt) interfésszel konfigurálják. Ez az iparágban élenjáró megoldás zökkenőmentesen integrálja az IP réteg és az optikai DWDM réteg között az egyes részelemeket, azok vezérlését és felügyeletét. A T-Com így költséghatékonyan képes a meglévő üvegszálas infrastruktúrája átbocsátóképességét növelni, és ezzel a videó- és IPTV szolgáltatások jelentősen megnövekedett forgalmát kezelni.

A T-Com Európa egyik legnagyobb többszolgáltatós IP/MPLS hálózatát működteti. A rendszer a Cisco IP NGN architektúrájára épül, így az alaphálózatot a Cisco CRS-1 szolgáltatói útválasztó rendszere alkotja, a tartalomszolgáltatói hálózati peremterületeken Cisco 12000 sorozatú útválasztók találhatók, a szélessávú távoli hozzáférés-kiszolgálói (BRAS) platformként Cisco 10008 sorozatú útválasztókat alkalmaznak, a kapcsolók pedig a Cisco Catalyst 6509 sorozatból valók. A Deutsche Telekom „T-Home” szolgáltatása Cisco beltéri egységeken keresztül jut el az otthonokba. A KiSS sorozathoz tartozó, X 300T Media Receiver néven futó készülékek a világon az elsők, amelyek a Microsoft tévészoftverével működnek.

A Cisco CRS-1 rendszer teljes hálózati bevezetésére a T-Com és a Cisco Advanced Services közös átfogó tesztelési és minősítési eljárásának lezárultával kerülhetett sor. A T-Com tesztelő létesítményeiben egy sor funkciót vizsgáltak. Különös hangsúlyt fektettek a CRS-1 szoftverének menet közbeni frissíthetőségére és arra, hogy a platform további vonalkártya-szekrénnyel a többszekrényes (multi-chassis) konfigurációvá legyen bővíthető anélkül, hogy közben a hálózat működése megszakadna.

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, PR Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com