A Cisco Systems Magyarország a 2002-ben alapított Navigátor vándordíjat azon ügyfeleinek adja át, amelyek megoldásaikban a leginkább ötvözik a modern technológiák nyújtotta lehetőségeket és a hatékonyságot. A Cisco Expo alkalmával átadott díjat a vállalat ezúttal a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnak ítélte a Közháló Program előremutató, átfogó szemléletű és új hálózatbiztonsági technológiai megoldásokat tartalmazó megvalósításáért. A Navigátor díj kivitelezői díját a Közháló Programban résztvevő NETvisor Kft. vehette át.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2003. augusztus végén indította el a Közháló Programot, amely a közcélú intézmények elektronikus informatikai infrastruktúráját piaci szereplők közreműködésével hivatott biztosítani, országszerte. A projekt a magyarországi közintézmények, oktatási intézmények, önkormányzatok, és egyéb közösségi feladatot ellátó intézmények számára biztosít szélessávú internet-hozzáférést és ehhez kapcsolódó emeltszintű szolgáltatásokat. A program továbbá közel 700 önkormányzat számára nyújt zárt ágazati rendszerben fokozott biztonságú egyéb szolgáltatásokat.

A Közháló, illetve az annak kiegészítéseként létrehozott, a Cisco Systems legkorszerűbb infokommunikációs biztonsági megoldásaiból felépített központi biztonsági rendszer fokozott védelmű kommunikációt tesz lehetővé az önkormányzatok, valamint az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium között.

A központ a Cisco Systems tűzfal, betörés detektáló, incidensmenedzselő, hozzáférés szabályozó és más biztonsági technológiáinak felhasználásával, valamint ezek integrációs megoldásaival nyújt komplex, menedzselt biztonsági szolgáltatást az önkormányzatok számára.

A rendszer egyik kiemelkedő technikai megoldása, hogy független cég, a NETvisor Kft. szolgáltatja a minisztérium számára valamennyi, a Közháló rendszerében részt vállaló fél teljesítményadatait, anélkül, hogy hozzáférne a rendszer belső hálózatához. E szolgáltatói megoldás modellértékűnek bizonyult többek között távközlési cégek számára is.

A hazai tulajdonú, 50 főt foglalkoztató NETvisor Kft. a hálózat- és szolgáltatás-felügyelet teljes ellátása keretében többek között egyetlen virtuális szolgáltatássá hangolta össze a Közháló szolgáltatásait biztosító 14 szolgáltató műszaki rendszereit és tevékenységét. A vállalat integrált elektronikus rendszerrel teremtett „közös nyelvet” a különböző szolgáltatások, folyamatok és adatok számára. Mindemellett a NETvisor - mint „szolgáltatófüggetlen” külső cég - biztosítja a teljesítményadatokat a szolgáltatókkal történő pénzügyi elszámoláshoz is.

A Cisco félévente átadásra kerülő Navigátor innovációs díjának korábbi nyertesei között található többek között a Raiffeisen Bank, a KSH, az OTP Bank, a MOL, Erzsébetváros önkormányzata, az MTI, a Vodafon illetve az Euronet is.

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, PR Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com