A Cisco Systems Magyarország kilencedik alkalommal rendezi meg a Cisco Expo-t, az év legnagyobb hálózati konferenciáját és kiállítását, az iparág szakembereinek és döntéshozóinak legjelentősebb hazai szakmai fórumát. A rendezvény programjában kiemelt szerep jut a humán hálózatoknak, amelyről Richard Justice, a Cisco alelnöke és Hankiss Elemér szociológus tart előadásokat - informatikai és társadalmi megközelítésben. Idén is hangsúlyos szerep jut az üzleti folyamatokba egyre inkább beépülő biztonsági megoldásoknak, emellett a látogatók a Cisco Cityben valósághű környezetben tekinthetik meg a legmodernebb hálózati megoldásokat. A kiállítás sok más mellett IP TV bemutatóval várja a résztvevőket, akik beléptetése idén először RFID rendszer segítségével történik.

A két nap alatt idén is több mint 1200 látogatót fogadó Cisco Expo 2006 célja, hogy a legfrissebb hálózati, informatikai és üzleti információkat eljuttassa a hazai vállalatok, kormányzati, önkormányzati és oktatási intézmények vezetőihez és technológiai szakembereihez.

Az internet fejlődéséről és a humán hálózatokról nyitóelőadásában Richard Justice, a Cisco alelnöke beszél. Előadásának apropója a Cisco történetében új fejezetet nyitó, a hálózatokat új szemszögből megközelítő kampány elindítása („Welcome to the Human Network”), amelynek központjában az emberi kapcsolatokon alapuló hálózat áll. Mára a hálózat fejlettsége elérkezett arra a pontra, ahol már nem csupán fizikai, hanem egy tényleges humán hálózatként funkcionál, amelyet a végfelhasználók irányítanak. A hálózat tükrözi az emberi kapcsolatok, a kommunikáció és a szórakozás formáinak változásait. Mindezt elősegíti, hogy a távközlési, egészségügyi és kábelszolgáltatók, valamint a kis- és nagyvállalatok egyaránt az informatikai innováció útjára léptek: a Forrester Research adatai szerint 2005-ben világszerte 750 millió eszköz csatlakozott az internetre, várakozásaik szerint ez a szám 2010-re 14 milliárdra növekszik majd, így a hálózatok a kommunikáció első számú platformjává válnak.

Szintén a humán hálózatok szerepéről beszél Hankiss Elemér szociológus, aki a kollektív tartalmak kialakulásának a társadalomra és az egyénekre gyakorolt hatását világítja meg. Ezt követően a „hagyományos” megközelítésre visszatérve a Bell Research szakemberei a hálózati informatikai megoldások fényében átfogó képet adnak az ICT piac trendjeiről.

A rendezvénynek idén is kiemelt témája a biztonság. A kis- és középvállalkozások mind a technológiájukban, mind a szolgáltatásaikban alkalmazzák az IP-hálózatokat és az internet nyújtotta lehetőségeket, a hang, a videó és más szolgáltatások is közös IP hálózaton üzemelnek, így a megnyugtató informatikai biztonság megteremtése nem csupán technológiai, de szigorú üzleti érdekké is vált.

A hálózati informatikai gyakorlati megoldásaiból ad ízelítőt a Cisco City, amely valósághű környezetben mutatja be a legmodernebb hálózati megoldásokat egy kórházi, egy otthoni illetve egy épületüzemeltetési környezetben. Emellett a rendezvényen néhány technikai újdonság is megtekinthető, például a résztvevők beléptetését és az előadásokon való részvételét RFID rendszer rögzíti.

A Cisco Expo technológiai szekcióinak keretében a hálózatbiztonság, a hálózati adattárolási megoldások és a hálózati alapinfrastuktúrát érintő egyéb újdonságok kerülnek bemutatásra, míg az üzleti szekciókon a menedzselt szolgáltatásokról és más üzleti kommunikációs megoldásokról esik szó. A résztvevők önálló szekciókon tájékozódhatnak a hálózati informatika által kiemelten érintett kiemelt szektorokról, azaz az egészségügyet, az államigazgatást és az önkormányzatokat érintő legmodernebb hálózati megoldásokról.

A rendezvényen bemutatásra kerül a Cisco Hálózati Akadémia új tananyaga is, amelyet a Cisco szakemberei a T-mobillal közösen fejlesztettek ki a mobil hangkommunikációs technológia legfrissebb ismereteire építve.

A konferencia átfogó tartalmát és szakmai színvonalát idén is a támogatók neve fémjelzi: KFKI-LNX Hálózatintegrációs zrt, T-Systems, S&T Magyarország, IBM Magyarország, Dimension Data és az Odin Budapest.

A Cisco Expo 2006 időpontja és helyszíne: 2006. november 29-30. MOM Park, UCI Palace Mozi (1123 Budapest, Alkotás út 53.)

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:

Vass Gábor
Cisco Systems Magyarország, Marketing Manager
Telefon: (36) 1 225 4622
e-mail: gavass@cisco.com