A Cisco Systems bejelentette, hogy megállapodás született a kaliforniai San Joséban működő, magántulajdonban lévő Orative Corp felvásárlásáról. Az Orative egyik alkalmazása révén a Cisco a mobil készülékek, így mobiltelefonok és okostelefonok piacára is kiterjesztheti egységes kommunikációs portfólióját.

A Cisco 2006 márciusában jelentette be egységes kommunikációs rendszerének (Unified Communications) megjelenését, amely bármilyen méretű vállalkozás számára lehetővé teszi, hogy informatikai és telekommunikációs infrastruktúrájának egyesítésével egységes kommunikációs platformot hozzon létre. A Cisco hang-, video- és IP-kommunikációs termékekből és alkalmazásokból álló egységes megoldása hatékonyabbá teszi a vállalati kommunikációt, mivel a hálózatra épülő összes szolgáltatás bárhonnan, bármikor, bármilyen készülékkel elérhetővé válik.

Az Orative olyan mobil szoftvermegoldásokat fejleszt, amelyek a Cisco egységes kommunikációs rendszerének funkcióit a céges mobiltelefonokon is elérhetővé teszik. Az Orative Enterprise Software alkalmazással a munkatársak mobiltelefonjaikon céges konferenciabeszélgetéseket folytathatnak, meghallgathatják Cisco Unity hangpostaüzeneteit, kiszűrhetik a nemkívánatos telefonhívásokat és zavaró üzeneteket, valamint biztonságosan hozzáférhetnek a személyes és vállalati telefonkönyvekhez. A Cisco és az Orative együttműködése a mobiltelefont valódi üzleti munkaeszközzé teszi, ahol a hívásvezérlés a Cisco Unified CallManagerrel történik, a konferenciák a Cisco MeetingPlace-en futnak, a Cisco Unity pedig a hangposta-szolgáltatásokhoz kínál megbízható platformot.

"A Cisco egységes kommunikációs rendszerével a cégek saját hálózatukon quadruple play – azaz hang-, adat- és video-szolgáltatásokat vehetnek igénybe, mobil környezetben is – mondta Don Proctor, a Cisco hangkommunikációs technológiai csoportjának vezetője. "Az Orative megoldásával az egységes kommunikációs rendszer képességeit a mobil eszközökre is kiterjeszthetjük."

Az Orative felvásárlásáért a Cisco megközelítőleg 31 millió USD-t fizet készpénzben a megállapodás szerint. A szokásos szerződéskötési feltételek alapján létrejövő ügylet lezárására az amerikai felügyeleti szervek jóváhagyását követően, várhatóan a Cisco 2007-es üzleti évének második negyedévében kerül sor.

Az Orative-ot 2002-ben alapították, és 33 alkalmazottat foglalkoztat a kaliforniai San Jose városában.

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:

Vass Gábor
Cisco Systems Magyarország, Marketing Manager
Telefon: (36) 1 225 4622
e-mail: gavass@cisco.com