A Cisco a NAC-ba integrálja az EagleEyeOSTM belső adatlopás elleni szoftverét

A Cisco Systems az EagleEyeOSTM magyar fejlesztésű, adatlopás elleni EagleEyeOSTM Professional biztonsági szoftverét alkalmazza Network Admission Control (NAC) hálózatbiztonsági programjában.

A Cisco NAC programja a kliensoldali biztonsági megoldások hálózati szintű ellenőrzését biztosítja, és elsősorban a hálózati férgek és vírusfenyegetések által okozott károk eshetőségét korlátozza. A NAC automatikusan érvényesíti a vállalati biztonsági házirendet az összes NAC kompatibilis eszközön, és csak az informatikai biztonságért felelős rendszergazdák által beállított biztonsági házirendeknek megfelelő - például a legfrissebb telepített vírusvédelmi szoftvert futtató - kliensgépek számára engedélyezett a hozzáférés a hálózathoz. A rendszer alkalmazásával megoldható, hogy kizárólag a megbízható végberendezések - PC-k, szerverek és PDA-k - férhessenek hozzá a hálózathoz.

Az EagleEyeOSTM Professional szoftverének alkalmazása révén a védelem újabb dimenziója - a belső adatlopás elhárítása - valósul meg a NAC program használói számára. A szoftverrel többek között nyomon követhető és szabályozható a dokumentumok vándorlása, módosítása, sőt maguknak a külső eszközöknek a mozgása is.

„A mobil eszközök lassan végtelen számú variációi mellett a támadások elleni védekezés kizárólag a teljes hálózati hozzáférés szabályozásával képzelhető el. A Cisco NAC az újabb védelmi szoftverek, partnerek bevonásával automatikus, és ami a legfontosabb, integrált védelmet nyújt.” - mondta Hirsch Gábor, a Cisco hálózati biztonságért felelős üzletfejlesztési menedzsere.

„A Cisco NAC-ot használó hálózatokba teljes értékkel lehet integrálni a szoftverünket, azaz valamennyi funkciója beilleszthető a rendszerbe, hiszen az EagleEyeOSTM a biztonsági problémák egy speciális, de igen gyakori területét - a belső adatszivárgást - fedi le. A nagyvállalati szegmensben ez egy különösen élő, napi probléma, amelyre a Cisco NAC-EagleEyeOSTM szoftverrel integrált terméke megoldást nyújthat.” - tette hozzá Csabai Csaba, az EagleEyeOSTM termékfejlesztési igazgatója.

A két szoftver együttes hatékonyságának legszemléletesebb példája a NAC rendszer védelmi, és a EagleEyeOSTM Zone funkciójának együttműködése. Amennyiben a NAC-ot és EagleEyeOSTM-t használó hálózathoz olyan eszköz csatlakozik, amelyen egyik program sem fut, akkor alapesetben a NAC kizárja azt. Ezzel szemben ha a NAC-ot és EagleEyeOSTM-t egyaránt használó gépet más hálózatra csatlakoztatják, a gép védelmét a továbbiakban az EagleEyeOSTM látja el, azaz lezárja a gép védett zónáját az idegen hálózat egyéb elemei elől.

A NAC alapszabályainak megfelelően az integrált EagleEyeOSTM esetében is jelentős szerepet kap majd a céges biztonsági házirend: ha olyan gép csatlakozik a hálózathoz, amelyre telepítettek EagleEyeOSTM-t, de eltérő szabályrendszer fut rajta, akkor azt a NAC felismeri és kizárja a hálózatból.

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com

Az EagleEyeOSTM-ről röviden

Az EagleEyeOSTM termékcsaládhoz kapcsolódó technológiai szolgáltatásokat és kereskedelmi tevékenységet az EagleEyeOSTM Kft. végzi Magyarországon és a világ számos egyéb országában. A 2002. második féléve óta fejlesztett szoftver legfontosabb célja, hogy megoldást nyújtson az adatvesztés, adatlopás problémájára mind a nagy-, mind pedig a kis- és közepes vállalkozásoknak.

Az utóbbi években a vállalatok elsősorban a kívülről érkező támadások ellen kerestek megoldásokat. A közelmúltban a biztonsági kockázatok iránya megváltozott: a legnagyobb veszély a vállalaton belülről jelentkezik általában.

Az EagleEyeOSTM termékcsalád hatékonyan védi a bizalmas dokumentumokat anélkül, hogy akadályozná a napi munkavégzést, vagy plusz erőforrásokat kötne le. Az EagleEyeOSTM termékcsalád az információ-szivárgás és az adatlopás ellen kínál rugalmasan illeszkedő biztonsági megoldásokat, melyek bármely szervezet informatikai biztonsági rendszereihez kapcsolhatók.
http://fly.eagleeyeos.com/?HostID=66

További információ:

Torma Dóra
ISSUES Kft.
torma.dora@issues.hu
+36 1 328 06 80
+36 30 237 1055