Az együttműködés a VoIP és a vezeték nélküli LAN-technológiák egyesítését célzó új üzleti igényre válaszol

A Cisco Systems az Intel Corporation, a Nokia és a Research In Motion (RIM) cégekkel, valamint más vezető technológiai fejlesztőkkel együttműködve azon dolgozik, hogy az üzleti felhasználók számára modern, hangátvitelt támogató vezeték nélküli hálózatokat hozzon létre. A VoIP és a Wi-Fi-hálózatok robbanásszerű térnyerésére építve a Cisco beindította Compatible Extensions nevű programját. Ennek hangátvitelt támogató vezeték nélküli funkciói megfelelő alapot kínálnak azon vállalatok számára, amelyek a konvergens technológiákra építve a Wi-Fi hálózatokon keresztül kívánnak telefonálni.

Hangátvitelt támogató vezeték nélküli hálózatok – a vállalati hatékonyságnövelés legújabb eszközei

A hangátvitelt támogató vezeték nélküli hálózat olyan teljes körű megoldást kínál, amely a VoIP-technológia és a vezeték nélküli hálózatok egyesítésével lehetővé teszi, hogy a vállalatok a vezeték nélküli hálózatok által kínált mobilitás előnyeit immár a hangkommunikációra is kiterjesszék. A megoldás sikeréhez alapvető fontosságú, hogy a kliensoldali berendezések az optimális teljesítmény elérése érdekében teljesen integrált, modern WLAN-funkciókkal rendelkezzenek. A Cisco a klienseszközök és a vezeték nélküli hálózati elemek optimalizálása érdekében közös munkába kezdett az Intellel, a Nokiával, a RIM-mel és az iparág más szereplőivel annak érdekében, hogy a felhasználók számára egyszerűen telepíthető, fokozott biztonságú, a legkorszerűbb hangátviteli szolgáltatásokat és kényelmi funkciókat nyújtó klienseszközöket kínáljanak.

A hangátvitelt támogató vezeték nélküli hálózat alapja a Cisco Unified Wireless Network elnevezésű egységes vezeték nélküli hálózati megoldása. A többféle hangátviteli kliensmegoldás támogatására tervezett rendszert kimondottan hangszolgáltatásokra optimalizálták. A gerincét egy jól méretezhető, alacsony élettartam-költségű architektúra alkotja, amelyet sok helyszínt lefedő telepítéshez terveztek. A Cisco egységes vezeték nélküli hálózatát olyan innovatív jellemzők teszik hangátvitelre alkalmas megoldássá, mint az egységesen garantált szolgáltatásminőség és a gyors és biztonságos barangoló szolgáltatás, amelyhez továbbfejlesztett rádióadókkal felszerelt hozzáférési pontok széles választéka kínál megfelelő technikai hátteret.

További információ a http://tools.cisco.com/cmn/jsp/index.jsp?id=50090 weboldalon található.

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com