Az RTL Klub, valamint a tévétársasággal együttműködő produkciós és társcégek 2005. decembere óta a Nagytétényi úti új székházban működnek. A zöldmezős beruházásban épült központban az irodák mellett a tévécsatorna stúdiói is helyet kaptak, ahol élő és felvett műsorok is készülnek és kerülnek sugárzásra. A tévétársaság a székház informatikai hálózatának kialakításához a Cisco hálózati technológiáját választotta. A konvergens hálózaton zajlik a teljes telefon- és adatforgalom, a házban többek között 600 Cisco IP telefon került telepítésre.

„Számukra a legmodernebb telekommunikációs infrastruktúra elengedhetetlen a televíziós versenyben. Számos műsor – köztük az aktuális magazinműsorok vagy a Forma 1 – közvetítése külső helyszínekről történik, ahol csak rövid idő áll rendelkezésünkre a komplett kommunikációs infrastruktúra kiépítésére. Ilyen esetben bérelt vonalakkal dolgozunk, a Cisco megoldásával pedig egyetlen fizikai kapcsolaton meg tudjuk oldani a kép, hang- és adatkapcsolatot. Így kitelepült munkatársaink ugyanúgy hozzájuthatnak a belső hálózati szolgáltatásokhoz és a telefóniához, mintha a székházban lennének.” – mondta Szilágyi Dénes, az RTL Klub IT vezetője.

Az egységes hálózattal a létesítés költségei jelentősen csökkentek: elegendő volt egyetlen hálózatot kiépíteni, amelyen a hang- és adatkommunikáció is megvalósul. A rendszer kiépítése és karbantartása egyaránt kevesebb erőforrást igényelt, a webes felülettel az új mellékek konfigurálása lényegesen egyszerűbbé vált, mint a régi telefonközpont esetében. A rendszer ugyanakkor lehetőséget nyújt a hívások részletesebb követésére, áttekinthetőbb adatbázis létrehozására, amellyel a telefonköltségek is hatékonyabban menedzselhetők.

A közös infrastruktúra révén az RTL Klub és a partnercégek munkatársai egységes telefonos adatbázist használnak, a székházban dolgozók telefonszáma a Cisco IP telefonok képernyőjén előhívható telefonkönyvből kereshető ki. A tervek között szerepel az egységes üzenetkezelés bevezetése is, amellyel a munkatársak a beérkező hangposta, email vagy fax-üzeneteikhez számítógépeiken és az IP telefonkészülékekről egyaránt hozzáférhetnek.

A hálózat tervezését és kivitelezését fővállalkozóként a T-Systems, a Cisco Gold partnere végezte.

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com